Ten Hagovo smutné priznanie. Aktuálne na najlepších nemáme, vyhlásil tréner United

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ten Hagovo smutné priznanie. Aktuálne na najlepších nemáme, vyhlásil tréner United
Ten Hag si je dobre vedomý situácie, v ktorej sa jeho tím nachádza.
Ten Hag si je dobre vedomý situácie, v ktorej sa jeho tím nachádza.Profimedia
Hanba spojená s hľadaním nového a nového dna. Trápenie slávneho Manchestru United nemá konca kraja. Po trinástej prehre v sezóne, keď tentoraz "červení diabli" podľahli 0:2 na pôde West Hamu, manažér tímu z Old Traffordu Erik ten Hag (53) len smutne priznal, že jeho celok v súčasnosti jednoducho nestačí na najlepšie tímy z Anglicka.

Aktuálne na najlepších nemáme

United sú momentálne na ôsmom mieste v najvyššej anglickej súťaži a čo sa týka Európy, v Lige majstrov skončili už po skupinovej fáze.

"Kladivári" s českými oporami Tomášom Součkom a Vladimírom Coufalom sa topili v šťastí, zatiaľ čo porazení len smutne opúšťali ihrisko s povestnými bublinami lietajúcimi okolo hlavy. Manažér Erik ten Hag dobre vedel, že ho nečaká príjemný rozhovor s novinármi o mizérii, ktorú jeho tím predvádzal. Ani on neskrýval svoje sklamanie.

"Aktuálne nemáme na najlepších. Pred týždňom sme však hrali aj proti najlepším tímom a brali sme bod. Len sme nedali gól," narážal na domácu remízu s Liverpoolom. Treba pripomenúť, že Manchester United nestrelil gól už v štyroch dueloch v rade. "Týždeň dozadu sme veľmi dobre bránili, to musí byť náš štandard v každom dueli," zdôraznil Holanďan.

United a jeho posledné výsledky.
United a jeho posledné výsledky.Flashscore

Šéf lavičky doplnil, že si je vedomý toho, že keď útočníci niekoľko stretnutí neskórujú, ich sebavedomie klesá. "Vieme však, že dokážu strieľať góly," vysvetlil ten Hag. "Musia dostať aj kvalitnú prihrávku a potom sa dokážu presadiť v pokutovom území." Naznačil, že chyba nie je len na hrote zostavy. Navyše tvrdil, že United nehrali až taký zlý zápas, len nedali gól.

Lenže proti West Hamu nefungovala ani obranná línia a "kladivári" dokázali potrestať ich chyby. A tak sú United v tabuľke Premier League až na ôsmom mieste, dvanásť bodov za vedúcim Arsenalom a šesť za pohárovými priečkami. Ten Hag však stále verí, že zlepšenie príde v roku 2024. Veď čo iné má povedať novinárom...

Kráti sa ten Hagov čas?

"V roku 2023 sme vyhrali EFL Cup, hrali sme finále FA Cupu a boli tretí v lige. Predvádzali sme nadpriemerné výkony, teraz sú horšie, to si musíme priznať. Máme veľa zranení, keď sa uzdravia, pôjdeme hore. Musíme len držať spolu a zostať pokojní, zlepšenie príde," vyhlásil ten Hag.

Pred zápasom s Liverpoolom však boli anglické médiá plné zaručených správ, že United už hľadajú nového manažéra. Hovorilo sa najmä o bývalom trénerovi Chelsea Grahamovi Potterovi. Remíza s "The Reds" tieto fámy na chvíľu zastavila, ale po ďalšej blamáži si Manchester United pokoj naozaj neužije.

West Ham - Man. United 2:0