Udrží si Porto najväčšie ofenzívne eso? O brazílsky klenot sa zaujímajú Newcastle a Arsenal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udrží si Porto najväčšie ofenzívne eso? O brazílsky klenot sa zaujímajú Newcastle a Arsenal

Evanilson nemá o nápadníkov núdzu.
Evanilson nemá o nápadníkov núdzu.Profimedia
Letné prestupové obdobie dáva jasný signál, že veľký záujem bude predovšetkým o strelcov. Slávne klubové značky sa chcú pred novou sezónou posilniť, nevyhnú sa tomu ani účastníci Premier League. Z dostupných informácií plánujú tento rok učiniť Chelsea, Manchester United, Arsenal či Newcastle.

Podľa portálu HITC sa posledné dva menované kluby majú zamerať na 24-ročného Brazílčana Evanilsona. Ten je v hľadáčiku európskych gigantov už dlhší čas, keďže vo farbách Porta odvádza skvelú prácu.

Evanilson prišiel do Porta v lete 2020 z brazílskeho Tombense a postupne sa vypracoval na kľúčového hráča. Jeho gólový apetít je v aktuálnej sezóne zjavný, na konte má už 22 gólov vo všetkých súťažiach.

Štatistiky Evanilsona za FC Porto.
Štatistiky Evanilsona za FC Porto.Flashscore/fcporto.pt

O jeho kvalitách vypovedá aj pracovné nasadenie. V 35 zápasoch odohral takmer 2 500 minút. Jeho konzistentné výkony pútajú pozornosť najmä v Premier League. Arsenal sa v lete netají túžbou podpísať nového strelca a aj tréner Mikel Arteta mal možnosť vidieť jeho kvality vo vyraďovacej fáze aktuálneho ročníka Ligy majstrov.

Newcastle už oznámil, že v lete bude na prestupovom trhu aktívny a nebude šetriť peniazmi. Po úspešnej minuloročnej sezóne vedenie dospelo k záveru, že je potrebné investovať do kádra, ak majú mať Magpies naďalej ambície bojovať o cenné trofeje a figurovať v európskych pohároch. O záujme o Evanilsona svedčí aj fakt, že zástupcovia anglického klubu boli spozorovaní na tribúnach počas duelu Porta s Estorilom.