Futbalový evergreen. Juventus opäť prišiel o zraneného Pogbu, ktorý má po sezóne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Futbalový evergreen. Juventus opäť prišiel o zraneného Pogbu, ktorý má po sezóne
Francúzsky futbalista opäť maróduje.
Francúzsky futbalista opäť maróduje.Profimedia
Futbalisti Juventusu si nedeľňajším víťazstvom 2:0 nad Cremonese udržali druhé miesto v tabuľke Serie A, no prišli o Paula Pogbu (30). Francúzsky stredopoliar nastúpil prvýkrát po vyše roku v základnej zostave turínskeho tímu, pre problémy s ľavým stehenným svalom však opustil ihrisko už v 23. minúte. Mimo hry by mal byť dva až tri týždne a sezóna sa tak preňho pravdepodobne skončila.

Pogba sa na trávniky vrátil len prednedávnom po tom, ako celý rok maródoval pre problémy s kolenom. "Všetci sme z toho sklamaní a smutní. Nastúpil prvýkrát v zostave a veľmi sa na zápas tešil. Hral dobre, žiaľ, potom prišlo nezavinené zranenie. Ale Paul je veľký hráč a verím, že sa dá rýchlo do poriadku," vyhlásil kouč Juventusu Massimiliano Allegri.

Jeho tím je tri kolá pred koncom sezóny v luxusnej pozícii, čo sa týka boja o miestenku v budúcej edícii Ligy majstrov. Pred piatym AC Miláno má osembodový náskok, hoci vo vzduchu stále visí bodový odpočet. Juventus nevyhral titul už tri roky a fanúšikovia začínajú byť netrpezliví. Ako teda vidí Allegri šance v budúcom ročníku?

História zranení Paula Pogbu.
História zranení Paula Pogbu.Flashscore

"Musíme ísť krok za krokom. Napriek všetkému sme sa dokázali upevniť v prvej štvorke a získať druhé miesto, to bude zlepšenie oproti minulému roku. Čo sa týka budúcej sezóny, verím, že Juventus má ešte čo robiť, aby vyhral, keďže v tomto období sa predstavilo šesť alebo sedem hráčov z tímu Next Gen a to si vyžaduje čas."

"Je možné, že začneme dobre a rýchlo nájdeme tú správnu alchýmiu, je možné, že nie. Sezónu odštartujeme s cieľom bojovať o najvyššie priečky, ale nechceme na plecia niektorých veľmi mladých a neskúsených hráčov klásť príliš veľký tlak," uzavrel kouč.

Massimiliano Allegri.
Massimiliano Allegri.Profimedia