Toney sa vrátil po dlhom treste a hneď aj skóroval, Arsenal vyhral po viac ako mesiaci

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Toney sa vrátil po dlhom treste a hneď aj skóroval, Arsenal vyhral po viac ako mesiaci
Aktualizované
Toney sa vrátil ukážkovým spôsobom.
Toney sa vrátil ukážkovým spôsobom.Profimedia
Futbalisti Arsenalu vyhrali v sobotnom zápase 21. kola anglickej Premier League proti Crystal Palace a poskočili na tretie miesto neúplnej tabuľky Premier League.

Arsenal - Crystal Palace 5:0

Brazílsky obranca Gabriel Magalhães sa mohol stať prvým hráčom Arsenalu, ktorý strelil dva góly hlavou od roku 2012, ale druhý zásah bol nakoniec pripísaný ako vlastný brankárovi Hendersonovi. Platí však, že od svojho debutu v septembri 2020 je najgólovejším stopér Premier League (12). "Gunners" v tomto ročníku strelili desať gólov po rohových kopoch, najviac v lige a rovnako zaznamenali desať zásahov hlavou.

Od začiatku minulej sezóny má viac asistencií ako Saka (18) na konte iba Salah (20). Skóroval aj Trossad, ktorý počas posledných štrnástich zápasov prispel na Emirates Stadium k jedenástim zásahom (7+4). Belgičan sa presadil premiérovo za Arsenal, keď mu neasistoval Saka.

Zverenci trénera Artetu prehrali posledné dve londýnske derby, ale trikrát po sebe neprehrali už 31 rokov, čo sa nezmenilo. Crystal Palace získali v súbojoch s tímami z hlavného mesta Anglicka najmenej bodov zo všetkých účastníkov Premier League (6). V závere sa dvakrát presadil Gabriel Martinelli a pečatil vysokú výhru 5:0.

"Kanonieri" vyhrali prvý zápas najvyššej súťaže od 17. decembra, medzitým raz remizovali a dvakrát prehrali. V tabuľke poskočili na tretie miesto, kde majú 43 bodov. Rovnako ako druhá Aston Villa. Hostia sú na štrnástej priečke.

Brentford - Nottingham 3:2

Anglický útočník Ivan Toney sa po dlhom treste za stávkovanie vrátil do hry a hneď aj skóroval. Dvadsaťgólový kanonier z predošlého ročníka nastúpil premiérovo od 6. mája 2023 a prvýkrát od 29. apríla vsietil presný zásah. Nakoniec sa mohol aj tešiť z výhry, ktorá sa zrodila po päťgólovej prestrelke. 

Rozhodol Maupay, ktorý sa dostáva do formy, keďže sa presadil v každom z ostatných troch súťažných duelov. Nottinghamu nepomohol ani rýchly gól Danila. Hostia sa v prvých piatich minútach presadili už šiesty raz v sezóne, čo je jasne najviac v celej Premier League.

Za Brentford debutoval obranca Reguilón hosťujúci z Tottenhamu. Londýnsky tím sa tak mohol tešiť z prvej ligovej výhry od 2. decembra. Následne prehral päťkrát v rade, pričom pridal aj vypadnutie z FA Cupu. Domáci tak poskočili na štrnáste miesto, Nottingham padol na šestnástu priečku.