V Sparte bol problémom test na drogy. Čech Jankto bude hrať pod taktovkou Ranieriho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
V Sparte bol problémom test na drogy. Čech Jankto bude hrať pod taktovkou Ranieriho
Jakub Jankto sa upísal Cagliari na dva roky.
Jakub Jankto sa upísal Cagliari na dva roky.@CagliariCalcio
Jakub Jankto (27) prestúpil z Getafe do Cagliari. Člen širšieho kádra českej reprezentácie, ktorý v uplynulej sezóne hosťoval v Sparte Praha, podpísal s nováčikom talianskej ligy dvojročný kontrakt s opciou na ďalšiu sezónu. Sardínsky klub o tom informoval na svojej webovej stránke.

Jankto na Instagrame pri fotografii, na ktorej podpisuje novú zmluvu, uviedol: "Ďakujem fanúšikom, spoluhráčom a Cagliari. Potrebujeme vašu podporu, spoločne necháme na ihrisku všetko."

Český krídelník sa pokúsi oživiť svoju kariéru po tom, čo ho Sparta vyradila z kádra po aprílovom dopravnom incidente. Podľa medializovaných informácií sa Čech pri cestnej kontrole odmietol podrobiť testu na drogy a už predtým mu bol odobratý vodičský preukaz.

V Cagliari sa opäť stretne s trénerom Claudiom Ranierim, pod ktorým už pôsobil v Sampdorii Janov. Jankto sa do Talianska vracia po dvoch rokoch. V roku 2014 sa odchovanec pražskej Slavie sťahoval do Udinese. Najskôr hosťoval v druholigovom Ascoli, po dvoch sezónach v drese "Le Zebrette" odišiel na hosťovanie do Sampdorie, kam následne aj prestúpil.

Pred dvomi rokmi smeroval do Getafe, kde sa však príliš nepresadil. V auguste minulého roka odišiel na hosťovanie do Sparty, tam sa mu však pre zranenia nedarilo. Vo februári český ofenzívny hráč upútal pozornosť tým, že sa ako jeden z prvých profesionálnych futbalistov otvorene prihlásil k svojej homosexuálnej orientácii. Dostalo sa mu podpory z celého sveta vrátane najväčších klubov.

Jankto doteraz odohral v Serii A 155 zápasov, v ktorých strelil 17 gólov a zaznamenal rovnaký počet asistencií. Na konte má 45 štartov a štyri góly za národný tím. Naposledy sa vo farbách reprezentácie predstavil v júni 2022.

Ďalšie futbalové prestupy a špekulácie