Futbalové prestupy LIVE: Rice je prioritou Arsenalu. Lobotkov spoluhráč do Bayernu?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Futbalové prestupy LIVE: Rice je prioritou Arsenalu. Lobotkov spoluhráč do Bayernu?

Aktualizované
Rice je hlavným cieľom Arsenalu.
Rice je hlavným cieľom Arsenalu.Profimedia
Futbalová sezóna sa v Európe blíži ku koncu a pre tímy nastal čas na bilancovanie a plánovanie cesty k zlepšeniu svojich kádrov. V našom pravidelne aktualizovanom prehľade nájdete prehľad všetkých letných prestupov či špekulácií.

Predošlú časť futbalových prestupov nájdete v tomto článku.

18. JÚN

ŠPEKULÁCIA - Milinkovič-Savič nechce pokračovať v Laziu. Nahradí v Turíne Rabiota?

ŠPEKULÁCIA - Portugalský futbalový reprezentant Ruben Neves z Wolverhamptonu Wanderers uvažuje o prestupe do Saudskej Arábie. Klub Al Hilal má v úmysle za 26-ročného stredopoliara zaplatiť 47 miliónov libier.

Médiá v nedeľu informovali, že Neves, ktorému zostáva jeden rok do konca zmluvy, odíde za rekordnú klubovú sumu. Ponuka zo Saudskej Arábie by pomohla Wolves zvládnuť finančné ťažkosti. Za uplynulých 12 mesiacov minuli 150 miliónov libier na prestupy, takže predaj Nevesa by im pomohol vyhnúť sa porušeniu pravidiel Premier League o výdavkoch.

Portugalčan od svojho príchodu v roku 2017 nastúpil za Wolverhampton v 253 zápasoch a strelil 30 gólov. Za národný tím odohral 26 stretnutí, v sezóne 2018/2019 s ním triumfoval v Lige národov.

ŠPEKULÁCIA - Skúsený José Mourinho láka do Ríma hviezdu PSG, Dybala chce vyšší plat.

ŠPEKULÁCIA - Nemecký ofenzívny univerzál Kai Havertz sa dohodol na osobných podmienkach s Arsenalom a zostáva už len doladiť prestup z Chelsea, ktorá sa o neho zaujíma. Bývalý hráč Leverkusenu bude po reprezentačnej prestávke s najväčšou pravdepodobnosťou nasledovať Jorginha, ktorého si londýnske kluby vymenili v zime. "The Blues" požadujú 75 miliónov libier, ale očakáva sa, že tradičnému rivalovi budú ochotní poskytnúť zľavu.

ŠPEKULÁCIA - Dohoda medzi Bayernom a Kim Min-Jaem je v záverečnej fáze, detaily päťročného kontraktu ešte nie sú uzavreté. Juhokórejský obranca je pripravený ho akceptovať, ale zatiaľ nič nepodpísal. Klauzula, ktorá z neho robí dostupný tovar, vstúpi do platnosti 1. júla. Ak dovtedy nepríde niekto s lepšou ponukou, Bavori získajú novú posilu.

ŠPEKULÁCIA - Presun Antoina Griezmanna nie je na programe dňa. Francúzsky reprezentant sa vyjadril k svojmu spojeniu s Parížom: "Chcem zostať v Atléticu Madrid. Som tu veľmi šťastný a rovnako aj moja rodina. Túžim s Atléticom vyhrať La Ligu a pokúsiť sa o niečo špeciálne v Lige majstrov."

ŠPEKULÁCIA - "V PSG zostanem aj v budúcej sezóne, ale o svojej budúcnosti sa rozhodnem až v roku 2024. Za jeden rok sa môže stať veľa vecí, najmä v klube ako PSG," povedal Kylian Mbappé.

PRESTUP - Londýnsky Tottenham oznámil trvalý prestup, Kulusevski sa do Turína nevráti.

