AC Miláno v Serii A bojuje o LM, pomôcť mu môže verdikt o odpočte bodov Juventusu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

AC Miláno v Serii A bojuje o LM, pomôcť mu môže verdikt o odpočte bodov Juventusu

Miláno kleslo na šieste miesto v Serii A.
Miláno kleslo na šieste miesto v Serii A.Reuters
Šance AC Miláno na postup do budúcoročnej edície Ligy majstrov visia na vlásku a ich nádej na návrat do najvyššej európskej klubovej súťaže teraz môže závisieť od prípadu Juventusu a prípadného nového odpočtu bodov.

V pondelok sa očakáva nové rozhodnutie v prípade týkajúcom sa prestupov Juve po tom, čo najvyšší taliansky športový orgán v apríli zrušil rozhodnutie o odňatí 15 bodov turínskemu klubu a nariadil nové pojednávanie.

Talianske médiá uvádzajú, že novým trestom bude pravdepodobne odpočet deviatich bodov, ktorý by mohol platiť pre súčasnú sezónu alebo sa odložiť na ročník 2023/24. Ak by sa trest uplatnil s okamžitou platnosťou, Juventus by klesol z druhého miesta v Serii A za AC Miláno.

Prvá šestka Serie A
Prvá šestka Serie AFlashscore

Milánčania, ktorí v utorok vypadli v semifinále Ligy majstrov so susedným Interom Miláno, budú dúfať, že sa tak stane. Minulý víkend šokujúco prehrali 0:2 na pôde nevýraznej Spezie a zostali na piatej priečke so 61 bodmi. Z posledných siedmich ligových duelov vyhrali len dva a na štvrté Lazio strácajú štyri body.

To za posledný mesiac vyhralo iba raz, ale predchádzajúca séria siedmich víťazstiev v ôsmich zápasoch mu priniesla určitý priestor na vydýchnutie. AC, ktoré v sobotu hostí už zostupujúcu Sampdoriu, musí vyhrať zostávajúce tri strety a dúfať, že jeden z tímov nad ním zakopne.

Kompletné kolo zápasov v Serii A
Kompletné kolo zápasov v Serii AFlashscore

V neistote ohľadom svojej situácie však bude chcieť Juventus v pondelok, keď cestuje na ihrisko štrnásteho Empoli, získať tri body v Serii A.

Turínčania vyhrali všetkých päť súbojov vonku proti Empoli pod vedením Allegriho, sú neporazení v posledných štyroch zápasoch (tri výhry) a v tejto sezóne vyhrali najviac zápasov proti tímom, ktoré sa momentálne nachádzajú v dolnej polovici tabuľky (14, rovnako ako Neapol a Inter).

Majstrovský Neapol hostí v nedeľu tretí Inter Miláno, Lazio smeruje na pôdu dvanásteho Udinese. Šiesty Rím Josého Mourinha nastúpi v pondelok doma proti Salernitane.

Kompletná tabuľka Serie A
Kompletná tabuľka Serie AFlashscore