Vyhrať za akejkoľvek situácie, vraví Arteta. Arsenal sa prispôsobuje rôznym okolnostiam

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vyhrať za akejkoľvek situácie, vraví Arteta. Arsenal sa prispôsobuje rôznym okolnostiam

Vzhľadom na to, že zápasy prichádzajú rýchlo, problémy so zraneniami sú viac ako znepokojujúce.
Vzhľadom na to, že zápasy prichádzajú rýchlo, problémy so zraneniami sú viac ako znepokojujúce.Reuters
Arsenal ešte v novej sezóne neprehral ani v jednej zo súťaží. To je mentalita, o ktorej hovorí manažér Mikel Arteta (41) a chce, aby v tom jeho tím pokračoval aj napriek rôznym druhom situácií.

Okolnosti sa budú meniť

Gunners síce zaostávajú za lídrami Premier League Manchestrom City o štyri body, ale Arsenal má na konte štyri výhry a dve remízy, spolu s víťazstvami v Lige majstrov a Ligovom pohári. Netreba zabudnúť, že nad hlavu zdvihol aj Community Shield.

"Musíme v tom pokračovať. Je to myslenie, ktoré chceme v každom jednom zápase, vyhrať za akejkoľvek situácie. V tejto sezóne sme už mali rôzne okolnosti," povedal Arteta v piatok novinárom.

"Tie sa budú stále meniť. Ako teraz vidíte, s vývojom vecí, ktoré máme v tíme, s neistotou okolo zdravia hráčov, to bude ešte viac. Hráme každé tri dni, musíme vyhrávať a súťažiť v troch rôznych súťažiach počas siedmich dní. Je to výzva, na ktorú sme pripravení."

Vrátia sa lídri?

Vzhľadom na to, že duely prichádzajú v rýchlom slede, problémy so zraneniami sú viac ako nepríjemné. Declan Rice bol počas minulého víkendu pri remíze 2:2 s Tottenhamom vystriedaný v polčase. Jeho zranenie chrbta by mohlo spôsobiť, že vynechá ďalší súboj.

"Ešte netrénoval. Neskôr máme ďalšie stretnutie, budeme mať o ňom viac informácií," pokračoval Arteta.

Manažér Arsenalu tiež potvrdil, že do piatku netrénovali ani ďalší zranení Gabriel Martinelli a Leandro Trossard, ktorí vynechali stretnutie so Spurs. Bukayo Saka sa pre zmenu nezúčastnil pri víťazstve v Ligovom pohári nad Brentfordom.

Najbližšie čaká Arsenal cesta do Bournemouthu, ale o tri dni neskôr sa predstaví v Lige majstrov na pôde Racingu Lens. Potom bude nasledovať ligový zápas s Manchestrom City. "Je to o tom, čo je teraz. Je to o Bournemouthe. Je to najdôležitejší duel sezóny," prízvukoval španielsky manažér.

Spomienka na štart

Stret s Bournemouthom je pre Artetu aj o minulosti. Jeho prvé stretnutie v pozícii lodivoda Arsenalu v decembri 2019 sa odohralo práve na pôde Cherries. Skončilo sa remízou 1:1.

"Je to už nejaký čas. Od toho momentu, ktorý bol naozaj výnimočný, uplynuli už takmer štyri roky. Veľa vecí sa zmenilo, mnohé z nich sú pozitívne," hovoril manažér o kúsku nostalgie.

Arsenal, piaty v tabuľke, cestuje na pôdu Bournemouthu. Ten z doterajších šiestich ligových zápasov získal len tri body, v tejto sezóne Premier League ešte nevyhral.

Bournemouth - Arsenal (sobota 16:00)