Ukázali sme, že po Kaneovi existuje nádej. Postecoglou po odchode opory nevešia hlavu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ukázali sme, že po Kaneovi existuje nádej. Postecoglou po odchode opory nevešia hlavu

Ange Postecoglou a jeho hráči tlieskajú fanúšikom po zápase s Brentfordom.
Ange Postecoglou a jeho hráči tlieskajú fanúšikom po zápase s Brentfordom.AFP
Manažér Tottenhamu Ange Postecoglou (57) uviedol, že jeho tím dal priaznivcom dôvod veriť na svetlé zajtrašky napriek odchodu Harryho Kanea (30) po tom, čo sa jeho prvý zápas v Premier League skončil remízou 2:2 v Brentforde.

Rekordný strelec "Spurs" Kane prestúpil do Bayernu Mníchov len 24 hodín pred tým, ako Tottenham v nedeľu odštartoval svoju sezónu.

V prvom súťažnom zápase Postecogloua vo funkcii nemali jeho zverenci so skórovaním problém, keďže obrancovia Cristian Romero a Emerson Royal udreli na začiatku a na konci prvého polčasu.

Medzičasom sa však prejavili slabiny obrany Tottenhamu, keď Brentford vyrovnal vďaka premenenej penalte Bryana Mbeuma a potom išiel do vedenia zásluhou presnej mušky Yoaneho Wissa.

Zápas sa niesol vo vynikajúcej atmosfére.
Zápas sa niesol vo vynikajúcej atmosfére.AFP

"Je to pre vás buď prekážka, alebo príležitosť," povedal Postecoglou o odchode Kanea. "Dlho bol obrovskou postavou tohto klubu a bude ňou aj naďalej, bez ohľadu na to, či je súčasťou kádra. Našim priaznivcom sme chceli dať vieru a nádej v toto mužstvo. Myslím, že sa nám to dnes podarilo."

Postecoglou sa rozhodol vystriedať Romera krátko po tom, ako v 11. minúte otvoril skóre, a to pre podozrenie na otras mozgu. Nepomohli ani protesty argentínskeho stredopoliara.

Štatistický pohľad na súboj.
Štatistický pohľad na súboj.Flashscore

Austrálsky tréner povedal, že toto rozhodnutie neľutuje, ale mrzelo ho, že sa nepočítalo ako striedanie pre otras mozgu, pretože štvrtému rozhodcovi bol podaný nesprávny formulár.

Mužstvá Premier League majú povolené dve ďalšie striedania okrem piatich, ktoré im boli pridelené, aby nahradili hráčov, u ktorých je podozrenie na otras mozgu.

"Posledná osoba, ktorú chcete usmerňovať, je samotný hráč. Nemá o tom žiadnu predstavu. Sklamaním je, že sme zrejme vyplnili nesprávny formulár. Je úplne jasné, prečo sme toho chlapca stiahli. Nebudeme riskovať, keď vieme, aké sú následky," dodal kormidelník.