Futbalové prestupy LIVE: Rashford sa dohodol na novej zmluve, Mahrez blízko Al-Ahli

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Futbalové prestupy LIVE: Rashford sa dohodol na novej zmluve, Mahrez blízko Al-Ahli

Aktualizované
Rashford je tesne pred podpisom novej - dlhodobej - zmluvy s United.
Rashford je tesne pred podpisom novej - dlhodobej - zmluvy s United.Profimedia
Prestupové okno je v plnom prúde, verejnosť už bola svedkom niekoľkých veľkých prestupov. V našom pravidelne aktualizovanom prehľade nájdete prehľad všetkých letných prestupov či špekulácií.

Predošlú časť futbalových prestupov nájdete v tomto článku.

17. JÚL

ŠPEKULÁCIA - The Athletic informuje, že Manchester City je pripravený prijať ponuku od Al-Ahli za krídelníka Riyada Mahreza (32). Víťaz Ligy majstrov sa začal obzerať po náhrade.

Zdá sa, že Mahrez doplní enklávu hráčov z európskych líg v Saudskej Arábii
Zdá sa, že Mahrez doplní enklávu hráčov z európskych líg v Saudskej ArábiiProfimedia

ŠPEKULÁCIA - Manchester United mení brankársku zostavu a Dean Henderson je na odchode. Po príchode Andrého Onanu by mal brankár zamieriť do Nottinghamu, kde v minulej sezóne hosťoval. Tentoraz pôjde o prestup za 20 miliónov libier.

ŠPEKULÁCIA - Moisés Caicedo by predsa len mohol vymeniť Brighton za Chelsea, ktorá chce tento týždeň zvýšiť svoju ponuku na viac ako 70 miliónov libier.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Stephan El Shaarawy oficiálne spojil svoju budúcnosť s AS Rím a podpísal s talianskym klubom novú dvojročnú zmluvu.

ŠPEKULÁCIA - Manchester United si poisti služby Marcusa Rashforda, ktorý má zmluvu len do konca budúcej sezóny. Nový kontrakt by mal platiť do roku 2028 a 25-ročný útočník sa tak stane jedným z najlepšie platených hráčov v tíme manažéra Erika ten Haga.

ZDRAVOTNÁ PREHLIADKA - Real Betis skompletizoval návrat Héctora Bellerína, ktorému vypršala zmluva v Sportingu Lisabon. Dvadsaťosemročný obranca momentálne absolvuje lekársku prehliadku a dnes popoludní by mal podpísať zmluvu.

ŠPEKULÁCIA - Podľa Fabrizia Romana sa Willian (34) dohodol na zotrvaní vo Fulhame aj v nadchádzajúcej sezóne, napriek záujmu Nottinghamu Forest.

ŠPEKULÁCIA - Juan Cuadrado by mal po skončení pôsobenia v Juventuse pokračovať na Apeninskom polostrove. Podľa Sky Sport Italia podpíše 35-ročný univerzál ročný kontrakt s konkurenčným Interom.

Cuadrado a jeho štatistiky z ostatných sezón
Cuadrado a jeho štatistiky z ostatných sezónFlashscore

PRESTUP - Chelsea podpísala zmluvu s 18-ročným stredopoliarom Ángelom Gabrielom. Klub na svojej internetovej stránke oznámil príchod brazílskeho futbalistu, za ktorého podľa médií zaplatil 15 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - André Onana je prakticky hráčom Manchestru United, tvrdí Fabrizio Romano. Brankár sa pripojí k novému tímu pred odchodom na turné do USA, ktorý je na pláne v stredu.

PRESTUP - Ramsey opäť vyhorel. Je ideálny čas, hovorí po návrate do Cardiffu.

PRESTUP - Messi víta starého priateľa. Busquets podpísal zmluvu s Miami v deň 35. narodenín.

PRESTUP - Škriniar má nového spoluhráča, do Paríža sa vracia bývalý klenot Barcelony.

16. JÚL

ŠPEKULÁCIA - Sága Kane pokračuje, v Bayerne prevláda optimizmus.

PRESTUP - Kalu sa vrátil do najvyššej súťaže, stal sa hráčom Zlatých Moraviec.

ŠPEKULÁCIA - Al Taawon je ďalším klubom zo Saudskej Arábie, ktorý hľadá posily v Európe, konkrétne v španielskej lige - vedenie má záujem o krídelníka Sevilly Susa.

PRESTUP   - Barcelona by mala v pondelok oznámiť svoj štvrtý letný prestup. Po Gündoganovi, Martínezovi a Roquem katalánsky klub skompletizuje prestup Oriola Romeua z Girony.

ŠPEKULÁCIA - Koniec Vlahoviča v Juventuse? Zahrať by si mohol so Škriniarom.

PRESTUP  - Robin Gosens odchádza z Interu Miláno do Wolfsburgu. Obranca sa dohodol na podmienkach a spoločnú reč našli aj kluby, malo by ísť o hosťovanie s povinnou opciou na prestup za štrnásť miliónov eur.

PRESTUP - Podľa Fabrizia Romana je prestup Andrého Onanu z Interu do Manchestru United na 99,9 % hotový. Čo bude s českým gólmanom Matejom Kovářom?

PRESTUP - V Sparte bol problémom test na drogy. Čech Jankto bude hrať pod taktovkou Ranieriho.

PRESTUP - Srbský futbalista Dušan Tadič podpísal zmluvu s Fenerbahce Istanbul. Turecký klub o tom informoval na svojom webe.

Tridsaťštyriročný útočník obliekal od roku 2018 dres Ajaxu Amsterdam. Hneď v prvej sezóne v Holandsku vyhral s tímom double a zohral kľúčovú úlohu pri úspechu v Lige majstrov. Ajax sa dostal až do semifinále. Na konci sezóny dostal Srb cenu pre hráča roka v Eredivisie.

Celkovo získal Tadič v Amsterdame tri ligové tituly a dva domáce poháre. Za Ajax odohral 241 zápasov vo všetkých súťažiach, v ktorých strelil 105 gólov. Pred pár dňami požiadal o rozviazanie zmluvy, ktorá mala platnosť do leta 2024.

ŠPEKULÁCIA - Barcelona vytvára miesto pre posily, Xavi sa chce zbaviť až ôsmich hráčov.

PRESTUP A ŠPEKULÁCIA - Chorvátsky reprezentačný brankár Dominik Livakovič prestúpi z Dinama Záhreb do tureckého Fenerbahce za 9 miliónov eur, oba kluby sa dohodli. Do Istanbulu údajne mieri aj obranca Udinese Rodrigo Becao, ktorý má podpísať zmluvu.

