Zrýchlený proces v prípade odpočtu bodov Evertonu, rozhodne sa pred koncom sezóny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zrýchlený proces v prípade odpočtu bodov Evertonu, rozhodne sa pred koncom sezóny
Everton čaká na ďalšie rozhodnutie.
Everton čaká na ďalšie rozhodnutie.Profimedia
Odvolací proces Evertonu proti odpočítaniu ďalších dvoch bodov za porušenie finančných pravidiel bude prebiehať v zrýchlenom konaní. Potvrdilo to vedenie Premier League po obavách, že by k rozhodnutiu nemuselo prísť pred skončením prebiehajúcej sezóny.

Vo vyhlásení najvyššej anglickej súťaže okrem iného znie: "Po tom, ako klub podal odvolanie, bola na posúdenie prípadu vymenovaná odvolacia komisia. Pre jasnosť a istotu pre všetky kluby a fanúšikov sa Premier League bude snažiť o urýchlené vyriešenie odvolania s potvrdením výsledku pred nedeľou 19. mája, záverečným hracím dňom tejto sezóny." 

Evertonu najprv odpočítali 10 bodov za nadmerné výdavky v rokoch 2019 až 2022, po decembrovom odvolaní bol trest znížený na šesť bodov. Minulý pondelok však dostal ďalší trest za hospodárenie v rokoch 2020 až 2023. Momentálne figuruje na 16. mieste tabuľky s 27 bodmi, od zostupovej pozície ho delia dva body. V najvyššej anglickej súťaži pôsobí liverpoolsky tím nepretržite od roku 1954.

Voči strate štyroch bodov sa v rovnakom prípade odvolal aj Nottingham koncom marca. Ten je na 17. priečke a od zostupovej pozície ho delí jediný bod.