Chyby robia aj väčší hráči, reagoval Mikovič. Je to bezmocnosť a frustrácia, smútil Takáč

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chyby robia aj väčší hráči, reagoval Mikovič. Je to bezmocnosť a frustrácia, smútil Takáč

Martin Mikovič s Trnavou na pohárový hetrik nedosiahol.
Martin Mikovič s Trnavou na pohárový hetrik nedosiahol.Šimon Pavlišin
V nedostavanej Košickej futbalovej aréne sa im darilo, pred stredou v nej vyhrali vo všetkých štyroch súbojoch. Po finále 55. ročníka Slovnaft Cupu sa ich košická i pohárová séria skončila. Trnavský Spartak bol už v dostavanej pýche metropoly východu dominantným tímom, vypracoval si viacero šancí, šesťkrát vystrelil na bránu, ale bezprecedentný pohárový hetrik nezavŕšil. Mrzelo to ľavého obrancu a zároveň kapitána Martina Mikoviča (33) i brankára Dominika Takáča (25), ktorý mal smolný podiel na jedinom góle.

Ružomberok - Trnava 1:0

"Po zápase sa nikto nemôže cítiť dobre. Nezvládli sme to, čo viac mám k tomu povedať. Zápas vyzeral jednoznačne, potom si však opäť dáme vlastný gól. Kvôli tým ľuďom, ktorí pricestovali z Trnavy, to kabínu musí hnevať. Takto zatlačiť Ružomberok, nedokopnúť jednu loptu do brány, to je nemohúcnosť, potom z toho pramenila aj nervozita. Mali sme to vo vlastných nohách, mali sme to zvládnuť," znelo hodnotenie kapitána Mikoviča v mixzóne.

Vodcu spartakovcov hnevalo, že fanúšikov, ktorí ich prišli podporiť, výsledkom sklamali. "Hralo sa mi fantasticky. My máme takéto zápasy častejšie, oni ich nemajú. Zo začiatku to tak možno aj vyzeralo, keď sme na nich vyleteli. Pred ľuďmi klobúk dolu, že vycestovali cez celú republiku, hoci bolo voľno. Mrzí nás, že sme ich nepotešili."

Fanúšikovia Spartaka.
Fanúšikovia Spartaka.Šimon Pavlišin

Zlomovým okamihom bola druhá nadstavená minúta prvého polčasu a nedorozumenie medzi obrancom Martinom Šulekom a brankárom Dominikom Takáčom.

"Ak by sa išlo do kabín za stavu 0:0, tak sa nič nedeje a verím, že druhý polčas by vyzeral inak. Chyby sa stávajú aj vo väčších zápasoch, robia ich aj väčší hráči. Najviac to teraz hnevá "Šula" s "Takym". Možno tam bola komunikácia, neviem, nepočul som. Netreba ich však zatracovať. "Šulo" odohral inak výborný duel, "Taky" nás veľakrát podržal. Zo začiatku na to človek nervy má, ale potom musí prepnúť a chalanov povzbudiť."

Napriek tomu sa Trnava nevzdala. Aj po prestávke bola lepším tímom, v Ružomberok v istých fázach dusila na jeho polovici. Gól však neprišiel. 

"Aktivita mala byť na prvom mieste. My sme búšili do Ružomberka, zatlačili sme ich, vytvárali sme si šance, ale chýbal nám polkrok či odrazená lopta. Musím povedať, že brankár im dobre zachytal, podal výborný výkon. Keby sme využili šance, ktoré sme mali aj v prvom polčase, tak sme šťastnejší."

Séria bez výhry proti Liptákom sa natiahla na číslo 10. Tréner Gašparík sršal na predzápasovej tlačovej konferencii sebavedomím. Po stretnutí tvrdil, že si bol istý, že našli recept na súpera. Za obranu naozaj často prenikali, ale ani jedna zo šiestich striel medzi tri žrde neskončila za chrbtom Tomáša Frühwalda. Naopak, jediná ružomberská do prázdnej brány znamenala triumf.

"Aj ja by som chcel vedieť odpoveď, ale nedostane ju nikto. Sami nevieme, čím to je. Keď sa to stalo prvý, druhý, tretíkrát, tak sme si povedali, oukej, to sa môže stať, ale desiatykrát, to už je veľmi veľa," reagoval Mikovič na trpkú šnúru.