PRESTUP - Waleský futbalový stredopoliar Aaron Ramsey opúšťa Nice už po jednej sezóne, keďže sa s francúzskym klubom dohodol na ukončení zmluvy, informoval klub na svojej webovej stránke. Podľa britských médií má kapitán waleského tímu Ramsey namierené do materského klubu Cardiff.

ŠPEKULÁCIA - Snaha Saudskej Arábie o získanie veľkých hráčov pokračuje. Do tamojšej ligy má mať namierené Riyad Mahrez, o ktorého sa uchádza Al Ahli, zatiaľ čo Al Khaalei sa snaží dotiahnuť podpis Dušana Tadiča. O srbského ofenzívneho univerzála, ktorý sa rozlúčil s Ajaxom, má záujem aj Fenerbahce.

ŠPEKULÁCIA Ďalšie laso z Arábie. Al-Ittihad chce priviesť Fabinha.

ŠPEKULÁCIA - Chviča Kvaracchelija je toto leto žiadaným produktom, pričom jedným z nápadníkov je údajne Newcastle. Ten podľa saudských médií ponúkol Neapolu 95 miliónov eur, čo by prekonalo sumu za iného hráča Serie A Sandra Tonaliho, ktorého priviedol za 80 miliónov eur.

PODPIS ZMLUVYMessi podpísal kontrakt s Interom Miami, čoskoro sa predstaví fanúšikom.

15. JÚL

PRESTUP - Hotovo! Už je ruka v rukáve. Sága trojuholníka Rice - West Ham - Arsenal dospela k svojmu koncu. Stredopoliar sa stal najdrahším Angličanom v Premier League a bude si obliekať dres "Gunners".

PRESTUP - Švajčiarsky futbalový brankár Philipp Köhn prestúpil zo Salzburgu do AS Monako za 10 miliónov eur. S francúzskym klubom podpísal päťročný kontrakt.

Monako angažovalo 25-ročného Köhna ako náhradu za Alexandra Nübela, ktorý sa z hosťovania vrátil do Bayernu Mníchov. Köhn získal so Salzburgom tituly v rakúskej Bundeslige v rokoch 2022 i 2023 a v uplynulom ročníku ho vyhlásili za najlepšieho brankára ligy. V mládežníckych kategóriách do 18 rokov reprezentoval Nemecko, v súčasnosti pôsobí v národnom tíme Švajčiarska. 

ŠPEKULÁCIA - Príde k Ronaldovi ďalší hviezdny hráč? Al-Nassr rozbehol rokovanie s Maném.

UKONČENIE ZMLUVY - Nezhody viedli k smutnej rozlúčke. Tadič v Ajaxe končí: Vždy budem fanúšikom.

PRESTUP - City Group sa dohodlo s Laziom na prestupe Tatyho Castellanosa do talianskej metropoly. Argentínsky útočník hral v minulej sezóne La Ligy za Gironu, strelil 13 gólov. Do Ríma by mal prísť za 15 miliónov eur.

PRESTUP - West Ham potvrdil odchod Ricea za rekordnú sumu, mieri do Arsenalu.

PRESTUP - Rasmus Kristensen bude v budúcej sezóne hrať za AS Rím. S tímom sa dohodol na ročnom hosťovaní z Leedsu United. Dvadsaťšesťročný stopér si uplatnil klauzulu, ktorá mu umožnila hľadať si nové pôsobisko po tom, čo Leeds vypadol z Premier League.

"Rasmus je hráč, ktorého sme mali v hľadáčiku dávno predtým, než prišiel do Leedsu a konečne sme dostali šancu priviesť ho k nám. Napriek mladému veku nazbieral už veľa skúseností. Sme presvedčení, že zacelí našu obranu a spraví naše mužstvo ešte silnejším," vyhlásil generálny riaditeľ Rimanov Tiago Pinto.

PRESTUP - Brazílčan Renan Lodi prestúpil z Atlética Madrid do tímu Olympique Marseille. S účastníkom Ligue 1 podpísal 25-ročný stopér päťročnú zmluvu, prestupová čiastka dosiahla hodnotu 13 miliónov eur. V uplynulej sezóne hosťoval v Nottinghame. Na svojom konte má 16 štartov za brazílsku futbalovú reprezentáciu.

PRESTUP - Gólmi naháňal Mbappého. Lipsko za 43 miliónov eur získalo vicemajstra Ligue 1.

14. JÚL

PRESTUP - Zlaté Moravce s novou posilou, prichádza Chorvát Mijič.

PRESTUP - Český futbalový reprezentant Tomáš Čvančara prestúpil zo Sparty Praha do nemeckého klubu Borussia Mönchengladbach. Podľa informácií portálov Sport.cz a iSport.cz zaplatí bundesligista za dvadsaťdvaročného útočníka 11 miliónov eur a s bonusmi sa môže prestupová čiastka vyšplhať až na 15 miliónov.

PRESTUP - Arsenal posilňuje mužstvo, z Ajaxu získal zadáka Timbera.

PRESTUP - Venezuelský futbalový reprezentant Yangel Herrera odišiel z Manchestru City na trvalý prestup do španielskej Girony. V katalánskom klube už pôsobil v uplynulej sezóne na hosťovaní a v jeho drese odohral 20 stretnutí, pripomenulo španielske periodikum Marca.

ŠPEKULÁCIA Kyle Walker už údajne prikývol na ponuku Bayernu Mníchov. Bavori podľa nemeckej televízie Sky ponúkajú Manchestru City za prestup obrancu približne 15 miliónov eur plus bonusy. Tridsaťtriročný Walker pôsobí v City od roku 2017. V prípade, že sa kluby dohodnú na odstupnom, podpíše s Bayernom kontrakt do roku 2025 s opciou na ďalší rok. Terajšia zmluva s víťazom Ligy majstrov a anglickým šampiónom mu platí do leta 2024. 

PRESTUP - Brazílčan Willian má byť prvou letnou posilou Nottinghamu Forest. S účastníkom anglickej Premier League podpíše kontrakt po absolvovaní lekárskej prehliadky. Tridsaťštyriročný krídelník hral v uplynulej sezóne za Fulham, v drese ktorého odohral 30 stretnutí a zaznamenal päť gólov. Ponuku na predĺženie zmluvy neakceptoval. 

PRESTUP - Rodrigo Moreno bude pôsobiť v Katare. Tamojší klub Al Raján ho získal z Leedsu United, ktorý v minulej sezóne zostúpil z Premier League. Prestupová čiastka by sa podľa britských médií mala pohybovať na úrovni 3,5 milióna eur. 

PRESTUP - Eintracht Frankfurt získal z Herthy Berlín nemeckého futbalového reprezentanta do 21 rokov Jessica Ngankama. Podľa nemeckých médií zaplatil nový zamestnávateľ za talentovaného útočníka približne štyri milióny eur. Ngankam podpísal s Frankfurtom kontrakt do roku 2028. V 37 ligových stretnutiach za Herthu dal šesť gólov a pridal tri asistencie. O jeho služby malo po vypadnutí berlínskeho klubu do druhej ligy záujem viacero klubov.

