Udalosti Serie A: Doktor Mourinho, štvorminútový boj o LM i Dia a jeho (božia) ruka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Serie A: Doktor Mourinho, štvorminútový boj o LM i Dia a jeho (božia) ruka

Mourinhov tím bojuje s veľkou maródkou.
Mourinhov tím bojuje s veľkou maródkou.Profimedia
V pozadí nesmierne vyrovnaného boja o prvú štvorku prekazila Salernitana majstrovské oslavy SSC Neapol. Zmeny sú na spadnutie v boji o záchranu, kde sa Hellas dotiahol na Speziu a čoskoro sa možno dočkáme prvej zmeny na zostupových priečkach v tomto roku. A čo ďalšie prinieslo 32. kolo talianskej ligy?

Trvalo to síce až do štvrtej minúty nadstavenia druhého polčasu, ale fanúšikovia na Olympijskom štadióne v Ríme sa dočkali prvej strely na bránu. Súboj medzi AS Rím a AC Miláno o veľmi dôležité štvrté miesto veľa krásy neponúkol, vlastne žiadnu. Niektorí diváci sa dokonca pobrali preč predčasne, aby sa vyhli tradičnej zápche, a určite nečakali, že prídu o to najlepšie.

Charles De Ketelaere, ktorého výkon mimochodom opäť potvrdil, že jeho prvá sezóna v Miláne nedopadne podľa predstáv, stráca loptu v súboji a Zeki Celik na nič nečaká a rúti sa dopredu. Prihrávkou nachádza Tammyho Abrahama, ktorý prepáli brankára Mika Maignana. Olympijský štadión exploduje radosťou a tréner hostí Stefano Pioli sa tvári rovnako, ako keď Rím v januári na San Sire v poslednej minúte vyrovnal z 0:2 na 2:2 - dosť skľúčene.

To však nebolo všetko. Portugalský útočník Rafael Leão ktorý tento týždeň urobil veľký pokrok v otázke možného predĺženia zmluvy s AC Miláno, potvrdil svoju aktuálnu špecializáciu na výborné prihrávky. Po tom, čo v semifinále Ligy majstrov pripravil rozhodujúci gól pre partnera Oliviera Girouda, teraz urobil niečo podobné pre Alexisa Saelemaekersa - 1:1.

Tabuľka po 32. kole.
Tabuľka po 32. kole.Flashscore

V priebehu štyroch minút, medzi 94. a 97. minútou, sa stalo úplne všetko. Za celý zápas boli zaznamenané len dve strely na bránu, z ktorých padli dva góly. Situáciu v boji o prvú štvorku to však nezmenilo, keďže oba tímy majú rovnaký počet bodov. Vzhľadom na situáciu, v ktorej sa AS Rím nachádza po zdravotnej stránke, však mohli obhajcovia titulu z Milána urobiť viac. Pre nich to boli dva stratené body.

Keď sa darí, tak sa darí.  Akoby nestačilo, že Rimanom chýbajú Chris Smalling, Rick Karsdorp, Diego Llorente a Georginio Wijnaldum, počas zápasu sa zranil ďalší obranca Marash Kumbulla. A to tak nešťastne, že si roztrhol krížny väz a sezóna sa pre neho skončila. Útočník Andrea Belotti tiež musel predčasne opustiť ihrisko. Aj v jeho prípade sa očakáva dlhá pauza. Okrem toho do zápasu nezasiahol ani Paulo Dybala, ktorý duel sledoval len z lavičky. To znamená, že naozaj nie je v poriadku.

José Mourinho po zápase v Bergame vtipkoval, že povolá Francesca Tottiho alebo si dres oblečie sám. Teraz, po Kumbulovom zranení, povedal, že požiada trénera ženskej reprezentácie, aby mu požičal jednu zo svojich defenzívnych opôr. Cez víkend oslavovali svoj historicky prvý majstrovský titul.

Pozápasová tlačová konferencia sa logicky točila okolo zdravotného stavu a toho, kedy uvidíme všetky hviezdy Ríma späť. "Nechcem sa hrať na lekára," začal svoj príspevok Mourinho a potom dodal: "ale situácia je taká, aká je."

"Karsdorp do konca sezóny nenastúpi, Llorenteho tiež neuvidíme, ani Kumbulu. Na druhej strane, Smalling by sa mohol vrátiť ešte na jeden alebo dva zápasy a Wijnaldum pravdepodobne nastúpi ako prvý. Belotti si niečo urobil s rebrami, nemohol poriadne dýchať. Bove si zase vykĺbil ruku. A Dybala? Členok, ktorý si narazil v Bergame, ho nepustil do hry. Kde sme ho mimochodom šetrili pre svalové zranenie."

Najbližší program AS Rím.
Najbližší program AS Rím.Flashscore

Hráč kola

V Neapole už bolo všetko pripravené na veľkolepú oslavu. Hlavné tepny mesta boli uzavreté pre automobilovú dopravu, petardy zakázané, ohňostroje pripravené. Klub si dokonca vynútil presunutie termínu na nedeľu, aby bol známy výsledok zápasu s Laziom a mohli sa začať oslavy. To však odmietol Boulaye Dia zo Salernitany, ktorý dal jasne najavo, že počas osláv regionálneho rivala nebude hrať komparz. A zrazu sa najviac hovorilo o autorovi vyrovnávajúceho gólu.

V hlavnom meste regiónu Kampánia sa teda nekonali žiadne oslavy, ale to isté sa nedalo povedať o Salerne. Tam na príchod tímu čakali hordy fanúšikov, ktorí už boli pripravení s heslom: "È stata la mano di Dia", parafrázujúcim slávnu vetu o Maradonovej "božskej ruke", ktorá hlásala, že je to "ruka Boha - è stata la mano di Dio". Miestni fanúšikovia však mohli byť spokojní predovšetkým preto, že ich tím pod vedením Paula Sousu neprehral deväťkrát za sebou, bez ohľadu na to, že sedemkrát z toho bol iba bod za remízu. Záchrana je to hlavné, čo sa počíta.

Gól kola

V posledných dvoch sezónach ho trápili zranenia, ktoré mu skomplikovali kariéru. Tentoraz sa však zdá, že je konečne späť. Duván Zapata sa v minulom kole asistenciou podieľal na víťazstve nad AS Rím, no v sobotu sa už presadil aj v Turíne. Jeho zásah z 88. minúty znamenal pre Atalantu ďalšie cenné tri body, ktoré môžu byť v boji o európske poháre absolútne kľúčové. 

Zapata tesne pred koncom získal loptu niekoľko metrov pred bielym bodom chrbtom k bráne, ale to ho neobmedzilo. Vďaka svojej rýchlosti sa nebojácne vrhol medzi obrancov, ktorých predbehol a zahviezdil nechytateľným zakončením.