Koniec jednej éry. Cuadrado opúšťa Juventus po ôsmich rokoch

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Koniec jednej éry. Cuadrado opúšťa Juventus po ôsmich rokoch

Kolumbijčan si bude hľadať nové pôsobisko.
Kolumbijčan si bude hľadať nové pôsobisko.Profimedia
Pôsobenie Juana Cuadrada (35) v turínskom Juventuse sa skončilo. Slávny celok adresoval svojmu bývalému hráčovi poďakovanie na sociálnych sieťach.

Kolumbijský veterán opúšťa svoj druhý domov, keďže mu v sobotu 1. júla vyprší zmluva, a ukončí tak osemročné pôsobenie v klube. Cuadrado pôvodne prišiel do Juventusu v auguste 2015 z Chelsea. V "Juve" najskôr dva roky hosťoval a v roku 2017 definitívne prestúpil do Turína za 20 miliónov eur.

Za posledných osem rokov nastúpil za Juventus vo všetkých súťažiach v 314 zápasoch, v ktorých strelil 26 gólov a na 65 prihral.

Krídelník prežil v Taliansku mimoriadne úspešné obdobie, počas ktorého oslavoval zisk piatich titulov a štyroch triumfov v Coppa Italia. V roku 2017 si zahral aj vo finále Ligy majstrov.

Správy z posledných mesiacov však naznačovali, že nové vedenie "starej dámy" s 35-ročným futbalistom nepočíta, Cuadrado si tak bude musieť hľadať nový domov. Juventus mu poďakoval za verné služby a pripomenul jeho prínos za posledných osem rokov v príspevku, ktorý dnes zverejnil na sociálnych sieťach.

"314-krát sa objavil na ihrisku, aby bojoval za naše farby a získal 11 trofejí. 26-krát sa radoval svojím nezameniteľným tancom po tom, čo skóroval v našom drese. 59-krát bol tým, kto nahral spoluhráčom, aby mohli zdieľať radosť zo skórovania. Dnes, po osemsezónnej ceste, je čas rozlúčiť sa, pretože Juan Cuadrado opúšťa Juventus."

"Osem rokov plných radosti, úsmevov, vtipov a nadšenia. Do šatne a do nášho sveta priniesol pozitívnu energiu. Juan si získal fanúšikov jedinečným a výnimočným spôsobom, stal sa pre nich referenčným bodom na ihrisku aj mimo neho. Osem rokov závratných driblingov, bláznivých nájazdov, ktoré otáčali zápasy - niekedy aj sezóny."

"Ten povestný gól v Derby della Mole 31. októbra 2015, jeho prvý za 'čierno-bielych', odštartoval návrat, ktorý po kolísavom začiatku viedol k zisku Scudetta. Pri toľkých nezabudnuteľných momentoch musí mať každý fanúšik špeciálnu spomienku spojenú s Juanovým dobrodružstvom. Ďakujeme za všetko 'Panita'!"