Udalosti Premier League: Ďalšie zatmenie Arsenalu, Aston Villa v boji o Ligu majstrov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Udalosti Premier League: Ďalšie zatmenie Arsenalu, Aston Villa v boji o Ligu majstrov
Hráči Arsenalu strácajú v boji o titul dych.
Hráči Arsenalu strácajú v boji o titul dych.Profimedia
Arsenal druhýkrát za sebou stratil vedenie 2:0 a dostal sa pod tlak v boji o titul. Na druhej strane Manchester City natiahol svoju sériu súťažných víťazstiev na 10 a opäť cíti reálnu šancu na piaty triumf v Premier League za posledných šesť rokov.

Bukayo Saka si schoval hlavu do dlaní, Mikel Arteta skľúčene odišiel z lavičky. Arsenal opäť nedokázal doviesť do víťazného konca zápas, v ktorom sa rýchlo ujal dvojgólového vedenia.

Kým proti Liverpoolu si ho vybudoval po necelej polhodine, na London Stadium viedol nad West Hamom 2:0 už po desiatich minútach. Nakoniec bral iba bod aj preto, že Saka za stavu 2:1 zahodil penaltu.

Program Arsenalu do konca sezóny.
Program Arsenalu do konca sezóny.Flashscore

Arsenal má pred "Citizens" stále štvorbodový náskok, tí ale disponujú zápasom k dobru a "kanonieri" čoraz viac ukazujú, že do ich mladého tímu sa vkráda napätie a nervozita z boja o titul.

Na druhej strane tím Pepa Guardiolu ide naplno a do kariet mu hrá fakt, že okrem víťaznej série, ktorú začal 24. februára, má bohaté skúsenosti s dramatickými finišmi v boji o ligový titul. Chlieb sa bude lámať budúcu stredu na Etihad Stadium v súboji prvého s druhým.

Forma City vzbudzuje rešpekt.
Forma City vzbudzuje rešpekt.Flashscore

TOP 4 pre United

Tretí Manchester United je na najlepšej ceste ukončiť sezónu v prvej štvorke a hrať v budúcej sezóne Ligu majstrov. Po troch ligových víťazstvách v rade má šesťbodový náskok pred piatym Tottenhamom.

United v nedeľu cestovali do zostupom ohrozeného Nottinghamu bez zranených obrancov Raphaela Varaneho a Lisandra Martíneza, ako aj najlepšieho strelca Marcusa Rashforda. Vďaka nadpriemerným a hlavne tímovým výkonom Bruna Fernandesa a Christiana Eriksena však uspeli 2:0.

Na druhej strane Tottenham doma podľahol Bournemouthu a Newcastle prehral v Birminghame s Aston Villou 0:3. "Kohúti" aj "Straky" sa teraz budú musieť nervózne pozerať cez plece na nebezpečne sa blížiacich "Villans".

Zverencov Unaia Emeryho delí od priečok LM už len šesť bodov. Španielsky tréner mierni nadšenie, ale Aston Villu s útočníkom Olliem Watkinsom, ktorý hrá v životnej forme, netreba podceňovať.

Hráč kola

Forma, v akej hrá spomínaný Ollie Watkins, musí súperov Aston Villy znepokojovať. V Premier League anglický útočník skóroval v štyroch zápasoch v rade (strelil päť gólov) a v posledných 12 súbojoch sa trafil jedenásťkrát. V aktuálnej sezóne je so 14 gólmi už šiesty v tabuľke najlepších strelcov a nazbieral aj šesť asistencií.

"Momentálne sme na vlne. Keď strelíme prvý gól, je to pre súperov veľmi ťažké, najmä vo Villa Parku. V tíme je skutočná súdržnosť a tešíme sa na ďalšie zápasy," povedal Watkins pre klubovú webovú stránku.

Gól kola

Brighton na Stamford Bridge prehrával už po 13 minútach, ale po inkasovanom góle dominoval a prevalcoval chaotickú Chelsea. Julio Enciso v 70. minúte skvelou strelou premenil jednu z mnohých šancí na víťazný gól.

Paraguajský útočník, ktorý mal v januári len 19 rokov, si v 69. minúte nasmeroval loptu do stredu ihriska a z približne 30 metrov vyslal vynikajúcu ranu, ktorá vyčistila pavučiny v bráne Kepu Arrizabalagu. Bol to Encisov druhý zásah v Premier League, v ktorej odohral zatiaľ len 11 zápasov.