Inter si zabezpečil účasť v Lige majstrov, AS Rím prišiel o TOP 4

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Inter si zabezpečil účasť v Lige majstrov, AS Rím prišiel o TOP 4

Aktualizované
Hráči Interu Miláno na domácom trávniku uspeli s Atalantou a poistili si miestenku v Lige majstrov.
Hráči Interu Miláno na domácom trávniku uspeli s Atalantou a poistili si miestenku v Lige majstrov.Profimedia
Talianska Serie A pokračovala v sobotu štyrmi zápasmi 37. kola, v ktorých sa tuho bojovalo o záchranu, ale aj o priečky zabezpečujúce európske súťaže.

Salernitana - Udinese 3:2 (1:2) 

Góly: 43. Kastanos, 57. Candreva, 90+6. Troost-Ekong - 25. Zeegelaar, 30. Nestorovski

ČK po 2. ŽK: 87. Zeegelaar

Udinese malo skvelý koniec úvodnej polhodiny. Po zblokovanej strele sa k lopte dostal Lovrič a šikovnou dlhou loptou vysunul Zeegelaara, ktorý nemal problém prestreliť brankára. Potom dostal Pereyra lob za obranu a mohol skúsiť sám prekonať gólmana. Namiesto toho nesebecky prihral loptu pod seba Nestorovskému, ktorý sa presadil cez obrancov.

Salernitana znížila ešte do prestávky, keď Kastanos z hranice šestnástky vystrúhal technickú trefu, ktorú zastavila až sieť. Že sa blíži vyrovnanie, naznačil Mazzocchi, ktorého ešte vychytal Silvestri. Ten už bol ale krátky na zakončenie Candrevu krátko pred hodinou duelu.

Príležitosti si potom vypracovali Nestorovski, Beto, Arslan, ale rozhodujúci gól padol až počas krátkej presilovke domácich po vylúčení Zeegelaara. Fanúšikov na štadióne rozjasal Troost-Ekong po strele od brvna.

Slovenský reprezentant Norbert Gyömbér svojim spoluhráčom zo Salernitany pomôcť nemohol, keďže si odpykával stopku za žlté karty. Tá bodovo dobehla štrnáste Empoli, zatiaľ čo Udinese zostalo dvanáste. 

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Spezia - FC Turín 0:4 (0:1)

Góly: 24. Wisniewski (vl.), 72. Ricci, 76. Ilič, 90+6. Karamoh

Spezia, ktorá je zatiahnutá v tuhom boji o záchranu, nedokázala byť na domácej pôde taká efektívna, ako jej súper z Turína. Bilancia očakávaných gólov neočakávala takýto rozdiel, ale opak bol pravdou.

Wisniewski po rohovom kope smolne umiestnil loptu za svojho gólmana, predtým Mirančuk opečiatkoval brvno. Po zmene strán trafil tyč Vojvoda, Spezia bola prakticky bez väčšej šance. Definitívu troch bodov pre hostí znamenala ôsma desaťminútovka. Prv zužitkoval prihrávku do druhej vlny Ricci a z 15 metrov zvýšil na 2:0, aby vzápätí Ilič približne z rovnakej pozície koncovkou po zemi zdemoloval nádeje domácich na body.

Ako sa vraví, chudobnému aj z hrnca vykypí. Nzola dokázal v 83. minúte znížiť, ale systém VAR dodatočne odhalil ofsajd. V šiestej nadstavenej mnúte sa presadil aj striedajúci Karamoh. 

Turín zostáva v hre ôsmu pozíciu, zatiaľ čo sedemnásta Spezia (31 bodov) bude v nedeľu dúfať, že Dudova Verona (30 bodov) nebude bodovať proti Empoli.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Fiorentina - AS Rím 2:1 (0:1)

Góly: 85. Jovič, 88. Ikone – 11. El Shaarawy

Zverenci Josého Mourinha prišli o šancu skončiť v tabuľke v najlepšej štvorke a vybojovať si z najvyššej talianskej súťaže účasť v Lige majstrov. Hoci ešte v 85. minúte vyhrávali, nakoniec po dvoch rýchlych zásahoch domácich, ktorí sa presadili v priebehu troch minút, prehrali. Rimania sú na šiestom mieste so štvorbodovou stratou na AC Miláno. Fiorentina poskočila na 9. priečku. 

Štatistický pohľad na súboj
Štatistický pohľad na súbojFlashscore

Inter - Atalanta 3:2 (2:1)

Góly: 1. Lukaku, 3. Barella, 77. Lautaro Martinez – 36. Pašalič, 90.+1 Onana (vl.)

Vstup do stretnutia vyšiel bravúrne Interu. Už v tretej minúte vyhrával dvojgólovým rozdielom. Martínez najprv vysunul Lukakua do nájazdu, ktorý zoči-voči brankárovi nezaváhal a o dve minúty na to vyrazil Sportiello strelu k Barellovi, ktorú dorazil za jeho chrbát. Až po polhodine hry vrátil Atalante nádej Pašalič, keď zareagoval na odrazenú loptu a mieril presne pod brvno. 

Štatistika zápasu
Štatistika zápasuFlashscore

Po zmene strán bol blízko k presnému zásahu Calhanoglu, ale Sportiello sa prekonať nenechal. S pribúdajúcimi minútami šancí ubúdalo. V 77. minúte vyšiel domácim brejk, keď na jeho konci bol Martínez. Argentínčan zakončoval do odkrytej brány. V nadstavenom čase kozmeticky upravil skóre Muriel za pomoci Onanu a jeho brvna. "Nerazzurri" si tak aj v budúcej sezóne zahrajú Ligu majstrov. V nominácii chýbal zranený slovenský stopér Milan Škriniar

Tabuľka Serie A
Tabuľka Serie AFlashscore