Ďalší návrat Warnocka z dôchodku. Trénerský veterán povedie už 17. klub v kariére

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalší návrat Warnocka z dôchodku. Trénerský veterán povedie už 17. klub v kariére

Warnock má pred sebou ďalšiu kapitolu.
Warnock má pred sebou ďalšiu kapitolu.AFP
Aberdeen FC našiel náhradu za kouča Barryho Robsona (45), vo zvyšku ročníka povedie mužstvo Neil Warnock (75). Trénerský veterán pred necelými dvoma rokmi oznámil koniec kariéry, vlani na jar ho však oslovila ponuka Huddersfieldu. Warnock tímu pomohol k záchrane v Championship, po siedmich kolách tohtoročnej sezóny bol však odvolaný.

Napriek tomu sa rodák zo Sheffieldu vrátil na scénu, Aberdeen sa pre neho stáva 17. zastávkou v britskom futbale a zároveň prvým v Škótsku. "Teším sa na výzvu, ktorá ma čaká. Netajil som sa tým, že som vždy chcel pôsobiť v Škótsku," nechal sa počuť po podpise zmluvy Warnock.

"Keď sa dostanete do môjho veku, dvakrát si všetko rozmyslíte. Toľkokrát som už odišiel do dôchodku, ale keď som hovoril s Davom Cormackom a Alanom Burrowsom, prišlo mi to ako správna vec. Dáva im to viac času na hľadanie správneho trénera, ktorý by klub posunul dopredu," uviedol a dodal:

"Povedal som im: 'Poďme si to do konca sezóny užiť'. Rád ľuďom vykúzlim úsmev na tvári. Nie je to pre peniaze. V posledných šiestich alebo ôsmich týždňoch som mal niekoľko zaujímavých ponúk, ale chcel by som to skúsiť v tejto súťaži a v tomto klube."

Warnock nahradil Robsona, ktorého po nedávnej remíze 1:1 s FC Dundee vyhodili po roku z funkcie dočasného a následne stáleho trénera. Tradičný klub sa aktuálne trápi a po 22 odohraných zápasoch Premiership (6-7-9) sa nachádza v zóne zostupu.

Okrem Ronnieho Jespona, ktorý bude Warnockovi k dispozícii, si klub ponechá aj asistenta Petra Leveneho, ktorý cez víkend doviedol tím k remíze 1:1 so Celticom. Nový šéf lavičky nemá veľa času na to, aby sa pohodlne usadil, keďže Aberdeen už v utorok čaká ligový zápas proti Rangers.

Spomínané Warnockovo pôsobenie v Huddersfielde bolo jeho druhým v tomto anglickom klube, počas viac ako 40-ročnej kariéry viedol okrem iných aj Sheffield United, Crystal Palace, Queens Park Rangers či Cardiff City.

Tabuľka škótskej Premiership.
Tabuľka škótskej Premiership.Flashscore