Spalletti? V kancelárii žil 7 mesiacov, pre mňa je najlepším talianskym koučom, tvrdí Osimhen

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Spalletti? V kancelárii žil 7 mesiacov, pre mňa je najlepším talianskym koučom, tvrdí Osimhen
Osimhen ocenil kvality svojho bývalého trénera.
Osimhen ocenil kvality svojho bývalého trénera.Profimedia
SSC Neapol prežíva po odchode Luciana Spallettiho (64) turbulentné obdobie. Holohlavý tréner priviedol klub v minulej sezóne k prvému majstrovskému titulu po 33 rokoch a pod Vezuvom má priam kultový status. Na svojho bývalého kouča si v podcaste Johna Obiho Mikela (36) zaspomínal kanonier Victor Osimhen (24).

Neapol sa po Spallettiho odchode hľadá a jeho nástupca Rudi Garcia vydržal na lavičke iba päť mesiacov, pretože doplatil na nevyrovnané výsledky v najvyššej súťaži. "Veľký Luciano" sa medzitým stal trénerom talianskej reprezentácie, s ktorou v týchto dňoch bojuje o postup na EURO 2024.

Rodák z Toskánska si potrpí na profesionalitu a futbalu odovzdáva všetko, čo vyžaduje aj od svojich hráčov. Ostrostrelec Osimhen pod jeho vedením vyrástol v jedného z najobávanejších zakončovateľov sveta, v majstrovskej sezóne zaznamenal 26 gólov a stal sa najlepším strelcom ligy. V rozhovore pre podcast The Obi One prezradil zaujímavosti o svojráznom koučovi.

"Hlavným architektom úspechu a zisku titulu bol Spalletti. Myslím, že býval vo svojej kancelárii zhruba sedem mesiacov. Bol to dosť veľký priestor, mal tam posteľ, televízor a všetko ostatné. Na tréningu sme sa bili ako v zápase ragby. Bol strojcom výkonov v minulej sezóne. Vzhľadom na to, čo dokázal v tíme ako SSC Neapol, je pre mňa momentálne najlepším talianskym trénerom," povedal nigérijský futbalista.

Na Spallettiho má tie najlepšie spomienky aj slovenský reprezentant Stanislav Lobotka, ktorý sa pod vedením Gennara Gattusa nedokázal presadiť. Situácia sa zmenila až po príchode "Spala", ktorý z neho urobil neodmysliteľnú súčasť základnej zostavy svojho tímu.

"Na začiatku som mal iba fyzické problémy. V skutočnosti mi chýbalo sebavedomie. Snažil som sa zlepšiť, ale musel som sa zmieriť s tým, že na ihrisku nemám žiadnu konzistenciu. A ako sa chcete posunúť vpred, keď nie ste na trávniku? Čakal som na šancu a nikdy sa nevzdával. Musím však priznať, že to boli komplikované časy, nemohol som nájsť správny rytmus a mentálne nastavenie. Správnu cestu mi ukázal až Spalletti," vyjadril Lobotka pred časom rešpekt oceňovanému odborníkovi.