Fiorentina sa na pohárové finále naladila víťazne, Sassuolu strelila tri góly

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Fiorentina sa na pohárové finále naladila víťazne, Sassuolu strelila tri góly
Fiorentina sa s ligou rozlúčila víťazne.
Fiorentina sa s ligou rozlúčila víťazne.Profimedia
Futbalisti ACF Fiorentina zvíťazili v piatkovom zápase záverečného 38. kola Serie A na ihrisku Sassuola Calcio 3:1.

Sassuolo Calcio - ACF Fiorentina 1:3 (0:0)

Góly: 70. Berardi (pen.) - 47. Cabral, 79. Saponara, 83. González

ČK: 82: Tressoldi, 88. Rogério (obaja Sassuolo)

Ako prvý sa k strele dostal Cabral, ale jeho pokus v 10. minúte nemieril ďaleko od brány. Na center Alfreda Duncana si perfektne nabehol, jeho hlavička skončila len na brvne. Inak úvodné dejstvo veľa šancí neponúklo a bolo bohaté len na zbytočné straty lopty. Tesne pred odchodom do šatní z dobrej pozície neskóroval ani Andrea Pinamonti a prvýkrát od decembra 2018 sa stalo, že vo vzájomnom dueli na Mapei Stadium nepadol gól do polčasu.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Po zmene strán bol lídrom útoku opäť Cabral. Tentoraz si počkal v šestnástke na loptu, ktorú pred ním nešťastne vyrazil Russo po prihrávke Aleksa Terziča, a brazílsky útočník ju pohodlne upratal do siete. Prvá strela na bránu z kopačky zeleno-bielych prišla až po viac ako hodine hry, Berardi však brankára neprekonal. Taliansky internacionál dostal šancu udrieť v 72. minúte, keď hlavný rozhodca nariadil pokutový kop pre domácich.

S touto situáciou sa vyrovnal a zaznamenal svoj 12. ligový gól v tomto ročníku. Saponara, ktorý prišiel na ihrisko ako striedajúci hráč, odpovedal na jeho zásah po siedmich minútach.  Červenú kartu Ruana Tressoldiho v 82. minúte rýchlo potrestal Nicolas González, ktorý potom hlavičkou pridal tretí gól fialiek. Neúspešný záver sezóny čierno-zelených podčiarkol Rogério, ktorý bol druhým vylúčeným mužom.