ŠPEKULÁCIA - Anglický futbalový klub Manchester United je ochotný zaplatiť 52 miliónov eur za brankára Evertonu Jordana Pickforda. Informoval o tom denník Daily Star. O anglického brankára prejavili "červení diabli" záujem už skôr. Pickforda chcú podľa zdroja získať bez ohľadu na to, či doterajšia jednotka tímu David de Gea opustí mužstvo. Tréner Erik ten Hag povedal, že klub potrebuje nového brankára, ktorý by buď konkuroval De Geovi, alebo by ho nahradil, ak Španiel nebude súhlasiť s podpisom novej zmluvy.

Denník uviedol, že Pickford je otvorený možnosti prestúpiť do Manchestru. V uplynulej sezóne odchytal 37 zápasov za Everton, v 10 z nich si udržal čisté konto.

ŠPEKULÁCIA - Daichi Kamada príde na Apeninský polostrov už v júni a v AC Miláno sa podrobí lekárskej prehliadke. Japonský stredopoliar prestúpi zadarmo z Frankfurtu, s "Rossoneri" podpíše štvorročný kontrakt s platom tri milióny eur za rok.

ŠPEKULÁCIA - O talentovaného obrancu Tomása Arauja z Benficy sa zaujíma viacero klubov z Premier League a Bundesligy. Čomu je portugalský reprezentant do 21 rokov naklonený, ukážu najbližšie týždne.

ŠPEKULÁCIA - "Som hrdý na to, že som hráčom Interu. Strávil som tu dva výborné roky a nemám dôvod odchádzať... ale vieme, že futbal môže byť dynamický, uvidíme, čo sa stane," povedal Denzel Dumfries pre Sky

PODPIS ZMLUVY - Syn Davida Beckhama si s Messim nezahrá, podpísal zmluvu v Anglicku.

ŠPEKULÁCIA  - Rokovania o budúcnosti Declana Ricea vstupujú do rozhodujúcich dní. Arsenal sa chce vyhnúť akýmkoľvek prekvapeniam a pripravuje ďalšiu ponuku - tá posledná znela 80 miliónov libier. "Gunners" chcú rýchlo rozhodnúť o prestupe anglického reprezentanta z West Hamu na Emirates, keďže v hre je aj Manchester City, ktorý však stále čaká na rozhodnutie o (ne)zotrvaní Ilkaya Gündogana.

17. JÚN

ŠPEKULÁCIA - Podľa denníka La Gazzetta dello Sport sa Juventus intenzívne zaujíma o talentovaného Cesareho Casadeia z Chelsea. Viac v samostatnom článku.

ŠPEKULÁCIA - Alexandre Mattos, generálny riaditeľ brazílskeho futbalového klubu Athletico Paranaense, pricestoval do Barcelony s cieľom dohodnúť sa na prestupe 18-ročného útočníka Vitora Roqueho. Mladík zažiaril na februárovom šampionáte Južnej Ameriky do 20 rokov, keď v ôsmich zápasoch strelil šesť gólov a Brazílii tak dopomohol k zisku trofeje. Zároveň obdržal Zlatú kopačku pre najlepšieho hráča turnaja. Brazílčana odvtedy spájajú s prestupom do Chelsea či Arsenalu, ale podľa medializovaných informácií má najväčšie šance práve Barcelona. Paranaense za Roqueho údajne pýta 45 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Zamieri Hancko k Lobotkovi do Neapolu? Nový tréner Garcia hľadá náhradu za Kima.

ŠPEKULÁCIA - Ousmane Dembélé by mal aj naďalej pôsobiť v španielskom klube FC Barcelona. Dvadsaťšesťročný francúzsky útočník uviedol pre denník Marca, že má záujem predĺžiť s Kataláncami zmluvu. O jeho odchode sa špekuluje už dlhší čas. V klube je od roku 2017, zmluva mu vyprší na konci sezóny 2023/24. Viaceré médiá ho spájali predovšetkým s prestupom do Paríža St. Germain.

"Všetko ide veľmi dobre. Barcelona chce, aby som predĺžil zmluvu do roku 2027, môj agent sa s vedením klubu porozpráva. Som šťastný v tomto tíme. Uvidíme, čo sa stane ďalej. Neviem, prečo sa toľko hovorí o PSG. Asi preto, že som Francúz," povedal Dembélé.

