Zmena na lavičke West Hamu. Tím povedie bývalý kouč Realu Madrid

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zmena na lavičke West Hamu. Tím povedie bývalý kouč Realu Madrid

Lopetegui má pred sebou novú výzvu.
Lopetegui má pred sebou novú výzvu.Profimedia
West Ham, ktorého farby hája českí reprezentanti Tomáš Souček (29) a Vladimír Coufal (31), bude od budúcej sezóny trénovať Julen Lopetegui (57).

Španielsky kouč vystrieda Davida Moyesa, ktorý viedol Kladivárov od roku 2019 a vlani s nimi ovládol Európsku konferenčnú ligu. Lopetegui podpísal s londýnskym klubom dvojročný kontrakt s opciou na ďalšiu sezónu.

"Mojou ambíciou ako trénera je neustále zlepšovať seba aj hráčov a dosahovať stále väčšie a väčšie ciele. O tom je futbal, o súťažení," povedal po podpise zmluvy. Naposledy viedol Wolves, predtým pôsobil okrem iného na lavičkách Realu Madrid a španielskej reprezentácie.

V minulej sezóne skončil West Ham, ktorého spolumajiteľom je český miliardár Daniel Křetínský, až na deviatom mieste v tabuľke Premier League a po troch sezónach bude chýbať v európskych pohároch. 

Lopetegui, bývalý brankár Realu či Barcelony s jedným štartom za národný tím, dosiahol svoj najväčší trénerský úspech so Sevillou, s ktorou v roku 2020 vyhral Európsku ligu. Viedol aj Porto, jeho posledný angažmán vo Wolverhamptone sa skončil v auguste a odvtedy bol rodák z Asteasu bez práce.