ŠPEKULÁCIA - Galatasaray sa zaradil do radu tímov, ktoré chcú získať hráča Manchestru United Freda. O 30-ročného stredopoliara už prejavili záujem kluby zo Saudskej Arábie a anglický Fulham.  

ŠPEKULÁCIA - Štyria hráči Juventusu nefigurujú v plánoch klubu na budúcu sezónu. Podľa novinára Fabrizia Romana by si mali nové angažmány hľadať Leonardo Bonucci, Weston McKennie, Arthur Melo a Denis Zakaria. O Arthura sa údajne zaujíma Fiorentina.

PRESTUP - Anglický Bournemouth podpísal pred začiatkom sezóny Premier League zmluvu so záložníkom Lorientu Romainom Faivrom. Dvadsaťštyriročný hráč si na štart v anglickej lige bude musieť ešte rok počkať, sezónu 2023/24 strávi na hosťovaní vo svojom pôvodnom klube.  

ŠPEKULÁCIA - Krídelník nemeckého Leverkusenu Moussa Diaby je v hľadáčiku anglickej Aston Villy. Spoluhráč Patrika Schicka a Adama Hložka by si rád vyskúšal Premier League, Bayer však prvú ponuku vo výške 35 miliónov eur odmietol.

13. JÚL

PRESTUP - Slovenský futbalista Gergely Tumma sa stal novou posilou FC ViOn Zlaté Moravce. Dvadsaťtriročný obranca prestúpil zo Spartaka Trnava a podpísal s novým zamestnávateľom zmluvu na dva roky.

PRESTUP - Americký futbalový reprezentant Christian Pulišič prestúpil z anglickej Chelsea do AC Miláno. "Rossoneri" zaplatili za dvadsaťštyriročného krídelníka 20 miliónov eur. Na San Sire podpísal štvorročnú zmluvu s opciou na ďalší rok. Pulišič obliekal od januára 2020 dres "The Blues" a s Londýnčanmi získal v sezóne 2020/21 titul v Lige majstrov. Celkovo odohral za Chelsea 145 duelov, v ktorých strelil 26 gólov. Milánsky klub prestup potvrdil prostredníctvom oficiálnej klubovej webstránky.

ŠPEKULÁCIA - Saudi sa s Milinkovičom-Savičom z Lazia uspokojiť nechcú. Najnovšie dostal ponuku Ciro Immobile. Miestne médiá informujú, že o hviezdneho kapitána majú záujem Al-Wehda či Al-Shabab. Taliansky kanonier by si údajne prišiel na 15 miliónov eur za sezónu.

Immobile a jeho posledné štatistiky
Immobile a jeho posledné štatistikyFlashscore

ŠPEKULÁCIA - Piotr Zieliński je ďalším hráčom, ktorý má ponuku zo Saudskej Arábie. Poľského reprezentanta, ktorý vstupuje do posledného roka zmluvy v Neapole, láka Al-Ahli.

ZMLUVA - Ashley Young oficiálne pokračuje vo svojej kariére v Premier League. Už 38-ročný obranca opustil Aston Villu a ako voľný hráč sa upísal Evertonu. S liverpoolskym celkom uzavrel ročný kontrakt.

HOSŤOVANIE - Baník sfinalizoval transfer Mateja Madleňáka. Dvadsaťštyriročný slovenský ľavý obranca prichádza na Bazaly z MFK Ružomberok na ročné hosťovanie s opciou.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Slovenský futbalový reprezentant Peter Pekarík bude aj v nasledujúcej sezóne obliekať dres Herthy Berlín. S vedením klubu, ktorý zostúpil do druhej najvyššej nemeckej súťaže, sa dohodol na novej ročnej zmluve. Čítajte viac.

ŠPEKULÁCIA - Lipsko sa blíži k dohode prestupu s PSG, objektom záujmu je El Chadaille Bitshiabu. Rokovania o talentovanom francúzskom stopérovi sa posúvajú do záverečnej fázy.

ŠPEKULÁCIA - Podľa Fabrizia Romana poslal Inter do Londýna druhú ponuku za Romelua Lukakua v hodnote 30 miliónov eur. Konečné rozhodnutie by mohlo padnúť v priebehu štvrtka. Belgičan chce zostať v Európe a ponuky zo Saudskej Arábie odmieta.

ŠPEKULÁCIA - Romain Saïss by mohol po siedmich rokoch opäť hrať vo Francúzsku. Marocký obranca v minulosti obliekal dres Angers, teraz patrí Besiktasu a záujem o jeho služby má Marseille. Jeho konkurentom je RC Lens a posledný menovaný klub úspešne rokuje o podmienkach.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Gerard Deulofeu bol vlani až do svojho zranenia oporou ofenzívy Udinese a vedenie talianskeho klubu s ním počíta aj v ďalších sezónach. S ofenzívnym španielskym futbalistom podpísalo novú zmluvu, ktorou si zabezpečilo jeho služby do júna 2026.

Deulofeu nehral súťažný zápas od konca januára.
Deulofeu nehral súťažný zápas od konca januára.Flashscore

12. JÚL

PODPIS - Slovenský futbalista Michal Škvarka je novou posilou maďarského druholigového klubu ETO FC Győr. V uplynulej sezóne pôsobil v gréckom Levadiakose. "Som veľmi rád, že som prišiel do ETO. Hral som už v Maďarsku, viem že klub má peknú históriu a akí hráči tu v minulosti pôsobili. Máme veľké ciele, budeme tvrdo pracovať, aby sme ich naplnili," uviedol pre webstránku klubu Škvarka, ktorý je odchovanec Žiliny. 

PRESTUP - Barcelona získala brazílsky supertalent. Osemnásťročný Vitor Roque prestupuje do katalánskeho veľkoklubu z Athletica Paranaense, ale k tímu sa pripojí až na začiatku budúcej sezóny. So všetkými bonusmi by jeho hodnota mohla dosiahnuť až 60 miliónov eur. Pri pohľade na zmluvu zaujme výstupná klauzula, ktorú majster La Ligy stanovil na astronomických 500 miliónov eur. Viac informácií v článku.

Štatistiky z aktuálnej sezóny Vitora Roqueho
Štatistiky z aktuálnej sezóny Vitora RoquehoFlashscore

ŠPEKULÁCIA - Al Hilal dokončil prestup Sergeja Milinkoviča-Saviča a zameriava sa na ďalšieho srbského internacionála. Saudskoarabský celok by rád priviedol útočníka Aleksandara Mitroviča z Fulhamu. Londýnsky klub odmietol prvú ponuku vo výške 30 miliónov eur, ale Mitrovič je pre rijádsky klub prestupovou prioritou. Možno očakávať ďalšie ponuky.