PODPIS ZMLUVY - Ikonický tréner Luiz Feliper Scolari ohlásil návrat z dôchodku a povedie tím z rodnej Brazílie.

ŠPEKULÁCIA - Záujem Bayernu o získanie Kylea Walkera z Manchestru City je veľmi vážny. Bavorský klub bude chcieť zaplátať dieru na pravej strane obrany po odchode Joãa Cancela a Sky Sport DE informuje, že Mníchovčania rokujú o možnej oficiálnej ponuke.

ŠPEKULÁCIA  - Chelsea je pripravená prísť o dvoch kľúčových mužov svojej ofenzívy. Manchester United pripravuje ďalšiu ponuku za Masona Mounta, keďže 40 miliónov libier nestačilo, Blues požadujú 70 miliónov, zatiaľ čo Kai Havertz je veľmi blízko Arsenalu. V prípade nemeckého ofenzívneho univerzála môže ešte zasiahnuť Bayern.

ŠPEKULÁCIA - Nicolas Jackson z Villarrealu je veľmi blízko k prestupu do Chelsea. Rodák z Gambie, ktorý reprezentuje Senegal, patrí medzi hlavné priority Blues.

ŠPEKULÁCIA - Nigérijský útočník Neapolu Victor Osimhen je údajne vysoko na zozname vytúžených posíl PSG. Úradujúci víťaz Serie A je vraj medzi potenciálnymi nováčikmi francúzskeho majstra vyššie ako Randal Kolo Muani.

16. JÚN

ŠPEKULÁCIA - Manchester United sa zaujíma o Thea Hernándeza z AC Miláno.

PRESTUP - Mahmoud Dahoud prestúpil z bundesligovej Borussie Dortmund do anglického Brightonu. Dvadsaťsedemročný stredopoliar podpísal s klubom Premier League štvorročný kontrakt. Dahoud pôsobil celú doterajšiu kariéru v Nemecku. "Som nadšený, že mám Mahmouda v tíme. Chcel som ho, keď som bol v Sassuole a som si istý, že pre nás bude prínosom," uviedol trénere Brightonu Roberto de Zerbi.

ŠPEKULÁCIA - Víťaz Ligy majstrov a anglickej Premier League Manchester City môže prísť o svoj ofenzívny klenot. Bernardo Silva už bol v kontakte s Parížom Saint-Germain. Francúzsky majster má portugalského tvorcu na prvom mieste svojho prestupového plánu, no ak ho bude chcieť získať, bude sa musieť buchnúť po vrecku.

PODPISY ZMLUVY - Anglický obranca Chris Smalling nechce meniť svoje pôsobisko. S finalistom Európskej ligy z Ríma podpísal novú zmluvu do roku 2025.

ŠPEKULÁCIA - Manchester City pracuje na príchode Joška Gvardiola. Rokovania o osobných podmienkach prebiehajú dobre, rovnako ako s jeho chorvátskym spoluhráčom z reprezentácie Mateom Kovačičom, ktorého prestup by mal byť skompletizovaný už čoskoro. Lipsko však Gvardiolu predá len za obrovskú sumu, inak je pripravené udržať si ho ešte jednu sezónu.

ŠPEKULÁCIA - Kam pôjde Davinson Sanchez? Zotrvanie v Tottenhame údajne nie je na programe dňa. Kolumbijský obranca sa rozhodol opustiť Spurs, aby získal nové skúsenosti.

PRESTUP - Real Madrid mení svoj káder a jeho štvrtým letným príchodom bude Joselu, španielsky útočník príde z Espanyolu, kluby sú podľa najnovších správ už dohodnuté. "Biely balet" doposiaľ získal trojicu Fran García, Brahim Díaz a Jude Bellingham.

Španiel má namierené do Realu
Španiel má namierené do RealuAFP

PODPIS ZMLUVY - Gregg Berhalter bude podľa viacerých zámorských médií opäť trénerom americkej reprezentácie. Kouč odišiel od tímu po minuloročných majstrovstvách sveta v Katare, keď nepredĺžil končiaci kontrakt, teraz dolaďuje s federáciou posledné podmienky.