"Takmer každý zápas má rovnaký priebeh - tlačíme, hráme, dostaneme taký gól. Pred nimi však klobúk dole, vedia to na nás. Sú dobré mužstvo, vedia sa na nás vyhecovať a je potrebné ich rešpektovať."

Bola to chyba brankára, vravel Gašparík. Mali sme vyhrať, je mi do plaču, priznal

Porazený finalista musí prepnúť pozornosť späť na domácu súťaž. Z pohára sa do Európy nedostal - jedinou šancou zostáva miestenka z najvyššej súťaže. Už najbližšie ho čaká ten istý protivník - Ružomberok.

"Teraz sa musíme sústrediť na ligu. Čakajú nás tri zápasy, z toho dva doma. Vieme, s kým hráme v sobotu, potom proti Dunajskej Strede. Celý čas to máme vo vlastných rukách."

Hoci sa jedna séria skončila, Trnavčania majú byť na čo hrdí. Samozrejme, bezprostredne po konci to videl kapitán Mikovič inak.

"Desať-pätnásť minút po zápase tam dôvod na sklamanie musí byť, pretože sme boli naozaj blízko. Mohli sme prepísať históriu, ale inak je to krásne. Dva poháre, teraz druhé miesto, takáto šnúra v Slovnaft Cupe... Nie je to sranda. Keď hráte s tímom zo štvrtej či piatej ligy, tak sa musíte namotivovať. Vždy sme boli fajn pripravení, ako povedal tréner, nič sme nepodcenili. Teraz sa to však skončilo, čaká nás ďalší ročník a môžeme začať ďalšiu šnúru," uzavrel.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

Následne sa do mixzóny postavil Dominik Takáč. S Trnavou siahal na štvrtý zisk pohára, zostalo však iba pri snoch. "Zápas prebiehal tak ako všetkých deväť predtým, ktoré sme nezvládli v lige. Mali sme viac z hry, viac šancí a aj tak sme prehrali bez toho, aby poriadne vystrelili na bránu. Neviem, čo mám k tomu viac povedať," zamýšľal sa gólman.

"Bol to nešťastný moment, ale nepovedal by som, že kľúčový. Skôr ako inkasovaný gól nás môže mrzieť, že sme svoje šance nepremenili. Bolo tam veľa situácií a neskutočný tlak. Hádam som nehral zápas, keď sme takto tlačili a na mňa naozaj nešla jediná strela. S týmto som vo finále nepočítal, čakal som, že si nejaké šance vypracujú," pokračoval v hodnotení Takáč.

Obrany vyhrávajú tituly, vraví Maslo. Ružomberok porazil veľkú Trnavu, doplnil Frühwald

"Až na jednu situáciu sme hrali oukej. O to viac to mrzí. Je to bezmocnosť a frustrácia, neviem, čo sme mali urobiť viac. Teda, mali sme dať gól, ale tak, ako sa nám doteraz darilo v Košiciach, to teraz bolo presne naopak."

Ako videl rozhodujúcu situáciu z pohľadu konečného výsledku a neodkomunikovanú "malú domov" od Martina Šuleka? "On ma v tej situácii nepočul. Ja som si išiel po loptu ako ďalších päť-šesťkrát v zápase. Bol už koniec polčasu, nechceli sme nič vymýšľať. Bavili sme sa, že ma nepočul a nevidel, prihrával mi s tým, že stojím v bráne. Ešte som sa to snažil zachrániť, ale bol som v pohybe. Akurát som tam natiahol nohu, ale to bolo už zo zúfalstva," ťažko hľadal slová.

Aj Takáč vyjadril obrovské ďakujem spartakovcom, ktorí rovnako ako ich miláčikovia na ihrisku, pre zmenu skandovaním v hľadisku, prevalcovali tábor súpera. Žiaľ, k poháru to nepomohlo.

"Hralo sa nám ako doma. Veľká vďaka ľuďom, že tu merali cestu, povzbudzovali až do konca a po zápase nám vyjadrili podporu. My sa im za to musíme poďakovať a teraz zapnúť v lige," doplnil.

Situácia v Niké lige tri kolá pred koncom.
Situácia v Niké lige tri kolá pred koncom.Flashscore