AC zlyhalo v Spezii, Inter nezaváhal so Sassuolom a je tretí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
AC zlyhalo v Spezii, Inter nezaváhal so Sassuolom a je tretí
Aktualizované
Salvatore Espozito pomohol Spezii k cennému skalpu proti AC Miláno.
Salvatore Espozito pomohol Spezii k cennému skalpu proti AC Miláno.AFP
Futbalisti Salernitany zvíťazili v 35. kole talianskej Serie A nad Atalantou Bergamo 1:0. O zisku troch bodov pre domácich rozhodol v 90+3. minúte Antonio Candreva (36). Slovenský obranca Norbert Gyömbér sedel na lavičke náhradníkov domácich. (30).

US Salernitana - Atalanta Bergamo 1:0 (0:0)

Gól: 90+3. Candreva

Atalanta bola aktívnejšia i nebezpečnejšia. Pašalič sa ocitol v dobrej hlavičkovej šanci po rohu na konci prvej desaťminútovky, ale neskóroval. O ďalších desať minút to hlavou skúšal Zapata, no taktiež mieril iba do náručia Ochou. Po polhodine hry sa strhla v Salernitane prietrž mračien a v ťažkých podmienkach fanúšikovia príležitosť nevideli. 

Štatistický pohľad na výhru domácich
Štatistický pohľad na výhru domácichFlashscore

Nepriniesol ju ani úvod po zmene strán. Oba celky kopili chyby a nepresnosti. Nepomáhal im ani podmočený trávnik. Až v 56. minúte chcel ťažiť z rýchleho brejku Dia, no v kľúčovom momente sa pošmykol a vystrelil vysoko nad. S blížiacim sa koncom prebral domáci celok iniciatívu a tlačil sa do zakončenia. Dočkali sa ho v nadstavenom čase. Piatek pripravil loptu Candrevovi, ktorý z hranice šestnástky pálil presne. 

Spezia Calcio - AC Miláno 2:0 (0:0)

Góly: 75. Wisniewski, 85. Esposito

Spezia si vďaka skalpu giganta posilnila svoje šance na zotrvanie v najvyššej talianskej súťaži. Víťazný zásah prišiel pätnásť minút pred záverečným hvizdom, postaral sa oň Wisniewski. AC Miláno sa tak na odvetu semifinále Ligy majstrov proti mestskému konkurentovi nenaladilo ideálne. Súperov blok nedokázalo prelomiť. Inter ho vo večernom súboji môže v tabuľke preskočiť a sťažiť mu pozíciu v boji o najprestížnejšiu klubovú súťaž v budúcom ročníku. 

Štatistický pohľad
Štatistický pohľadFlashscore

Inter Miláno - Sassuolo Calcio 4:2 (1:0)

Góly: 41. a 89. Lukaku, 55. Ruan (vlastný), 58. Lautaro Martínez – 63. Henrique, 77. Frattesi

Kým mestskému rivalovi AC po prehre čistili žalúdok fanúšikovia v sektore, Inter išiel nielen za tromi bodmi, ale aj za tretím miestom v tabuľke. Zverenci Simoneho Inzaghiho sa naladili na semifinálovú derby odvetu tým najlepším spôsobom. Piatou výhrou v rade v domácej Serii A. V prvom polčase ho k nej nasmeroval Lukaku. V deň svojich tridsiatych narodenín strelil ôsmy resp. deviaty gól prebiehajúcej sezóny. Po zmene strán uzatváral konečný rezultát druhým presným zásahom. 

Tabuľka Serie A
Tabuľka Serie AFlashscore