ŠPEKULÁCIA  - Fenerbahce je v pokročilom štádiu rokovaní s Edinom Džekom, ktorý by mohol do tureckého klubu prestúpiť ako voľný hráč. Bosniansky útočník je pre istanbulský klub, ktorý by ako nový tréner viedol Vincenzo Motella, prioritou číslo jeden.

ŠPEKULÁCIA - Juventus je pripravený predať všetkých stredopoliarov, ktorí sa vrátia z hosťovania - Arthur Melo, Weston McKennie a Denis Zakaria. Ani jeden zo spomínanej trojice nefiguruje v plánoch trénera Massimiliana Allegriho. Podľa novinára Fabrizia Romana by mali "starú dámu" opustiť aj dlhoročné opory Alex Sandro a Juan Cuadrado.

ŠPEKULÁCIA - Dohoda medzi Chelsea a Brightonom v prípade Moisésa Caiceda je zrejme v pokročilom štádiu rokovaní. Ekvádorský stredopoliar je dohodnutý s trénerom De Zerbim, že v lete klub opustí - dohoda medzi klubmi však nie je uzavretá, osobné podmienky hráča takmer áno.

ŠPEKULÁCIA - Al-Taawoun FC so sídlom v saudskoarabskom meste Buraidah predložil Álvarovi Moratovi lákavú ponuku, v ktorej mu ponúka 50 miliónov eur za sezónu, čo je v porovnaní s jeho súčasným platom hráča Atlética Madrid absolútne prehnaná suma. Španiel pred týždňom predĺžil zmluvu s klubom z hlavného mesta do roku 2026, čo však nezaručuje jeho zotrvanie, keďže existuje uvoľňovacia klauzula vo výške desať miliónov eur.

15. JÚN

ZMLUVA - Slovenský futbalový reprezentant Stanislav Lobotka pozná svojho trénera od budúceho ročníka. Luciana Spallettiho, ktorý doviedol mužstvo k majstrovskému titulu, nahradí na lavičke Rudi Garcia (59). Viac informácií v článku.

ZMLUVA - Neapol sa bude naďalej spoliehať na Giovanniho Simeoneho, ktorého získal natrvalo z Hellasu Verona za 12 miliónov eur. Dvadsaťsedemročný útočník podpísal s "Partenopei" zmluvu do roku 2026 s opciou na ďalší rok.

ŠPEKULÁCIA - Brankár Brentfordu David Raya stále trvá na prestupe do Tottenhamu. Rokovania o prestupovej časti ale viaznu. Brentford totiž požaduje približne 40 miliónov libier, čo vedenie Spurs nemieni akceptovať.

ŠPEKULÁCIA - James Maddison po zostupe do Championship pravdepodobne nezostane v Leicesteri City, ale záujemcovia budú musieť siahnuť hlbšie do vrecka. "Líšky" za 26-ročného stredopoliar požadujú približne 70 miliónov eur.

Maddison dal v každej z predchádzajúcich troch klubových sezón aspoň 10 gólov.
Maddison dal v každej z predchádzajúcich troch klubových sezón aspoň 10 gólov.Flashscore

ŠPEKULÁCIA - Weston McKennie sa stal predmetom záujmu Galatasarayu. Americký stredopoliar v tejto sezóne hosťoval v Leedsi a teraz sa vracia do Juventusu, ktorý by za prestup rád dostal 35 miliónov eur. Vzhľadom na vysokú sumu prichádza do úvahy skôr hosťovanie.

PREDĹŽENIE ZMLÚV - Brankár Mark Gillespie, obranca Dan Burn a stredopoliar Matt Ritchie budú v budúcej sezóne hrať za Newcastle. Anglický klub aktivoval ich opcie a predĺžil s nimi zmluvy o jeden rok. Ponuku zmluvy má na stole aj Loris Karius.

