Cagliari oceňuje služby Oberta, Slováka si poistilo novou zmluvou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Cagliari oceňuje služby Oberta, Slováka si poistilo novou zmluvou

Cagliari si cení služby Oberta, Slováka si postilo novou zmluvou
Cagliari si cení služby Oberta, Slováka si postilo novou zmluvouProfimedia
Cagliari oznámilo obnovenie zmluvy s Adamom Obertom (21). Slovák si predĺženie kontraktu vyslúžil kvalitnými výkonmi v drese mužstva zo Serie A. S klubom sa dohodol na spolupráci do roku 2027.

Bratislavčan narodený v roku 2002 vyrastal v mládežníckom sektore Zbrojovky Brno. V roku 2018 prestúpil do Talianska k juniorským tímom Sampdorie, s ktorými odohral 44 zápasov a v tíme do 19 rokov zaknihoval aj dva presné zásahy. Do Cagliari prišiel v lete 2021, v kádri je pre svoje kvality ceneným hráčom.

V Serii A debutoval 24. októbra 2021 na Stadio Artemio Franchi proti Fiorentine. Prvé 90-minútové predstavenie vo farbách "Rossoblu" si odkrútil 15. decembra toho istého roku, keď v súboji Coppa Italia nastúpil proti Cittadelle.

Obranca zručný aj v schopnosti držania lopty a rozohrávky doposiaľ nastúpil na 41 ligových stretnutí talianskej najvyššej súťaže. Pri jeho mene svieti viacero štartov za reprezentáciu Slovenska do 21 rokov. Takisto aj premiéra pri senioroch počas priateľského duelu s Chile.

V aktuálneho rozbiehajúcej sa sezóne odohral Obert 120 minút víťazného pohárového zápasu s Palermom. Nasledovalo 86-minutové ligové vystúpenie pri remíze s Turínom a celozápasová dávka pri prehre s Interom. Cagliari si jeho služby váži a poistilo si ich na ďalšie štyri roky.