PRESTUP - Talentovaný taliansky stredopoliar Cher Ndour je šiestou letnou posilou futbalistov Paríža St. Germain. Osemnásťročného mladíka získal úradujúci francúzsky šampión ako voľného hráča po vypršaní jeho kontraktu s Benficou Lisabon.

Ndour podpísal s PSG päťročný kontrakt. V súčasnosti reprezentuje Taliansko na európskom šampionáte hráčov do 19 rokov na Malte.  Za Benficu hral od roku 2020, predtým futbalovo vyrastal v akadémiách Brescie a Atalanty Bergamo. Za lisabonský klub debutoval v najvyššej portugalskej súťaži v marci tohto roka.

PRESTUP - Slovenský futbalový reprezentant Róbert Boženík bude pôsobiť až do júna 2026 v portugalskom tíme Boavista FC. Klub si na neho uplatnil opciu v zmluve a za prestup zaplatí 2,5 milióna eur. Dvadsaťtriročný útočník prišiel do Boavisty pôvodne na hosťovanie z Feyenoordu Rotterdam. Čítajte viac v článku.

Boženík podpísal s Boavistou zmluvu na tri roky.
Boženík podpísal s Boavistou zmluvu na tri roky.@boavistaoficial

ŠPEKULÁCIA - AS Rím pokračuje v dohodách s klubmi z Anglicka. Podľa novinára Fabrizia Romana sa taliansky celok dohodol s Leedsom na ročnom hosťovaní Dána Rasmusa Kristensena. Dvadsaťšesťročný pravý obranca, ktorý získal dánsky, holandský a rakúsky titul, si v prípade realizácie prestupu prvýkrát v kariére vyskúša futbal na Apeninskom polostrove.

ŠPEKULÁCIA - Leeds prechádza po zostupe z Premier League výraznou obmenou kádra. Predposledný tím uplynulého ročníka najvyššej anglickej súťaže pravdepodobne príde o svojho najlepšieho strelca. Španiel Rodrigo Moreno Machado, ktorý v uplynulej sezóne najvyššej anglickej súťaže strelil 13 gólov, má namierené do katarského Al Rayyanu. 

ŠPEKULÁCIA - AZ Alkmaar a AC Miláno by mali byť blízko k dohode o prestupe Tijjaniho Rejindersa. Holandský celok si stredopoliara cení na približne 20 miliónov eur. Podľa Fabrizia Romana by samotný hráč rád prestúpil do Milána.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Brighton si poistil služby kapitána Lewisa Dunka. Tridsaťjedenročný anglický stopér podpísal so šiestym tímom uplynulej sezóny Premier League zmluvu do roku 2026.

PRESTUP - Francúz Franck Honorat v novej sezóne posilní súpisku Borussie Mönchengladbach. Bundesligový klub v utorok oznámil, že 26-ročný útočník podpísal zmluvu do roku 2028.

"Franck je hráč, ktorý môže hrať na oboch útočných krídlach. Dokáže strieľať góly a tiež ich pripravovať. Už nejaký čas sledujeme jeho pokrok a sme radi, že mal záujem k nám prísť aj napriek iným ponukám," povedal výkonný riaditeľ Borussie pre šport Roland Virkus.

Honorat odohral uplynulé tri sezóny v Breste. V minulom ročníku nastúpil na 33 zápasov, v ktorých zaznamenal šesť gólov a päť asistencií. Počas svojej kariéry hral za všetky juniorské tímy Francúzska od kategórie U16 až po U19, pripomenula agentúra DPA.

11. JÚL

PRESTUP - Do kádra futbalistov MFK Zemplín Michalovce pribudol 23-ročný guinejský obranca Franck Bahi. Klub ho získal na hosťovanie z druholigového Šamorína. Informovala o tom oficiálna stránka michalovského klubu.

"Sme veľmi radi, že sa nám podarilo získať tohto hráča. Sledovali sme ho už dlhšie, v šamorínskom drese podával veľmi dobré výkony. Bol aj v tréningovom procese Dunajskej Stredy, za ktorú nedávno odohral jeden prípravný zápas. Je to mladý perspektívny obranca, podobný typ ako Alejandro Méndez – atletický a rýchly smerom dopredu. Veríme, že nám pomôže a bude platná posila," povedal športový riaditeľ MFK Zemplín Vladimír Rusnák.

ŠPEKULÁCIA - Pau Torres odchádza zo Španielska do Anglicka, keď vymení Villarreal za Aston Villu. Dvadsaťšesťročný obranca pricestoval do Birminghamu na lekársku prehliadku, po ktorej podpíše päťročnú zmluvu.

ŠPEKULÁCIA - Arthur Melo sa vrátil do Juventusu z hosťovania v Liverpoole, ale očakáva sa, že opäť odíde. Dvadsaťšesťročný stredopoliar by sa mohol vrátiť do Anglicka, záujem má Wolverhampton Wanderers

ŠPEKULÁCIA - Leandro Paredes dostal od Galatasarayu ponuku na trojročný kontrakt. Argentínsky stredopoliar patrí PSG a vlani hosťoval v Juventuse, ani jeden z týchto klubov s futbalistom nepočíta.

ŠPEKULÁCIA - Brankárske šachy. Onana je blízko k United, Inter si vyhliadol náhradu z Bayernu.

PRESTUP - Izraelský futbalista Manor Solomon podpísal päťročný kontrakt s Tottenhamom Hotspur. V uplynulej sezóne bol na hosťovaní v FC Fulham, ktorého dres oblieka aj slovenský brankár Marek Rodák. Po jeho skončení sa stal 23-ročný krídelník voľným hráčom, keďže zrušil kontrakt so Šachtarom Doneck.

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) predĺžila platnosť pravidla, podľa ktorého môžu hráči a tréneri aj v nasledujúcej sezóne pozastaviť svoje kontrakty s klubmi z Ukrajiny a Ruska.

ŠPEKULÁCIA - O rakúskeho futbalového stredopoliara Marcela Sabitzera má eminentný záujem AS Rím. Podľa denníka Corriere dello Sport si ho vyžiadal tréner talianskeho tímu José Mourinho.

Sabitzer v roku 2021 prestúpil z Lipska do Bayernu Mníchov, v ktorom sa mu však nepodarilo vybojovať stabilné miesto v základnej jedenástke. Uplynulú sezónu strávil na hosťovaní v Manchestri United.

ŠPEKULÁCIA - Prestupová bomba v Česku? Na mladého obrancu Sparty sa zameral slávny Ajax.

PRESTUP - Kapitán nemeckej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Yann Aurel Bisseck smeruje do Interu Miláno. V utorok absolvoval v klube lekársku prehliadku.