ŠPEKULÁCIA - Manchester City by rád vyriešil komplikovanú situáciu okolo Joaa Cancela ešte pred začiatkom letnej prípravy. Aj preto by mal byť krajný obranca k dispozícii na trhu, pričom najviac sa hovorí o záujme Barcelony, situáciu monitoruje aj Arsenal.

Štatistiky Cancela v ostatnej sezóne.
Štatistiky Cancela v ostatnej sezóne.Flashscore

ŠPEKULÁCIA - West Ham mal odmietnuť ponuku Arsenalu na úrovni 93 miliónov eur s bonusmi za Declana Ricea. "Kladivári" na druhej strane predbežne riešia náhradu za svojho stredopoliara, nástupcu vidia v menách ako Edson Álvarez, James Ward-Prowse či Joao Palhinha.

PREDĹŽENIE ZMLUVY S TRÉNEROM - Španielsky futbalový klub Valencia CF predĺžil kontrakt s trénerom Rubenom Barajom do júna 2025. Štyridsaťsedemročný Baraja vo februári nahradil Vora Gonzaleza s cieľom pomôcť tímu udržať sa v La Lige.

Valencia sa pod jeho vedením umiestnila na 16. priečke tabuľky, dva body nad zostupovou pozíciou. "Jeho skvelé vodcovské schopnosti a osobnosť boli kľúčom k zmene dynamiky hráčov, ktorí v tom čase cítili blok pre zlé výsledky," citovala stanovisko klubu agentúra AFP. Baraja pôsobil vo Valencii aj ako hráč, v sezónach 20001/02 a 2003/04 jej dopomohol k majstrovskému titulu v najvyššej španielskej súťaži.

PRESTUP - Vedenie FC DAC 1904 Dunajská Streda sa dohodlo s Ferencvárosom na prestupe Željka Gavriča, ktorý hosťoval v mužstve od minulého septembra. Fortunaligový vicemajster uviedol, že so srbským krídelníkom podpísal kontrakt do júna 2026. Dvadsaťdvaročný Gavrič je odchovanec Crvenej zvezdy Belehrad. V sezóne 2022/2023 nastúpil v 16 zápasoch vo všetkých súťažiach a strelil v nich štyri góly.

Športový riaditeľ DAC Jan Van Daele priznal, že klub vynaložil veľké úsilie, aby získal srbského útočníka: "Željko potvrdil svoju kvalitu počas hosťovania v našom tíme, až do nešťastného zranenia bol stabilný člen základnej zostavy. Dohodnutie prestupu nebolo jednoduché pre jeho zranenie. Dostali sme však ubezpečenie od špecialistov, že približne o tri až štyri týždne bude k dispozícii. Všetci v klube sa tešíme na spoluprácu s ním pri dosahovaní našich spoločných cieľov a ďalšieho rozvoja."

Gavrič sa stal kmeňovým hráčom DAC.
Gavrič sa stal kmeňovým hráčom DAC.dac1904.sk

PRESTUP - Francúzsky klub FC Nantes sa rozhodol aktivovať opciu na kúpu útočníka Mostafu Mohameda, s ktorým podpísal kontrakt na štyri roky. Dvadsaťpäťročný Egypťan strávil v Nantes uplynulú sezónu na hosťovaní z Galatasarayu Istanbul, v 36 zápasoch Ligue 1 strelil osem gólov.

Mohamed vzbudil pozornosť médií v máji, keď odmietol nastúpiť na ligový zápas proti Toulouse pre dúhové číslo na drese. To mali mať všetci hráči v dvoch najvyšších francúzskych ligách ako súčasť kampane proti homofóbii. Egypťan dostal od klubu finančnú pokutu. Informácie priniesla agentúra AFP.

ŠPEKULÁCIA - Juventus sa plánuje zbaviť dvoch Juhoameričanov. Krajný obranca Alex Sandro môže toto leto odísť ako voľný hráč, zatiaľ čo Juanovi Cuadradovi sa k 30. júnu končí kontrakt a taliansky klub sa ho nechystá predĺžiť.

