V Juventuse musíme žiť s tlakom a pocitom zodpovednosti, vraví Allegri a bráni Szczesného

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
V Juventuse musíme žiť s tlakom a pocitom zodpovednosti, vraví Allegri a bráni Szczesného
Szczesny sa ospravedlňuje fanúšikom po zápase so Sassuolom.
Szczesny sa ospravedlňuje fanúšikom po zápase so Sassuolom.Reuters
Juventus prišiel o víťazný štart do sezóny, keď cez víkend prehral na pôde Sassuola 2:4 po chybách brankára Wojciecha Szczesného (33). Tréner Massimiliano Allegri (56) zostáva verný poľskému reprezentantovi aj pred utorkovým duelom s Lecce.

Szczesny mal prsty pri dvoch z troch gólov Sassuola pred nadstaveným časom, v ktorom si dal potupný vlastný gól Federico Gatti.

"So Sassuolom to nebol zlý výkon, ale zle sme bránili a boli tam jednotlivé nevysvetliteľné chyby. V Juventuse musíme žiť s tlakom a pocitom zodpovednosti," uviedol Allegri v pondelok novinárom.

"Gatti musí zostať pokojný a vyrovnaný, práve začal svoju kariéru. Ďalšie chyby sa stanú, možno nie také ako v sobotu, ale stanú sa. Szczesny je brankár európskej úrovne a mal zlý večer. Je brankárskou jednotkou a v utorok bude hrať, no uvedomuje si, že (Mattia) Perin je pre nás dôležitý brankár."

Keďže klub opustili v lete skúsení hráči ako Leonardo Bonucci, Juan Cuadrado či Angel Di Maria, Allegri dostal otázku o nedostatku lídrov v tíme.

"Máme Danila, je tu Szczesny a potom Alex Sandro, hoci je momentálne zranený. Tiež (Daniele) Rugani, ktorý veľmi vyrástol. V porovnaní s minulou sezónou sme stratili na skúsenostiach, ale získali sme na rýchlosti a entuziazme."

Federico Chiesa a Dušan Vlahovič strelili v úvodných piatich zápasoch po štyri góly a Allegri sa teraz musí rozhodnúť, či si môže dovoliť nechať odpočívať jedného zo svojich kľúčových hráčov.

"Chiesa si počína veľmi dobre, je oveľa viac zapojený v hre. Budem to musieť vyhodnotiť. V sobotu vydal veľa energie, rovnako ako Vlahovič."

Juventus, ktorý je na štvrtom mieste päť bodov za vedúcim Interom Miláno, hostí neporazené Lecce. To sa nachádza o bod nad Allegriho zverencami na tretej priečke.

"Lecce je solídny tím a (Roberto) D'Aversa je veľmi dobrý tréner. Hrajú veľmi dobre, majú potrebnú techniku a štruktúru. Po tom, čo v minulej sezóne prežili zostup, sa im teraz darí veľmi dobre," uzavrel Allegri.