Dvadsaťdvaročný stopér pôsobil v predchádzajúcom ročníku v dánskom Aarhuse, finalista uplynulej sezóny Ligy majstrov mu ponúkol päťročný kontrakt. 

ŠPEKULÁCIA - Saudi lákajú aj hviezdneho Srba. Lotito: Chce odísť, motivácia vychádza z financií.

ŠPEKULÁCIA - Ashley Young po minulej sezóne opustil Aston Villu, potom dal košom Lutonu a mieri do Evertonu ako voľný hráč. Univerzálny obranca sa dohodol na podmienkach zmluvy a v utorok by mal absolvovať lekársku prehliadku.

HOSŤOVANIE - David Fofana z Chelsea bude v budúcej sezóne hosťovať v Unione Berlín. Útočník z Pobrežia Slonoviny úspešne absolvoval zdravotnú prehliadku a v nemeckom klube, ktorého rady nedávno rozšíril Alex Král, zostane do júna 2024 bez možnosti následnej opcie.

PRESTUP - David Jurásek oficiálne opúšťa Slaviu. Obranca prestúpil do Benficy, v Lisabone absolvoval lekársku prehliadku a podpísal zmluvu platnú do júna 2028. Prestupová čiastka je 14 miliónov eur, čo je druhý najdrahší predaj v histórii Slavie. 

ŠPEKULÁCIA - Thomas Meunier by mohol rok pred koncom zmluvy opustiť Borussiu Dortmund. Novinár Sacha Tavolieri informoval, že 31-ročný belgický obranca súhlasil s návratom do Clubu Bruggy, kde má pripravený trojročný kontrakt s opciou.

10. JÚL

PRESTUP -  Argentínsky futbalista Nicolas Gorosito sa stal novou posilou Spartaka Trnava. Tridsaťpäťročný stopér má nahradiť Lukáša Štetinu, ktorého zranenie je vážnejšie a bude pauzovať dlhšie ako sa očakávalo.

Gorosito pôsobil v najvyššej slovenskej súťaži už v roku 2011, keď prestúpil do Senice. Ďalšie štyri sezóny pôsobil v Slovane Bratislava. Počas kariéry hral v španielskych kluboch Getafe, Albacete a Alcorcón a v druhej najvyššej španielskej lige si pripísal vyše sto štartov. Vo februári podpísal zmluvu s Duklou Banská Bystrica a odohral oba vzájomné stretnutia proti Spartaku.

"Ťahalo ma to znova do Španielska, no už som začínal byť nervózny. V piatok som sa dozvedel, že by Trnava mohla potrebovať stopéra a povedal som si, že keď to vyjde, tak idem na sto percent do toho. Nakoniec sa to podarilo a je to neuveriteľné," povedal Gorosito pre oficiálnu webstránku Spartaka. 

ŠPEKULÁCIA - Tottenham stále sleduje Edmonda Tapsobu ako novú posilu na post stredného obrancu. Leverkusen však od Angličanov neobdržal žiadnu oficiálnu ponuku. 

ŠPEKULÁCIA  - Ďalší odchod na Blízky východ? Saudskoarabské peniaze a tamojšie kluby lákajú do svojich radov Sergeja Milinkoviča-Saviča. Srbský stredopoliar Lazia Rím má údajne namierené do Al Hilalu, ktorý do Talianska pošle 40 miliónov eur. Dohoda v súčasnosti závisí od rozhodnutia samotného hráča, ktorému ponúkajú trojročný kontrakt.

ŠPEKULÁCIA - Sága Kane pokračuje. Bayern ho stále lanári, Tottenham odmietol druhú štedrú ponuku.

PRESTUP - Francúz Franck Honorat prestúpi zo Stade Brest do Borussie Mönchengladbach. Nemecký klub sa o 26-ročného krídelníka usiloval už vlani, transfer sa však podarilo zrealizovať až v tomto prestupovom termíne. Honorat pôsobil v Breste od roku 2020. Borussia zaňho zaplatí odstupné vo výške 9 miliónov eur v prípade, že utorňajšia vstupná lekárska prehliadka dopadne dobre.

ŠPEKULÁCIA - "Samozrejme, som šťastný, že som v Ríme. Zostanem tu? Áno, zajtra začíname trénovať," odmieta Paulo Dybala  špekulácie o prestupe do Chelsea.

ŠPEKULÁCIA - Prestup Andrého Onanu do Manchestru United je na spadnutie. Rokovania budú pokračovať v záverečnej fáze začiatkom nového týždňa a očakáva sa, že čoskoro dôjde k dohode. Zdroje blízke samotnej situácii naznačujú, že by sa tak mohlo stať už v stredu. Hráčove požiadavky nepredstavujú žiadny problém.

9. JÚL

ŠPEKULÁCIA - Loris Karius by mal byť náhradným brankárom Newcastlu aj v budúcej sezóne, keďže nemecký gólman podľa niektorých zdrojov podpísal novú ročnú zmluvu.

Karius chytal naposledy pravidelne ešte v sezóne 2019/2020.
Karius chytal naposledy pravidelne ešte v sezóne 2019/2020.Flashscore

ŠPEKULÁCIA - Sedemnásťročný Warren Zaire-Emery dostáva v PSG pravidelné šance a v minulej sezóne odohral celkovo 31 zápasov, aj napriek tomu sa špekuluje o jeho odchode. Mladý stredopoliar má viacero nápadníkov, sledujú ho Manchester City a Arsenal, pričom Dortmund už začal rokovať o prestupe.

HOSŤOVANIE - Americký futbalista Brendan Aaronson z Leedsu United bude v novej sezóne pôsobiť na hosťovaní v Unione Berlín. Dvadsaťdvaročný stredopoliar sa stal tretím hráčom, ktorý odišiel na ročné hosťovanie po vypadnutí anglického klubu z Premier League.

"Chceli by sme Brendenovi popriať veľa šťastia počas jeho pôsobenia na Stadion An der Alten Forsterei," citovala vyhlásenie Leedsu agentúra AP. Reprezentant USA nastúpil v minulej sezóne v 36 zápasoch, v ktorých zaznamenal jeden gól a tri asistencie.

PRESTUP - Prestup francúzskeho futbalistu Lucasa Hernándeza z Bayernu Mníchov do Paríža St. Germain je hotová vec. Šampión Ligue 1 zaplatí za ľavého obrancu 50 miliónov eur. Čítajte viac v článku.

ŠPEKULÁCIA - Fabrizio Romano na svojich sociálnych sieťach uviedol, že PSG dalo zelenú k prestupu Maura Icardiho do Galatasarayu. Cena sa odhaduje na 10 miliónov eur, ako informoval l’Équipe. Argentínčan strelil v 24 dueloch 22 gólov.

