Koniec kariéry horkokrvného kanoniera? Suárez má vážne problémy s kolenom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Koniec kariéry horkokrvného kanoniera? Suárez má vážne problémy s kolenom
Luis Suárez, vždy temperamentný futbalista.
Luis Suárez, vždy temperamentný futbalista.Profimedia
Alberto Guerra, prezident brazílskeho klubu Gremio, vyjadril obavy zo zdravotného stavu Luisa Suáreza (36), ktorého trápia nepríjemné bolesti kolena.

Guerra na štadióne Arena do Gremio uviedol: "Problém je vážny, pretože má veľa injekcií a liekov. Dostáva sa na hranicu svojich možností. Dokedy to bude únosné? To nevieme."

Brazílske médiá v utorok informovali, že Suárez údajne plánuje predčasne ukončiť kariéru pre silné bolesti v pravom kolene, ktoré sa postupom času zhoršujú.

"El Pistolero" sa údajne podelil o svoje plány s vedením klubu, s ktorým má zmluvu do decembra 2024 a ktorý sa s ním plánuje v najbližších dňoch stretnúť, aby definoval situáciu.

Štatistiky Luisa Suáreza
Štatistiky Luisa SuárezaFlashscore

Samotný strelec sa zatiaľ nevyjadril k verziám, ktoré pozastavili jeho budúcnosť. Do mužstva z Porto Alegre prišiel v januári po nevydarených majstrovstvách sveta v Katare a svojím prestupom spôsobil na juhu Brazílie eufóriu.

Problémy s kolenom sú opakovaným rébusom v kariére najlepšieho strelca Gremia v tejto sezóne i celkovo najúspešnejšieho kanoniera Uruguaja (68 gólov v 137 zápasoch).

Pravé koleno útočníka podstúpilo minimálne dve operácie, poslednú v januári 2020, pre problémy s meniskom, to bol ešte hráčom Barcelony. Podľa miestnych médií ho Gremio dokonca vynechalo z niektorých zápasov hraných na umelej tráve, aby ho nezaťažovalo. Na tréningoch pracoval s nepríjemnými pocitmi. Prezident Guerra uviedol, že Uruguajčan dokonca zvažuje protézu, hoci neposkytol žiadne ďalšie podrobnosti.