Juventus nepotvrdil úlohu favorita, proti Bologni musel zachraňovať bod. Krstovič s gólom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Juventus nepotvrdil úlohu favorita, proti Bologni musel zachraňovať bod. Krstovič s gólom
Aktualizované
Vlahovič bol hlavnou ofenzívnou zbraňou domácich.
Vlahovič bol hlavnou ofenzívnou zbraňou domácich.Profimedia
Turínsky Juventus zaváhal v 2. kole najvyššej talianskej súťaže. Na domácom trávniku len remizoval 1:1 s Bolognou. Úspešný debut v Serii A má za sebou Nikola Krstovič (23). Majstrovský SSC Neapol si poradil so Sassuolom 2:0.

Juventus - Bologna 1:1

Hoci "Stará dáma" prežila na politickom fronte turbulentné obdobie, ktoré sa skončilo jej definitívnym vyradením z aktuálneho ročníka európskych pohárov, začiatok ligovej sezóny ju zastihol v dobrej nálade. Juventus vyhral v Udine 3:0, pričom gól a asistenciu si pripísal veľmi žiadaný útočník Vlahovič. Bologna zažila úplne iný začiatok, keď doma prehrala s AC Miláno a optimisticky sa necítila ani pred cestou do Turína, kde naposledy okúsila ligový triumf v roku 2011.

Prvú strelu zápasu vyslal v 9. minúte hosťujúci Nikola Moro, ktorého pokus z hranice pokutového územia preletel tesne vedľa ľavej žrde. V 22. minúte sa po rýchlom brejku dostal k dobrej strele Dan Ndoye. Zblokoval ju však domáci brankár Mattia Perin. O dve minúty neskôr sa už "Rossoblu" mohli tešiť. Joshua Zirkzee našiel vo vápne Fergusona, ktorý sa strelou k ľavej žrdi nemýlil. Bianconeri mohli vyrovnať v 38. minúte, ale Lukasz Skorupski si poradil s tečovanou strelou amerického útočníka Timothyho Weaha.

Do druhého polčasu vleteli domáci ako veľká voda a v 52. minúte oslavovali vyrovnanie. Ich radosť však netrvala dlho, keďže Vlahovičovmu gólu predchádzal ofsajd a rozhodca po konzultácii s videom gól odvolal. V 71. minúte sa hostia dožadovali penalty po tom, čo bol vo veľkej príležitosti vo vápne stiahnutý Ndoye, ale po zásahu rozhodcu pri videu sa pokutový kop neodpískal. O chvíľu neskôr sa mohli zverenci Massimiliana Allegriho tešiť zo zásahu. Vlahovič si nabehol na center striedajúceho Samuela Ilinga Juniora a hlavičkou rozvlnil sieť.

Napriek tomu Juventus nenaplnil predzápasové očakávania a po suverénnom víťazstve z prvého duelu si pred vlastnými fanúšikmi pripísal iba bod. Pred reprezentačnou prestávkou sa "Bianconeri" 3. septembra predstavia na pôde Empoli. Bologna o deň skôr privíta Cagliari.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Fiorentina - Lecce 2:2

Futbalisti Lecce vybojovali body na ihrisku Fiorentiny. Úspešný debut v najvyššej talianskej súťaži absolvoval v drese hostí Nikola Krstovič. Čiernohorský útočník, ktorý donedávna pôsobil v Dunajskej Strede, prišiel na ihrisko v 72. minúte a po štyroch minútach gólom uzavrel skóre na konečných 2:2.

Neapol - Sassuolo 2:0

Victor Osimhen otvoril skóre v 16. minúte z pokutového kopu a po zmene strán sa presadil Giovanni Di Lorenzo. "Partenopei" tak potvrdili svoju úspešnosť proti "Neroverdi", keď v posledných 17 stretnutiach padli len raz. Mizerný štart hostí do sezóny podčiarklo hlúpe vylúčenie Maxima Lópeza z 51. minúty, takže čierno-zelení stále čakajú nielen na prvé body, ale aj na prvý gól. 

Slovenský reprezentant Stanislav Lobotka bol na trávniku do 85. minúty.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore