Sklamanie, radosť i hnev Salaha. Zaslúžili sme si o niečo viac, mrzelo Pochettina po remíze

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sklamanie, radosť i hnev Salaha. Zaslúžili sme si o niečo viac, mrzelo Pochettina po remíze

Argentínsky manažér Chelsea Mauricio Pochettino sleduje hráčov od postrannej čiary.
Argentínsky manažér Chelsea Mauricio Pochettino sleduje hráčov od postrannej čiary.AFP
Manažér Chelsea Mauricio Pochettino (51) vyjadril sklamanie po tom, čo si z úvodného zápasu vo funkcii manažéra Chelsea odniesol len bod po nedeľňajšej remíze s Liverpoolom.

Hostia mali na Stamford Bridge lepší štart a po prvej polhodine mohli byť "za vodou". Mohamed Salah trafil brvno, vzápätí sa už nemýlil Luis Díaz. Salah síce potom skóroval, ale po preskúmaní systémom VAR bol zásah anulovaný pre ofsajd.

Chelsea - Liverpool 1:1

Opraty duelu si následne vzala do rúk Chelsea, keď debutant Axel Disasi vyrovnal osem minút pred polčasom. VAR bol päť v permanencii a zrušil druhý gól Blues, keď sa presadil Ben Chilwell. Domáci po prestávke premárnili sériu šancí na zabezpečenie troch bodov.

Pochettino prevzal mužstvo, ktoré v minulej sezóne skončilo na 12. mieste, čo je najnižšie umiestnenie Chelsea od roku 1994. Argentínčan verí, že v priebehu mesiacov sa budú len zlepšovať.

Sekvencia gólu Díaza proti Chelsea.
Sekvencia gólu Díaza proti Chelsea.Opta by Stats Perform

"Bol to fantastický spôsob a neuveriteľný zápas, ako začať sezónu. Celkovo si myslím, že sme si zaslúžili o niečo viac. Cítime radosť a zároveň sklamanie. Je to len začiatok, som veľmi spokojný s výkonom hráčov," povedal Pochettino, ktorý predtým viedol Southampton a Tottenham v Premier League.

Chelsea a Liverpool v posledných dňoch bojovali o podpis stredopoliara Brightonu Moisesa Caiceda za rekordnú sumu v histórii Premier League. Liverpool za Ekvádorčana ponúkol 110 miliónov libier, ktoré "Čajky" akceptovali. V noci z nedele na pondelok však Fabrizio Romano oznámil, že Caicedo by sa mal sťahovať práve do Chelsea za 115 miliónov libier (133 miliónov eur).

"Ak chceme byť ašpirantom v boji o titul, musíme sa zlepšiť vo všetkých oblastiach. Po uzavretí prestupového obdobia nastane čas na to, aby sme pracovali všetci spoločne a našli najlepšiu dynamiku. Tento výsledok nám dáva vieru, preto som pozitívne naladený," nadviazal Pochettino.

Liverpool potrebuje posily do stredu poľa ešte zúfalejšie po tom, čo prišiel o kapitána Jordana Hendersona a Fabinha, ktorí na vlne hráčov odišli do Saudskej Arábie. Po jasnom začiatku sa obrana "The Reds" ľahko rozobrala na kúsky, pričom útočne ladený stred poľa neposkytoval dostatočnú ochranu.

"Začiatok bol celkom presvedčivý. Strelili sme dva nádherné góly, jeden bol neuznaný pre ofsajd. Otvorili sme Chelsea dvere, stratili sme loptu v momentoch, keď bolo ťažké sa na to pripraviť. Stretnutiu to dalo iný smer, hru sme nemali pod kontrolou," poznamenal šéf Liverpoolu Jürgen Klopp. 

Zdôraznil však, že sa stále veľmi teší na nasledujúcu sezónu. Liverpool sa chce odraziť od dna po tom, čo v minulom ročníku prvýkrát za posledných sedem rokov nepostúpil do Ligy majstrov.

"Dnešok nerozhodol o tom, akým smerom sa bude uberať naša sezóna, je to len dôležitá informácia. Tento tím si zaslúži veľkú dôveru, pôjde si za tým!" doplnil.

Medzitým sa Salah, ktorý mohol prekonať rekord Alana Shearera, Waynea Rooneyho a Franka Lamparda v počte strelených gólov v otvárací deň Premier League, zdal byť nespokojný so striedaním. Počas schádzania z hracej plochy si odmotal pásku okolo zápästia a hodil ju na zem, no Klopp význam jeho reakcie zľahčoval.

Salah bol po vystriedaní nahnevaný.
Salah bol po vystriedaní nahnevaný.Profimedia

"Ešte som sa s ním nerozprával. Nevedel som, že ak by skóroval, bol by to rekord alebo čo by to vlastne dosiahol. Chápem jeho sklamanie, ale ja som manažér celého tímu. V tej chvíli sme potrebovali čerstvé nohy, striedanie pre nás malo zmysel. Bolo to intenzívne pre všetkých. To je všetko, čo k tomu môžem povedať, jeho reakcia bola absolútne v poriadku," uzavrel Klopp.