ŠPEKULÁCIA - V rozhovore s novinármi pred priateľským zápasom Brazílie proti Guinei vyjadrila hviezda Realu Madrid Rodrygo nadšenie z možného prestupu Kyliana Mbappého do Madridu. "Som veľmi nadšený (z Mbappého)," povedal Rodrygo, "ale má zmluvu, je s Parížom a my to musíme rešpektovať."

ŠPEKULÁCIA - Chelsea sa v lete chystá pustiť zo svojich služieb jedného z brankárov. Fabrizio Romano informoval, že na odchode je Édouard Mendy. O jeho služby sa údajne zaujímajú kluby Ligue 1.

14. JÚN

ŠPEKULÁCIA - Arsenal údajne rokuje s Kaiom Havertzom, ktorý strávil posledné tri sezóny v Chelsea. Hoci samotný hráč je prestupu naklonený, prekážkou by mohla byť jeho vysoká cena. "The Blues" by chceli za nemeckého hráča približne 75 miliónov libier, čo je pomerne veľa. Okrem toho je hlavnou prioritou Arsenalu získať Declana Ricea.

Havertz a jeho čísla z ostatných mesiacov
Havertz a jeho čísla z ostatných mesiacovFlashscore

ŠPEKULÁCIA - Inter Miláno sa v budúcej sezóne možno bude musieť zaobísť bez svojho kľúčového hráča Nicolu Barellu. Podľa zahraničných médií má taliansky stredopoliar namierené do Premier League, kde by mal v najbližších rokoch obliekať dres Newcastlu United. Anglický klub by mal za jeho služby zaplatiť približne 50 miliónov libier.

PRÍCHOD - Po ročníku, ktorý vyniesol Brightonu premiérovú účasť v európskych súťažiach, oznámili "Čajky" príchod Jamesa Milnera. Tridsaťsedemročný univerzál prichádza ako voľný hráč z Liverpoolu, klub informuje o ročnej vzájomnej dohode. Milner celkovo odohral v Premier League 619 duelov s bilanciou 55 gólov a 89 asistencií.  

PRÍCHOD - Fortunaligové Košice hlásia druhú letnú posilu. Po príchode Žana Medveda bude za východniarov hrať aj Marcel Vasiľ, ktorý v klube pôsobil už na jar 2022. Dvadsaťdvaročný krídelník prichádza z poľskej druholigovej Termalicy, kontrakt podpísal na dva roky.

"Marcel už v našom mužstve pôsobil a svojimi výkonmi nás zaujal. Mali sme o neho záujem v minulej sezóne, ale Termalica požadovala šesťcifernú sumu za prestup, táto čiastka bola pre nás neakceptovateľná. Marcel má veľký potenciál, je to mladý hráč, ktorý sa môže stále zlepšovať. Prichádza ku nám zvýšiť kvalitu a konkurenciu v zálohe," prezradil generálny manažér klubu Pavol Turczyk. 

Marcel Vasiľ je ďalšou posilou nováčika z Košíc.
Marcel Vasiľ je ďalšou posilou nováčika z Košíc.FC Košice

NOVÝ TRÉNER - Maurice Steijn sa stal novým trénerom holandského futbalového klubu Ajax Amsterdam, podpísal trojročnú zmluvu. Vo funkcii nahradil Johna Heitingu, s ktorým klub nepredĺžil kontrakt po neuspokojivom treťom mieste v holandskej najvyššej súťaži. Amsterdamskému veľkoklubu ušla miestenka do Ligy majstrov pre budúcu sezónu, tím sa predstaví v predkole Európskej ligy (EL).

Štyridsaťdeväťročný Steijn priviedol v uplynulej sezóne Spartu Rotterdam k šiestej priečke v lige, v minulosti pôsobil aj na lavičke ADO Den Haag, VVV Venlo, NAC Breda a Al-Wahda v Spojených arabských emirátoch.

"Je to nadpriemerný tréner. Vo všetkých kluboch, pre ktoré pracoval, výsledky prekonali očakávania," vysvetlil voľbu Sven Mislintat, riaditeľ pre futbalové operácie v Ajaxe. 

