Giroud urážal rozhodcov, nezahrá si dva zápasy. Vedenie ligy potrestalo aj Lecce

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Giroud urážal rozhodcov, nezahrá si dva zápasy. Vedenie ligy potrestalo aj Lecce
Giroud spoznal trest za slovné napadnutie rozhodcu.
Giroud spoznal trest za slovné napadnutie rozhodcu.Profimedia
Francúzsky futbalista Olivier Giroud (37) dostal dvojzápasový dištanc za urážku rozhodcov počas víkendového zápasu AC Miláno v Lecce (2:2).

Skúsený útočník sa previnil v nadstavenom čase duelu, keď mu rozhodca Rosario Abisso ukázal žltú kartu za nešportové správanie. Giroud ho však počastoval urážlivými výrazmi a tak arbiter vytiahol rovno červenú kartu. Francúzsky kanonier po reprezentačnej prestávke vynechá domáce zápasy AC s Fiorentinou a Frosinone.

Nebol to však jediný kontroverzný moment. Ihneď po vylúčení Girouda totiž Roberto Piccoli nachytal brankára hostí a z diaľky poslal loptu do siete. Zdalo sa, že dokonal obrat Lecce z 0:2 na 3:2, no Abisso po konzultácii s VAR-om nakoniec gól neuznal. Piccoli totiž podľa rozhodcov pristúpil nohu Malicka Thiawa.

To vyvolalo veľký hnev na domácich tribúnach, medzi hráčmi a trénermi Lecce i klubovým prezidentom Saveriom Sticchim Damianim. Ten dostal od vedenia ligy dištanc do 4. decembra za "zastrašujúce správanie voči rozhodcom zápasu" a vyhrážanie sa im v šatniach.

Damiani dokonca obvinil Abissa a rozhodcov pri VAR-e z konšpirácie, aby našli spôsob, ako gól neuznať. Trestu sa nevyhol ani športový riaditeľ Lecce Stefano Trinchera, ktorý má stopku na tri zápasy a musí zaplatiť pokutu 10-tisíc eur, výkonného riaditeľa Sandra Mencucciho suspendovali do 27. novembra.