PRESTUP -  Bayern Mníchov podpíše kórejského obrancu Kim Min-jaeho z Neapola, ktorému pomohol získať taliansky titul. Podľa nemeckých médií za neho bundesligový šampión zaplatí výstupnú klauzulu vo výške 50 miliónov eur, čím sa stane najdrahším kórejským futbalistom.

ŠPEKULÁCIA - Manchester United sa údajne zaujíma o marockého stredopoliara Sofyana Amrabata z Fiorentiny. Podľa informácií má ponuku aj od Al-Ahli. Doteraz sa toto leto o Amrabata zaujímali najmä zo  Španielska, konkrétne Atlético Madrid. Spomínal sa záujem Barcelony.

ŠPEKULÁCIA - Leicester zostúpil z Premier League a Kelechi Iheanacho by mohol čoskoro opustiť klub. O nigérijského útočníka má záujem Nottingham, ktorý už začal rokovania.

Iheanacho a jeho štatistika z minulej sezóny
Iheanacho a jeho štatistika z minulej sezónyFlashscore

ŠPEKULÁCIA - Nemecký klub Union Berlín je blízko k skompletizovaniu prestupu maďarského reprezentanta Attilu Szalaia z Fenerbahce Istanbul. Bundesligista chce za 25-ročného obrancu zaplatiť odstupné približne 14 miliónov eur, najviac v klubovej histórii. Podľa magazínu Kicker má o Szalaia záujem viacero európskych klubov, ale hráč údajne preferuje prestup do nemeckej najvyššej súťaže. 

PRESTUP - Talentovaný ľavý obranca Ishe Samuels-Smith sa stal novou posilou londýnskej Chelsea. Anglický klub zaplatil za 17-ročného mladíka konkurenčnému Evertonu štyri milióny libier, informoval portál theathletic.com. Samuels-Smith podpísal s Chelsea trojročnú zmluvu.

ŠPEKULÁCIA - Inter Miláno sa už pripravuje na obdobie po odchode Andrého Onanu do Manchestru United. Taliani budú chcieť namiesto kamerunského brankára priviesť Švajčiara Yanna Sommera z Bayernu Mníchov približne za 6 miliónov eur.

PRESTUP - Holandský reprezentant Noa Lang prestúpil z Club Bruggy do PSV Eindhoven. Výška odstupného za 24-ročného krídelníka môže dosiahnuť až 15 miliónov eur, čo je nový rekord v histórii PSV. Lang futbalovo vyrastal v Ajaxe Amsterdam, uplynulé tri sezóny strávil v Bruggách. V drese belgického klubu odohral spolu 125 duelov vo všetkých súťažiach a nastrieľal 38 gólov. Za Holandsko nastúpil na osem stretnutí, zaznamenal dva presné zásahy.

8. JÚL

PRESTUP - Novou posilou MFK Zemplín Michalovce sa stal Slovák Lukáš Šimko. Dvadsaťštyriročný obranca prestúpil do Michaloviec z Tatrana Prešov a podpísal zmluvu do konca roka 2025. 

"Vedenie michalovského klubu sa mi ozvalo už skôr, ešte predtým, ako bolo oznámené meno nového trénera. Môj presun z Prešova sa síce dlhšie naťahoval, ale napokon všetko dobre dopadlo. Teším sa, že som v Michalovciach a som nadšený z toho, že dostanem príležitosť hrať prvú ligu," povedal Šimko pre klubovú webstránku svojho nového zamestnávateľa.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Stopér Stefan de Vrij podpísal novú zmluvu s Interom Miláno. Holandský obranca predĺžil s talianskym celkom kontrakt do roku 2025.

HOSŤOVANIE - Obranca Diego Llorente zostáva v AS Rím. Kmeňovému hráčovi Leedsu predĺžili hosťovanie do konca sezóny 2023/2024.

KONIEC ZMLUVY - David De Gea nebude pokračovať v Manchestri United. Španielskemu brankárovi vypršala začiatkom júla zmluva a na novej sa s klubom nedohodol. Viac informácií v článku.

PRESTUP - Český futbalový reprezentant David Jurásek podľa portálu sport.cz prestupuje zo Slavie do Benficy Lisabon. Vicemajster by mal za neho zinkasovať 14 miliónov eur. Jurásek už opustil tréningový kemp Slavie a zamieril do Portugalska na zdravotnú prehliadku. V novom pôsobisku sa stretne s dvoma bývalými hráčmi pražského celku Alexandrom Bachom a Petarom Musom. 

Jurásek a jeho ligové čísla z ostatnej sezóny
Jurásek a jeho ligové čísla z ostatnej sezónyFlashscore

ŠPEKULÁCIA - The Athletic informuje, že AC Miláno sa dohodlo na podpise zmluvy s Christianom Pulisicom (24) z Chelsea za zhruba 21 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Ofenzívny stredopoliar Kang-in Lee by mal byť čoskoro predstavený ako nový hráč PSG. Parížsky celok údajne rokuje s hráčom a Mallorcou, kde 22-ročný Kórejčan strávil posledné dve sezóny. Na definitívne oznámenie prestupu sa čaká.

ŠPEKULÁCIA - Preťahovanie o Kylea Walkera pokračuje. Obranca Manchestru City je prestupovou prioritou trénera Bayernu Mníchov Thomasa Tuchela, no ani "Cityzens" sa nechcú vzdať jeho služieb a ponúkajú mu nový kontrakt.

KONIEC ZMLUVY - Sampdoria Janov nepredĺži zmluvu so 40-ročným útočníkom Fabiom Quagliarellom po vypadnutí zo Serie A. Bývalý taliansky reprezentant mal záujem pokračovať v druhej najvyššej súťaži, ale vedenie klubu oznámilo, že mu neponúkne nový kontrakt. Quagliarella, ktorý v Sampdorii strávil deväť sezón, môže podľa správ médií ukončiť kariéru.

ŠPEKULÁCIA - Leicester po zostupe do Championship pravdepodobne príde o ďalšiu dlhoročnú oporu. Po strate Jamesa Maddisona je na odchode aj Harvey Barnes. Podľa britského denníka Daily Telegraph má 25-ročný odchovanec "líšok" namierené do Newcastlu. Barnes v minulej sezóne Premier League strelil trinásť gólov a z osobného hľadiska zažil najúspešnejší ročník svojej kariéry.

Barnes dokázal v posledných troch sezónach zakaždým streliť aspoň 10 gólov na klubovej úrovni.
Barnes dokázal v posledných troch sezónach zakaždým streliť aspoň 10 gólov na klubovej úrovni.Flashscore

7. JÚL

PRESTUP - Slovenský futbalista Samuel Mráz podpísal dvojročnú zmluvu s účastníkom najvyššej gréckej súťaže Volos FC. Dvadsaťšesťročný útočník bol od roku 2021 kmeňový hráč talianskej Spezie. Informáciu o skompletizovaní prestupu priniesol grécky klub na svojej oficiálnej webstránke. Viac si prečítate v článku.

