Sarri verí v zotrvanie Milinkoviča-Saviča a príchod posíl. Potvrdil aj ponuky z Arábie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sarri verí v zotrvanie Milinkoviča-Saviča a príchod posíl. Potvrdil aj ponuky z Arábie

Maurizio Sarri skončil v minulej sezóne s Laziom na druhom mieste v Serii A.
Maurizio Sarri skončil v minulej sezóne s Laziom na druhom mieste v Serii A.Profimedia
Tréner Lazia Maurizio Sarri (64) potvrdil, že dostal ponuku zo Saudskej Arábie. Pred mikrofónmi Sportitalia sa skúsený kouč, známy tým, že nešetrí slovami, vyjadril aj k aktuálnemu dianiu v rímskom klube a rivalite s Mourinhom.

Jednou z kľúčových tém pre Sarriho je budúcnosť jeho zverenca Sergeja Milinkoviča-Saviča, ktorý je spájaný s odchodom do Al-Hilal, oboch milánskych celkov či Juventusu. "Pre klub je to problém, pre mňa radosť. Jeho prínos je nesporný. Všetko závisí od toho, ako veľmi si to nechá stúpnuť do hlavy. Milinkovič s čistou hlavou je výnimočný futbalista. Je to hráč, ktorý za dve sezóny prispel k približne 40 gólom za nás, či už asistenciou alebo presnými zásahmi," poznamenal taliansky tréner.

Sergej Milinkovič-Savič
Sergej Milinkovič-SavičProfimedia

"Áno, dostal som ponuky z Arábie. Ale nezvažoval som ich. V Laziu som spokojný a zostávam tu. Zhruba o dva roky by som o nich možno uvažoval, ale nie teraz. Pri "Biancocelesti" som šťastný, navyše domov to mám dve hodiny cesty," vyvrátil Sarri svoj odchod do exotickej krajiny.

Je si však dobre vedomý súm, ktoré v súvislosti s týmto pôsobiskom visia vo vzduchu. Spomenul si aj na jedného zo svojich bývalých zverencov. "Koulibaly? Čítal som, že za tri roky zarobí 90 miliónov eur. Bude môcť zabezpečiť svoju rodinu pre niekoľko generácií."

Lazio a prestupy

"Berardi je zaujímavý hráč, chcel by som ho trénovať. Rovnako ako ďalších futbalistov Sassuola ako Frattesi a Maxime Lopez. Berardi však zostáva hráčom Sassuola, takže to nebudem ďalej rozvádzať," rozhovoril sa Sarri o možných prestupových cieľoch talianskeho celku. Rokovania o Berardiho príchode údajne brzdí vysoká cena, ktorú jeho aktuálny zamestnávateľ požaduje.

Domenico Berardi
Domenico BerardiProfimedia

Okrem toho sa však skúsený stratég zameriava aj na ďalších hráčov: "Torreira? V Sampdorii si počínal veľmi dobre a darilo sa mu aj vo Fiorentine."

"Ak by som mal hovoriť z egoistického hľadiska, po tom, čo som s Laziom vybojoval druhé miesto, som mal rezignovať. Pretože prekonať tento úspech bude naozaj ťažké. Som však v prostredí, kde sa cítim dobre a rád by som sa posunul ešte ďalej. Všetci si však musíme uvedomiť, že zopakovať to bude nesmierne náročné," vyzval Sarri k opatrnosti.

V súvislosti s Berardiho prestupom sa zastavil aj pri novom športovom riaditeľovi Juventusu Cristianovi Giuntolim: "Giuntoli má určité výrazné vlastnosti, z ktorých najdôležitejšia je odvaha. Nemá problém dať na trh dôležitého hráča a na druhej strane vziať neznámeho. To bola vždy jeho veľká sila; odvaha spojená s kompetenciou," myslí si.

José Mourinho
José MourinhoAFP

Reč prišla aj na mestského rivala Lazia. "AS Rím? Aj v predchádzajúcich rokoch to bol skvelý tím. V Európe síce vydal veľa energie, v lige sa mu darilo menej, ako by mohlo, ale sila tímu bola jednoducho evidentná. Čo sa týka rivality s Mourinhom, ja osobne žiadnu necítim," uzavrel Sarri.