Fagioli dostal od Juventusu novú zmluvu, klub mu pomôže pri liečbe závislosti od hazardu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fagioli dostal od Juventusu novú zmluvu, klub mu pomôže pri liečbe závislosti od hazardu

Fagioli predĺžil zmluvu s Juventusom do roku 2028.
Fagioli predĺžil zmluvu s Juventusom do roku 2028.Profimedia
Stredopoliar Juventusu a talianskej reprezentácie Nicoló Fagioli (22), ktorý si od októbra odpykáva sedemmesačný dištanc za stávkovanie na futbalové zápasy, predĺžil s turínskym klubom zmluvu do júna 2028. Taliansky celok na svojej webovej stránke uviedol, že novým kontraktom chce hráčovi pomôcť pri liečbe jeho závislosti od hazardných hier.

Počas vyšetrovania sa Fagioli turínskemu prokurátorovi priznal, že pre stávkovanie mu vznikli dlhy vo výške troch miliónov eur a čelil aj tvrdým vyhrážkam. Povedal však, že na nelegálnych platformách na svoj tím nevsádzal.

"Chceme mu poskytnúť všetku potrebnú podporu na jeho terapeutickej ceste v nasledujúcich mesiacoch. Ale nepredĺžili sme mu zmluvu len z toho dôvodu. Nicoló je pre nás veľmi dôležitý hráč, každý vie o jeho technických kvalitách a hernej inteligencii," povedal technický riaditeľ Juventusu Cristiano Giuntoli.

"Sme presvedčení, že jeho návrat na ihrisko bude pre nás výraznou pridanou hodnotou. Fagioli vie, že môže pokračovať v práci a trénovať s tímom každý deň s potrebným pokojom. Uvedomuje si, že s ním počítame a budeme na neho čakať," dodal funkcionár.

Fagioli dostal pokutu 12 500 eur spolu so zákazom činnosti a päťmesačnou podmienkou. S Juventusom, do ktorého prišiel vo veku 14 rokov, vyhral taliansku ligu, Taliansky pohár a Superpohár. V minulej sezóne bol vyhlásený za najlepšieho mladého futbalistu Serie A a stihol si pripísať jeden štart za národný tím.