Výmena klenotov na trase Barcelona - Wolverhampton. Zrodí sa prestupová senzácia?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Výmena klenotov na trase Barcelona - Wolverhampton. Zrodí sa prestupová senzácia?

Zamieri mladý Španiel na Britské ostrovy?
Zamieri mladý Španiel na Britské ostrovy?Profimedia
Svetom futbalu sa šíri zaujímavá novinka - Wolverhampton je údajne blízko k získaniu niekdajšieho klenotu Barcelony. Mužstvo z Premier League by však ako protihodnotu neponúklo len finančnú čiastku, ale aj svojho tvorcu hry.

Ansu Fati sa v roku 2019 stal druhým najmladším hráčom katalánskeho klubu vo veku 16 rokov a 298 dní a po odchode Lionela Messiho do PSG zdedil ikonický dres s číslom 10. Po zranení kolena ale strávil deväť mesiacov na vedľajšej koľaji a odvtedy ho trápia rôzne problémy.

Španielsky reprezentant sa snažil vybojovať si miesto v základnej zostave lídra La Ligy, no z jeho 31 vystúpení bolo len 11 od začiatku zápasu. Barca je pripravená nechať mladíka v letnom prestupovom období odísť a do kariet jej hrá ponuka od Wolves. Klub z Midlands je pripravený zaplatiť 30 miliónov eur a do dohody zahrnúť aj kapitána Rúbena Nevesa, čo je návrh, ktorý si "Blaugranas" vysoko vážia.

Fatiho zastupuje známy agent Jorge Mendes, ktorý sa výrazne angažuje v prestupových záležitostiach Wolverhamptonu, kde má množstvo klientov. Mendes dúfal, že sa mu podarí priviesť Fatiho do klubu z prvej šestky, akým je Manchester United, Liverpool, Newcastle alebo Arsenal, žiadne rokovania sa ale neuskutočnili.

Namiesto toho sa teraz Portugalčan snaží presvedčiť mladého Španiela a jeho okolie, že prestup na štadión Molineux by bol výhodný. Ideálnym scenárom je, aby tam prišiel na dve sezóny, pravidelne hrával a dúfal, že si vyslúži angažmán v jednom z veľkých klubov Premier League.

Fati by však najradšej zostal v Barcelone. V najbližších týždňoch má so Xavim prediskutovať svoju situáciu, pričom klub, ktorý od zisku ligového titulu delí už len jedno víťazstvo, by to rád vyriešil.

Zoznam Fatiho zranení
Zoznam Fatiho zraneníFlashscore