Víťazná rozlúčka sa nekoná. Bologna na záver Mottovho pôsobenia prehrala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Víťazná rozlúčka sa nekoná. Bologna na záver Mottovho pôsobenia prehrala

Thiago Motta mimoriadne úspešnú sezónu výhrou na lavičke Bologni neukončil.
Thiago Motta mimoriadne úspešnú sezónu výhrou na lavičke Bologni neukončil.AFP
Bologna ukončila úspešnú sezónu v talianskej lige prehrou. Zverenci odchádzajúceho trénera Thiaga Mottu (41) podľahli FC Janov na jeho pôde 0:2. V Serii A zostali bez bodu v tomto ročníku len po šiesty raz.

FC Janov - Bologna 2:0

Prekvapenie prebiehajúcej sezóny môže táto prehra vyjsť pomerne "draho", keď na základe ďalších výsledkov im hrozí konečná piata priečka. Atalanta totiž zaostáva o dva body a má dva zápasy k dobru. Mottovo mužstvo však nemôže prísť o účasť v Lige majstrov, keďže istotu postupu do elitnej súťaže získalo päť talianskych klubov. Ukrajinec Malinovskij a Portugalčan Vítinha pomohli Janovu. Domácim patrí v tabuľke deviata priečka. Ročník ukončili so 49 bodmi.

Najzaujímavejšie štatistiky zápasu.
Najzaujímavejšie štatistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Motta nebude v Bologni pokračovať v budúcej sezóne a podľa talianskych médií má brazílsky rodák namierené do Juventusu, kde by mal nahradiť prepusteného Massimiliana Allegriho. Vo svojej súčasnej pozícii štyridsaťjedenročný bývalý stredopoliar tento týždeň informoval vedenie klubu, že nepredĺži zmluvu. Bologna bude hrať v Lige majstrov premiérovo. V histórii si zahral súťaž pod hlavičkou Európsky pohár majstrov a to v sezón 1964/65.