Samuel Mráz pózuje s novým dresom
Samuel Mráz pózuje s novým dresomvolosfc.com

PRESTUP - Dánsky futbalový reprezentant Kasper Dolberg prestúpil z OGC Nice do Anderlechtu Brusel. Najúspešnejší belgický klub zaplatil za dvadsaťpäťročného útočníka päť miliónov eur. Dolberg prišiel do Nice v roku 2019 z Ajaxu za 20,5 mil. eur a v úvodnej sezóne strelil v najvyššej francúzskej súťaži 11 gólov. V ďalších ročníkoch jeho gólová potencia klesla, čo vyústilo do hosťovaní v Seville a Hoffenheime. Za reprezentáciu Dánska odohral 40 duelov, v ktorých nastrieľal 11 gólov.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Vedenie Arsenalu sa dohodlo na novej zmluve s Williamom Salibom. Stále len 22-ročný hráč, ktorý v minulej sezóne zasiahol do 33 zápasov Premier League a patril medzi dôležité opory mužstva, predĺžil kontrakt na Emirates Stadium do roku 2027.

ŠPEKULÁCIA - Manchester United podľa Samuela Luckhursta z Manchester Evening News diskutoval s Atalantou Bergamo o hosťovaní Masona Greenwooda. United sa podľa všetkého rozhodli Greenwooda nechať odísť na hosťovanie, keďže manažér Erik ten Hag nie je ochotný útočníka predať. Hráč má s United zmluvu do roku 2025, klub má opciu na ďalšiu sezónu.

Odchovanec Red Devils hral naposledy v januári 2022, následne bol obvinený z násilného správania voči svojej priateľke. Obvinení bol zbavený vo februári tohto roka, klub vtedy začal viesť vlastné interné vyšetrovanie.

ŠPEKULÁCIA - Vedenie PSG už údajne našlo náhradu za Kyliana Mbappého. Ak sa francúzsky útočník rozhodne klub opustiť, Parížania sa zamerajú na získanie jeho krajana Osmana Dembélého. Stačil by na to jeho súhlas a následná aktivácia prestupovej klauzuly v hodnote 50 miliónov eur.

PRESTUP - PSG zaplatilo 60 miliónov eur za Manuela Ugarteho, ktorý prichádza do Paríža zo Sportingu Lisabon. Stále len 22-ročný stredopoliar bol jednou z kľúčových postáv portugalského tímu. Viac informácií v článku.

PRESTUP - Americký futbalový reprezentant Ricardo Pepi bude pokračovať v kariére v PSV Eindhoven. Holandský klub ho kúpil z nemeckého Augsburgu, informovala DPA. Dvadsaťročný útočník prišiel do Augsburgu vlani v januári za 16,36 milióna eur a bol najdrahšou posilou v histórii bavorského klubu. Stihol zaň odohrať iba 16 zápasov a od augusta 2022 bol na hosťovaní v Groningene.

"Prestup do PSV bol najlepším riešením pre všetky strany. Ricardo vyslovil želanie odísť do Eindhovenu a po splnení finančných záležitostí už prestupu nestálo nič v ceste," uviedol riaditeľ Augsburgu Stefan Reuter.

PRESTUP - Ľavý obranca Mitchel Bakker opúšťa Bayer Leverkusen a jeho novým zamestnávateľom sa stal taliansky futbalový klub Atalanta Bergamo. Informovala agentúra DPA. Dvadsaťtriročný Holanďan, ktorý prišiel do Bayeru predvlani z Paríža St. Germain, stál účastníka Serie A desať miliónov eur. V minulej sezóne odohral za "farmaceutov" 28 zápasov v bundeslige, skóroval trikrát. S Bayerom sa prebojoval do semifinále Európskej ligy, v ktorom bol nad jeho sily AS Rím.

UKONČENIE ZMLUVY - Vedenie FK Železiarne Podbrezová ukončilo spoluprácu s Moussom Sangarem. Dvadsaťjedenročnému krídelníkovi z Pobrežia Slonoviny vypršalo platné povolenie na pobyt a musel sa vrátiť do vlasti. Sangare prišiel do Podbrezovej v januári z dánskeho FC Nordsjaelland. Jeho kontrakt mal platiť do júna 2025.

"Moussovi Sangaremu aktuálne vypršali platné povolenia na pobyt a práve preto sa musel vrátiť do domoviny. Krátko na to sme dostali mail od jeho agentov, kde stálo, že by sa radi dohodli na ukončení spolupráce. Chcú, aby Moussa niečo odohral doma, nakoľko je byrokratický proces veľmi zdĺhavý a pravdepodobne by trval do konca jesennej časti. Po vzájomnej komunikácií sme sa spoločne dohodli na ukončení spolupráce, keďže hráč neprejavil veľký záujem o príchod späť na Slovensko," reagoval na celú situáciu generálny manažér klubu Miroslav Poliaček. 

PRÍCHOD - Klub MFK Skalica získal skúsenú posilu do defenzívy. Na Záhorie prichádza 35-ročný slovenský ľavý obranca Róbert Matejov, ktorý si v minulej sezóne obliekal dres Zbrojovky Brno. Matejov odohral v najvyššej českej súťaži vyše 170 zápasov, drvivú väčšinu za FC Zlín. 

Matejov a jeho štatistiky v ostatných sezónach.
Matejov a jeho štatistiky v ostatných sezónach.Flashscore

ŠPEKULÁCIA - Manchester United mal poslať druhú ponuku na brankára Andrého Onanu do Interu Miláno. Fabrizio Romano informuje o výške 45 miliónov eur s piatimi ďalšími miliónmi v bonusoch. Inter požauje 60 miliónov, celky by si mohli podať ruky na čísle 55.

ŠPEKULÁCIA - AC Miláno je sebavedomé a verí, že najneskôr do 48 hodín dosiahne s Chelsea dohodu a získa Američana Christiana Pulisica.

6. JÚL

PRESTUP - Taliansky futbalový klub Atalanta Bergamo angažoval bosnianskeho reprezentanta Seada Kolašinaca. Tridsaťročný obranca príde do Serie A ako voľný hráč z Marseille.

Kolašinac odohral v uplynulej sezóne francúzskej ligy 33 zápasov a dopomohol Marseille k tretiemu miestu v tabuľke. V minulosti pôsobil aj v Arsenale, s ktorým získal FA Cup (2020) a dva triumfy v anglickom Superpohári (2018 a 2021).

HOSŤOVANIE - Do Spartaka Trnava prichádza na ročné hosťovanie rakúsky útočník Marco Djuričin.

