Suslov s gólom a asistenciou proti majstrovi, Neapol zostal bez európskych pohárov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Suslov s gólom a asistenciou proti majstrovi, Neapol zostal bez európskych pohárov

Aktualizované
Stanislav Lobotka bol po záverečnom hvizde, rovnako ako jeho spoluhráči, sklamaný.
Stanislav Lobotka bol po záverečnom hvizde, rovnako ako jeho spoluhráči, sklamaný.Profimedia
Futbalisti SSC Neapol zakončili sezónu na desiatom mieste talianskej Serie A. V nedeľnom zápase záverečného 38. kola remizovali s Lecce 0:0 a s 53 bodmi figurujú za deviatym Turínom. Slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka (29) odohral v drese Partenopei celý duel. Oveľa lepšie sa darilo Tomášovi Suslovovi (21), ktorý gólom a asistenciou zariadil bod proti Interu.

Neapol - Lecce 0:0

Obhajcovia majstrovského titulu, ktorí sa v tejto sezóne prebojovali do osemfinále Ligy majstrov, sa tak v budúcom ročníku nepredstavia ani v jednej z európskych pohárových súťaží. Lobotka štartoval vo všetkých ligových dueloch, do štatistík si pripísal jednu asistenciu.

Najzaujímavejšie štatistiky duelu.
Najzaujímavejšie štatistiky duelu.Opta by Stats Perform

Slovenský reprezentant sa snažil zvrátiť súboj na stranu svojho mužstva, lenže ani najviac (24) prihrávok v útočnej tretine nestačilo jeho spoluhráčom na to, aby namierili presne za chrbát hosťujúceho brankára.

Atalanta - Turín 3:0

Vo svojom predposlednom ligovom stretnutí zvíťazil nový šampión Európskej ligy Atalanta nad Turínom 3:0. Atalantu, ktorej patrí v tabuľke štvrtá priečka, ešte čaká dohrávka 29. kola proti Fiorentine. V prípade víťazstva sa môže posunúť na tretie miesto pred Juventus. Duel je na programe v nedeľu 2. júna.

Premiérovo v histórii má celok z Bergama minimálne štyroch hráčov, ktorí boli v jednom ročníku zapojení do desiatich a viac gólov - Gianluca Scamacca (12), Teun Koopmeiners (12), Charles De Ketelaere (10) a Ademola Lookman (10).

Verona - Inter 2:2

Dvadsaťjedenročný reprezentant Slovenska Tomáš Suslov najprv v 16. minúte prihral na vyrovnávajúci gól (1:1) Tijjanimu Noslinovi a o 20 minút neskôr sám skóroval. Jeho spoluhráč Ondrej Duda nenastúpil pre kartový trest. Pre Suslova to bol tretí presný zásah a piata asistencia v 32. zápase ligovej sezóny. Verona skončila na 13. mieste tabuľky.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Opta by Stats Perform

Záverečné kolo rozhodlo aj o poslednom zostupujúcom tíme. Ku poslednej Salernitane a predposlednému Sassuolu sa pridalo Frosinone, ktoré prehralo v priamom súboji o zostup s Udinese 0:1. Na konte tak má 35 bodov a o jeden ho preskočilo Empoli, ktoré zdolalo AS Rím.

Serie A - záverečné 38. kolo:

Empoli - AS Rím 2:1

Frosinone - Udinese 0:1

Lazio - Sassuolo 1:1