Maurice Steijn bude od leta šéfovať lavičke Ajaxu Amsterdam.
Maurice Steijn bude od leta šéfovať lavičke Ajaxu Amsterdam.Ajax Amsterdam

PRESTUP - Anglický stredopoliar Jude Bellingham sa oficiálne stal hráčom Realu Madrid. Viac čítajte v článku.

KONIEC - Dres AS Trenčín už nebude obliekať dvojica útočníkov. Mužstvo opúšťajú Lukáš Letenay a Lekan Okunola.

"Klub nepristúpil v oboch prípadoch k predĺženiu doterajších zmlúv. Letenay je stále perspektívnym futbalistom s veľmi zaujímavými parametrami. Vo svojom veku však potrebuje hrávať a získavať nenahraditeľné zápasové skúsenosti. Taktiež Okunola je stále veľmi mladým futbalistom. Potrebuje však klub, kde dostane väčší herný priestor na svoj rozvoj. Ten mu dnes nevieme dať,“ povedal technický riaditeľ klubu Andrej Žáčik.

Letenay má na konte 35 ligových štartov. V druhej polovici uplynulého ročníka hosťoval v druholigovom Púchove. Nigérijský útočník Lekan Okunola sa objavil v trenčianskom drese v deviatich ligových zápasov jarnej časti uplynulej sezóny.

ŠPEKULÁCIA - Futbalista Evan N'Dicka sa údajne stane novou posilou AS Rím. Informoval o tom portál football-italia.net. Podľa zdroja sa obranca z Pobrežia Slonoviny podrobí v blízkom čase lekárskej prehliadke v talianskej metropole. N’Dicka by mal do Ríma prestúpiť bezplatne, keďže jeho zmluva s Eintrachtom Frankfurt vyprší na konci tohto mesiaca. O 23-ročného hráča sa údajne zaujímali viaceré kluby vrátane AC Miláno a Barcelony.

KONIEC - Hneď šesť odchodov z tímu oznámil fortunaligista zo Zlatých Moraviec v stredu dopoludnia.

13. JÚN

ŠPEKULÁCIA - Do londýnskeho Arsenalu má mať namierené čerstvý víťaz EKL Declan Rice.

PRESTUP - Stredopoliar Aleš Čermák po šiestich rokoch skončil v Plzni a ako voľný hráč odišiel do Dunajskej Stredy, ktorú vedie bývalý tréner Viktorie Adrián Guľa (47). Odchovanec Sparty, ktorý strávil jarnú časť minulej sezóny na hosťovaní v Bohemianse, podpísal s DAC dvojročný kontrakt s opciou na ďalší rok. Oba kluby o tom informovali na svojich internetových stránkach.

"V osobe Aleša Čermáka máme futbalistu s bohatými skúsenosťami z českej ligy a medzinárodných pohárov vrátane skupinovej fázy Ligy majstrov. V minulosti spolupracoval s trénerom Adriánom Guľom, ktorý jeho schopnosti dobre pozná. Som presvedčený, že svojou víťaznou mentalitou prispeje k ďalšiemu zlepšeniu našej útočnej fázy," povedal športový riaditeľ slovenského klubu Jan Van Daele.

ŠPEKULÁCIA - Barcelona bude musieť riešiť budúcnosť svojich hráčov, ktorí sa vrátia z hosťovania. Koho si Katalánci v klube nechajú? Viac sa dočítate tu.

PRESTUP - Londýnsky Brentford zalovil vo Freiburgu a vytvoril klubový prestupový rekord.

PODPIS ZMLUVY - Al Ittihad je presvedčený, že v priebehu nasledujúcich 24 hodín konečne podpíše zmluvu s N'Golom Kantém. Dohodu dosiahli minulý týždeň, pričom prvú časť lekárskej prehliadky už absolvovali, no stále čakajú na hráčov podpis.

PRÍCHOD - Real Madrid oficiálne predstavil Frana Garcíu.

HOSŤOVANIE - Športový riaditeľ AS Rím Tiago Pinto bude koncom tohto týždňa v Londýne rokovať s West Hamom United. V hľadáčiku Rimanov je taliansky útočník Gianluca Scamacca, ktorý by mohol vo večnom meste nahradiť zraneného Tammyho Abrahama formou hosťovania.

