Vianočné body získali Wolves, Nkunku svojím prvým gólom Chelsea nezachránil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vianočné body získali Wolves, Nkunku svojím prvým gólom Chelsea nezachránil

Wolves vyhrali aj vďaka zásahu Leminu.
Wolves vyhrali aj vďaka zásahu Leminu.Profimedia
Chelsea prehrala v 18. kole Premier League s Wolves 1:2. Príležitosť pretaviť vianočný duel na zisk troch bodov ako prvý zužitkoval v 51. minúte presnou hlavičkou po rohovom kope Mario Lemina (30). Na druhej strane dokázal iba korigovať skóre Christopher Nkunku (26), ktorý si po dlhom zranení pripísal v anglickej lige aj premiérový gól. Domáci tak neokúsili ligovú porážku na Molineux Stadium už osem duelov, hostia natiahli sériu vonkajších prehier v rade na číslo štyri.

Wolves - Chelsea 2:1

Chelsea sa od začiatku tlačila dopredu, brankára Josého Sá však dlho vážnejšie neohrozila. Nebezpečné akcie hostí totiž Armando Broja ani Nicolas Jackson nedokázali zakončiť ani strelou. Prvý kritický moment musel Portugalec v službách Wolves hasiť až v 33. minúte. Po chybe obrancu naňho bežali hneď traja osamotení hráči "The Blues", Sterling ale namiesto prihrávky spoluhráčom pred prázdnou bránku zvolil zakončenie, s ktorým si gólman skvelým vybehnutím poradil.

Nepremenená tutovka ako by obarila hosťujúcich futbalistov. Až do konca polčasu boli totiž pre zmenu aktívnejší "vlci". Ich tlak vyvrcholil únikom za obranu Hwang Hee-Chana , Kórejcovo zakončenie ale mierilo príliš vysoko. Domáci si vypracovali aj prvé šance druhého polčasu. Najprv telegrafická strela Joãa Gomesa išla tesne vedľa žrde a potom hlavičku Totiho z malého vápna reflexívne zlikvidoval Djordje Petrovič.

V 51. minúte však srbský brankár kapituloval, keď po rohovom kope stredopoliara Leminu presne hlavičkoval na zadnú žrď. V 64. minúte mohol vyrovnať striedajúci Nkunku, ale jeho strelu zneškodnil stopér Toti na bránkovej čiare.

Chelsea s uzdravenou posilou na ihrisku zvýšila tlak, ale obrana Wolves pracovala bezchybne a nedovolila hosťom nebezpečne zakončiť. Paradoxne, dlhé 11-minútové nastavenie pomohlo domácim, ktorí sa druhýkrát tlačili dopredu. Matt Doherty z pokutového kopu hlavou k pravej žrdi rozhodol o víťazovi vianočného zápasu. O chvíľu neskôr sa Nkunkuovi podarilo svojím premiérovým gólom v Premier League znížiť, ale prehru svojho tímu neodvrátil.