James Rodríguez požiadal o odchod zo São Paula, podľa médií má nadváhu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
James Rodríguez požiadal o odchod zo São Paula, podľa médií má nadváhu
Rodríguez končí svoju brazílsku anabázu.
Rodríguez končí svoju brazílsku anabázu.Profimedia
James Rodríguez bude mať za sebou ďalšie pôsobenie, ktoré trvalo len niekoľko mesiacov. Tridsaťdvaročný kolumbijský ofenzívny stredopoliar predčasne skončí v São Paule, kde vlani v júli podpísal dvojročný kontrakt.

Rodríguez odohral za brazílsky klub iba 14 zápasov, v ktorých strelil jeden gól a na tri prihral. Zo São Paula odchádza na vlastnú žiadosť, brazílske médiá špekulujú o jeho nadváhe.

Futbalista sa preslávil na majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii, kde bol so šiestimi gólmi najlepším strelcom. Po šampionáte prestúpil z Monaka do Realu Madrid za 80 miliónov eur. V španielskom veľkoklube sa naplno nepresadil, ale aj tak zaň odohral 85 ligových zápasov, čo je najviac v akomkoľvek tíme, v ktorom pôsobil.

V rokoch 2017-19 bol Rodríguez na hosťovaní v Bayerne Mníchov, potom sa vrátil do Realu na jednu sezónu. Odvtedy hráč s nebezpečnou ľavačkou vystriedal pomerne krátke angažmány, pôsobil v Evertone, katarskom Rajáne, Olympiakose Pireus a naposledy v São Paule. Za kolumbijskú reprezentáciu odohral 96 zápasov a strelil 27 gólov.