ŠPEKULÁCIA - David Raya finalizuje svoj prestup z Brentfordu do Tottenhamu. Spurs sa už so Španielom dohodli na osobných podmienkach. Zostáva nájsť spoločnú reč medzi oboma tábormi - Brentford požaduje 40 miliónov libier.

ŠPEKULÁCIA  - Saudskoarabské kluby sa snažia zlákať brankára Davida de Geu, hoci Španiel je v záverečnej fáze rokovaní o novej zmluve s Manchestrom United. Tak či onak, "červení diabli" pokračujú v hľadaní nového brankára na trhu.

ŠPEKULÁCIA – Podľa Futbol Centroamérica je panamský obranca César Blackman v hľadáčiku Sparty Praha. Dvadsaťpäťročný pravý obranca, ktorému vypršal kontrakt v Dunajskej Strede, je údajne aj pod drobnohľadom klubov z Belgicka, Portugalska a najmä Slovana Bratislava.

ŠPEKULÁCIA – Holanďan Jeremie Frimpong je v kurze. Okolo spoluhráča českého dua Adam Hložek, Patrik Schick krúžia veľké mená na čele s Barcelonou, Bayernom Mníchov a Manchestrom United. Pravý obranca, ktorý často nastupoval za Leverkusen na krídle, ukončil minulú sezónu s 10 asistenciami a 9 gólmi. Bayer by si rád bývalého hráča Celticu ponechal v kádri, ale hladné veľkokluby budú proti.

ŠPEKULÁCIA - Podpísať novú zmluvu alebo predať. Žiadna iná možnosť nie je v súčasnej situácii Kyliana Mbappého a PSG reálna. Parížania nechcú prísť o svoj klenot zadarmo. Viac sa dozviete v článku.

ŠPEKULÁCIA - Real Madrid pracuje na posledných detailoch príchodu Joseluho. Dohoda s Espanyolom, ktorý zostúpil do druhej ligy, je veľmi blízko. Pre útočníka, ktorý vo veku 33 rokov nastrieľal v La Lige 16 gólov, by bol návrat do kráľovského klubu splneným snom - v sezóne 2010/11 odohral za "biely balet" jeden jediný zápas, počas ktorého strelil gól.

ŠPEKULÁCIA - Bude ďalšia dohoda medzi Londýnom a Milánom? Chelsea a Inter sa údajne plánujú stretnúť, aby prediskutovali budúcnosť Kalidoua Koulibalyho, ktorý je jedným z hlavných cieľov finalistu Ligy majstrov. Taliansky tím sa zaujíma aj o Romelua Lukakua či Trevoha Chalobaha, zatiaľ čo "Blues" sa budú pýtať na brankára Andrého Onanu.

ŠPEKULÁCIA - "Bolo ťažké nenaraziť na fámy. Vo všeobecnosti sa však špekuláciami nezaoberám. Každý vie, že mám v Bayerne ešte dva roky platnú zmluvu a máme veľké plány," odmietol Joshua Kimmich možný prestup do Barcelony

PODPIS ZMLUVY - Portugalský ľavonohý univerzál Raphael Guerreiro sa po skončení zmluvy s Borussiou Dortmund po reprezentačnej prestávke oficiálne upíše Bayernu Mníchov do roku 2026. Podľa Fabrizia Romana je dohoda stopercentne uzavretá.

PODPIS ZMLUVY- Legenda pokračuje. Seamus Coleman čoskoro podpíše novú zmluvu s Evertonom a zostane v Goodison Parku. Tridsaťštyriročný skúsený obranca bude v tíme "Toffees" pôsobiť už 15. sezónu.

ŠPEKULÁCIA - Zamieri dánsky supertalent z Atalanty na ostrovy? "Manchester United je obrovský klub. Musel som urobiť niečo správne, keďže ma chcú," povedal Rasmus Hojlund a dodal: "Mojím cieľom je dostať sa na vrchol. A to United sú. Ten Hag? Žiadny videohovor s ním nebol."