Po znemožnení rivala prišli gólové suchoty. Inter prvýkrát v sezóne okúsil horkosť porážky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Po znemožnení rivala prišli gólové suchoty. Inter prvýkrát v sezóne okúsil horkosť porážky
Milánčanom to zrazu v ofenzíve škrípe.
Milánčanom to zrazu v ofenzíve škrípe.Profimedia
Futbalisti Interu Miláno sa po vysokom triumfe nad úhlavným rivalom AC (5:1) gólovo trápia a v troch zápasoch za sebou skórovali len raz. V stredu na San Sire im to na body nestačilo.

Na víťazstvo nad Juventusom (4:2) totiž nadviazali hráči Sassuola, ktorým ďalšie tri body v lige priniesol nechytateľnou strelou na konečných 2:1 taliansky krídelník Domenico Berardi. Pre "Nerazzurri" to bola prvá strata bodov v novej sezóne Serie A.

"Triumf v derby zhoršil Inter," napísal taliansky denník Gazzetta dello Sport, ktorý poukázal na to, že Inter od víťazstva nad AC strelil v každom z nasledujúcich troch súbojov maximálne jeden gól. Sassuolo zase potvrdilo, že stretnutia na San Sire proti Interu patria medzi jeho obľúbené. V uplynulých deviatich vzájomných dueloch nebodovalo iba v dvoch prípadoch.

Štatistiky stretnutia
Štatistiky stretnutiaFlashscore

Do vedenia išiel favorit zápasu, keď si pravý obranca Denzel Dumfries v nadstavenom čase prvého polčasu prehodil loptu na ľavačku a prízemnou strelou prekonal Andreu Consigliho. "Po dobrom prvom polčase, v ktorom sme mali streliť viac ako jeden gól, sme najmä po vyrovnávajúcom zásahu stratili koncentráciu," citovala agentúra AFP trénera Interu Simoneho Inzaghiho.

Po zmene strán v priebehu deviatich minút Sassuolo otočilo nepriaznivý stav. Najskôr v 54. minúte vyrovnal albánsky stredopoliar Nedim Bajrami a v 64. minúte zabezpečil tri body pre hostí "projektil" Berardiho. Dvadsaťdeväťročný Talian má na konte už štyri presné zásahy a o gól zaostáva za lídrom tabuľky strelcov Lautarom Martínezom z Interu.

"Nerazzuri" sú naďalej na čele tabuľky s pätnástimi bodmi. Na rovnaký počet sa dotiahlo už aj milánske AC vďaka výhre na pôde Cagliari (3:1). "Zaslúžili sme si víťazstvo v zápase, ktorý nebol formalitou. Vieme, že práve zápasy proti našim priamym konkurentom v boji o titul ovplyvnia naše umiestnenie, ale tieto stretnutia, ktoré sa na papieri zdajú jednoduché, budú na konci sezóny veľmi dôležité," povedal kormidelník "Rossoneri" Stefano Pioli, ktorý oslávil 200. víťazstvo v Serii A.