Zotrvajú AC a Inter na San Sire aj naďalej? Pomocnú ruku chce podať starosta Milána

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zotrvajú AC a Inter na San Sire aj naďalej? Pomocnú ruku chce podať starosta Milána

Ostanú milánske kluby na San Sire?
Ostanú milánske kluby na San Sire?Reuters
Mesto Miláno chce spolupracovať s klubmi AC a Interom na možnosti rekonštrukcie historického štadióna San Siro v snahe zabrániť odchodu týchto dvoch futbalových gigantov Serie A z ich ikonického domovského prostredia, vyjadril sa starosta Giuseppe Sala (65).

Sala sa stretol s vedením AC aj Interu, aby prediskutovali ďalší postup pre San Siro po tom, ako predchádzajúci plán, ktorý obidva kluby presadzovali - zbúrať arénu a postaviť nový štadión na tom istom mieste - stroskotal na politickom odpore a pamiatkových pravidlách, ktoré chránia historické budovy.

"Najväčšia talianska stavebná spoločnosť Webuild sa ponúkla, že do troch mesiacov vypracuje štúdiu uskutočniteľnosti a oba kluby si preštudujú usmernenia pre tento projekt," uviedol Sala vo svojom vyhlásení.

Kancelária starostu uviedla, že mesto, ktoré je vlastníkom štadióna, spolu s Interom a AC posúdi, či má pokračovať v rekonštrukcii, zatiaľ čo kluby budú súbežne pracovať na svojich prebiehajúcich plánoch na výstavbu dvoch samostatných arén na okraji Milána.

San Siro bolo otvorené pred takmer 130 rokmi, je jedným z najznámejších futbalových stánkov na svete. Očakáva sa, že bude hostiť slávnostné otvorenie zimných olympijských a paralympijských hier v roku 2026. V priebehu rokov prešlo niekoľkými rekonštrukciami, aby dosiahlo svoju súčasnú kapacitu 80 000 divákov. AC a Inter však považujú novú modernú arénu za kľúčový spôsob, ako zvýšiť svoje príjmy, ktoré zaostávajú za príjmami ich európskych kolegov.