PODPIS ZMLUVY - PSG oznámilo okrem podpisu Milana Škriniara aj príchod Marca Asensia. Španielsky krídelník sa k parížskemu tímu pripojil na tri sezóny, konkrétne do 30. júna 2026. Klub ho získal ako voľného hráča po tom, čo mu vypršala zmluva v Reale Madrid.

PRESTUP - Futbalistov AS Trenčín posilnil ukrajinský obranca Taras Bondarenko. Tridsaťročný stopér podpísal s účastníkom Niké ligy zmluvu na nasledujúce dve sezóny. Informoval o tom oficiálny klubový web.

"Som vďačný trénerovi a klubu, že prejavili o mňa záujem. Môžem povedať, že som tu spokojný," povedal Bondarenko, ktorý jarnú časť uplynulej sezóny strávil v srbskom klube Radnik Surdulica. Predtým pôsobil tri roky v Kazachstane.

PRESTUP - Škriniar už je oficiálne hráčom PSG. Majstrovi Francúzska sa zaviazal na päť rokov.

PRESTUP - Posila do defenzívy ako lusk. Atlético lovilo v Leicestri, prichádza Söyüncü.

ŠPEKULÁCIA - Leonardo Bonucci má s Juventusom zmluvu na poslednú sezónu, ale možno ju nedodrží. Turínsky klub chce ušetriť na mzdových nákladoch, preto sa nebráni odchodu kapitána, ktorý by mohol odísť do Anglicka, kde o angažovaní skúseného obrancu uvažuje Newcastle United.

PRESTUP - Blízky východ zlákal aj Slováka. De Marco vymenil Slovan za nováčika najvyššej súťaže.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Luis Alberto zostane v Laziu do roku 2027. Španielsky záložník predĺžil s klubom "Biancoceleste" zmluvu o dva roky, informuje taliansky novinár Gianluca Di Marzio.

Alberto je stabilnou oporou rímskeho celku
Alberto je stabilnou oporou rímskeho celkuFlashscore

ŠPEKULÁCIA - AC Miláno a Christian Pulisic sú si opäť o niečo bližiše. Po dohodnutí osobných podmienok sa blíži aj kompromis o prestupovej sume. Predložená bola ponuka vo výške 22 miliónov eur, rokovania postupujú do záverečnej fázy. Milánčania naďalej pracujú aj na dohode so Samuelom Chukwuezem.

ŠPEKULÁCIA - Chelsea sa blíži k podpisu zmluvy so 17-ročným talentom Ishe Samuelsom-Smithom z Evertonu. Dohoda o výške odstupného má byť na úrovni 4 miliónov libier, kontrakt by mal byť platný do júna 2026.

ŠPEKULÁCIA - Fabrizio Romano nikdy nespí. Taliansky novinár tentoraz informuje o dohode medzi Realom Madrid a tureckým Fenerbahce. Španielsky gigant mal uloviť talentovaného Ardu Gülera, o ktorého sa zaujímala aj Barcelona. Prestupová čiastka by okrem 20 miliónov eur mala zahŕňať aj percentá z ďalšieho predaja.

5. JÚL

PRESTUP  - Argentínsky futbalista Ángel Di María sa po trinástich rokoch vrátil do Benficy Lisabon. 

PRESTUP - Novou posilou Atlética Madrid sa stal turecký futbalový reprezentant Caglar Söyüncü. Dvadsaťsedemročný obranca prišiel do španielskeho klubu ako voľný hráč. Uplynulé štyri sezóny pôsobil v Leicestri, po zostupe do druhej najvyššej anglickej súťaže sa rozhodol v tíme nepokračovať.

Söyüncü sa dohodol s tretím tímom minulej sezóny La Ligy na štvorročnom kontrakte. Turecký stopér prišiel do Leicestru v roku 2018 z Freiburgu, za "líšky" odohral 132 zápasov vo všetkých súťažiach. V roku 2021 s nimi vybojoval Pohár FA.

PRESTUP - Taliansky futbalista Davide Frattesi prestúpil zo Sassuola do milánskeho Interu. S finalistom uplynulého ročníka Ligy majstrov a tretím tímom Serie A podpísal päťročnú zmluvu.

PRESTUP - Arsenal je pri chuti. Po dokončení prestupu Declana Ricea sa dohodol s Ajaxom na príchode Jurriena Timbera. Holandský klub dostane od účastníka Premier League za pravého obrancu 45 miliónov eur.

HOSŤOVANIE - Alexander Mojžiš síce odštartoval letnú prípravu s MFK Ružomberok, ale novú sezónu pod Čebraťom nezačne. Dvadsaťštyriročný obranca zamieril na ročné hosťovanie do VSC Debrecín. Mojžiš, ktorý v centre dolného Liptova odtiahol štyri roky a v drese "Ruže" si pripísal 105 štartov na domácej prvoligovej scéne, podpísal v stredu zmluvu s účastníkom najvyššej maďarskej súťaže. 

Slovák sa sťahuje k južným susedom
Slovák sa sťahuje k južným susedomDVSC (Debreceni Vasutas Sport Club)

PRESTUP Jonas Hofmann prestúpil z Borussie Mönchengladbach k regionálnemu rivalovi Bayeru Leverkusen. "Farmaceuti" potvrdili príchod novej posily na svojej oficiálnej webstránke. Podľa medializovaných informácií sa Hofmann rozhodol aktivovať klauzulu o uvoľnení v hodnote približne 11 miliónov eur. Tridsaťročný krídelník podpísal zmluvu do 30. júna 2027.

NOVÝ TRÉNER - PSG sa definitívne lúči s Galtierom. Pod Eiffelovkou bude úradovať Luis Enrique.

PODPIS ZMLUVY - Ángel Di María podpísal ročnú zmluvu s Benficou a po rokoch sa vracia do Lisabonu. Argentínsky futbalista bude čoskoro oficiálne predstavený portugalským klubom.

PRESTUP - Oficiálne! Mason Mount teraz patrí Manchestru United. Anglický záložník prestúpil na Old Trafford z Chelsea za 60 miliónov libier. "Červení diabli" si služby ofenzívneho univerzála poistili do roku 2028. Viac v článku.

PRESTUP - Saudi ulovili elitného kanoniera. Firmino zamieril k nováčikovi najvyššej súťaže.

PRESTUP - Tridsaťdvaročný Španiel Iñigo Martínez si na vrchole svojej športovej kariéry vyslúžil zmluvu s Barcelonou. Katalánci si služby stredného obrancu, ktorý v minulosti obliekal dresy Realu Sociadad a Athleticu Bilbao, poistili na dva roky. Viac v článku.

PRESTUP - Padla definitíva. Ancelotti bude šéfovať hviezdam brazílskej reprezentácie.

PRESTUP - Najdrahší prestup Arsenalu na spadnutie. Kluby sa dohodli, Rice čoskoro zmení dres.