Pyrrhovo víťazstvo pre Cremonese, Inter si urobil chuť pred finále LM

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pyrrhovo víťazstvo pre Cremonese, Inter si urobil chuť pred finále LM

Aktualizované
Inter sa s ligovou sezónou rozlúčil víťazstvom.
Inter sa s ligovou sezónou rozlúčil víťazstvom.Profimedia
Futbalisti Interu Miláno triumfovali v 38. kole talianskej Serie A nad Turínom. Tri body majú aj Cremonese a Lazio.

FC Turín - Inter Miláno 0:1 (0:1)

Gól: 37. Brozovič

O osude stretnutia rozhodla 37. minúta. Marcelo Brozovič dostal prihrávku pred pokutové územie a keď videl, že nemá komu prihrať, skúsil to priamo na bránu. Jeho štipľavá strela prešla gólmanovi Turína medzi prsty. Strelec gólu dal o sebe vedieť aj v 59. minúte, odcentroval cez celé pokutové územie, pričom lopta dopadla na hlavu Gagliardiniho. Ten namieril svoj pokus asi meter od turínskej svätyne.

V 72. mohli domáci vyrovnať. Po prihrávke Vlašiča sa k strele pred bránou dostal osamotený Sanabria, jeho tutovku ale parádnym zákrokom zlikvidoval striedajúci brankár Cordaz. Inter si tak v poslednom kole pripísal na konto tri body a môže sa sústrediť na finále Ligy majstrov s Manchestrom City, ktoré je na programe 10. júna.

Hodnotenie aktérov duelu.
Hodnotenie aktérov duelu.Flashscore

Cremonese - Salernitana 2:0 (1:0)

Góly: 26. Buonaiuto, 88. Tsadjout

V Cremone bolo už dlhší čas jasné, že klub v budúcej sezóne bude pôsobiť v Serii B. Domáci futbalisti však pripravili fanúšikom peknú rozlúčku s najvyšším poschodím talianskeho futbalu a súpera zdolali dvojgólovým rozdielom.

Empoli - Lazio 0:2 (0:0)

Góly: 48. Romagnoli, 90+2. Luis Alberto

Hostia si splnili povinnosť a tešia sa na účinkovanie v prestížnej Lige majstrov. Spokojní so sezónou môžu byť aj domáci, ktorí si zachovali ligovú príslušnosť aj v budúcej sezóne.