Vyhasnutý talent našiel nový domov. Jesé bude hrať za posledný tím brazílskej ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vyhasnutý talent našiel nový domov. Jesé bude hrať za posledný tím brazílskej ligy
Jesé mal byť v Reale nástupcom slávneho Raúla.
Jesé mal byť v Reale nástupcom slávneho Raúla.Coritiba/Divulgação
Coritiba oficiálne oznámila podpis zmluvy so španielskym útočníkom Jesém Rodríguezom (30), dvojnásobným víťazom Ligy majstrov s Realom Madrid. Hráč podpísal s klubom zmluvu do konca sezóny brazílskej Serie A.

Posledným klubom Jesého bola Sampdoria, kde absolvoval 11 stretnutí, v ktorých strelil jeden gól a pripísal si aj asistenciu. Odchovanec Realu Madrid debutoval vo farbách slávneho celku v roku 2012 vo veku 19 rokov.

Strávil s ním tri sezóny, počas ktorých vyhral dve Ligy majstrov, Majstrovstvá sveta klubov FIFA, Európsky superpohár, La Ligu a Copa del Rey. Jesé odohral za Real 94 duelov, v ktorých zaznamenal 18 gólov. 

V roku 2016 prestúpil z Realu do PSG a v roku 2020 sa podieľal na zisku titulu vo francúzskej lige. Hráč, ktorý mal v Madride nahradiť slávneho Raúla, sa stal futbalovým svetobežníkom, vystriedal viacero klubov, hoci obrovský talent aj pre zdravotné problémy využiť nedokázal.

Svoju poslednú dobrú sezónu odohral vo farbách Las Palmas v sezóne 2021/2022, v ktorej zaznamenal 41 vystúpení, strelil 11 gólov a zaznamenal šesť asistencií.

"Veľmi sa sústredím na ciele, ktoré si Coritiba stanovila, som vďačný za dôveru generálneho manažéra Carlosa Amodea a šéfa Artura Moraesa, že veria v môj potenciál. Všetci spoločne zažijeme skvelú druhú polovicu sezóny a prinesieme radosť našim skvelým fanúšikom. Viacerí priatelia mi volali a chválili proces transformácie klubu," - vyjadrila sa nová posila.

Coritiba robí na trhu niekoľko prekvapivých ťahov. Okrem Jesého podpísala aj Alžírčana Slimaniho a Gréka Andreasa Samarisa, bývalého hráča Benficy. Klub je po 22 kolách najvyššej brazílskej súťaže na poslednom 20. mieste, pričom na 19. Americu MG stráca dva body.