Obhajca doplnil semifinalistov. Michalovce vo štvrťfinále Trnavu zastaviť nedokázali

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obhajca doplnil semifinalistov. Michalovce vo štvrťfinále Trnavu zastaviť nedokázali

Hosťujúci Mikovič v súboji s domácim Vaškom.
Hosťujúci Mikovič v súboji s domácim Vaškom.TASR
V divácky futbalovo nie príliš atraktívnom stretnutí uspel trnavský Spartak proti Michalovciam 2:0. Zverenci Michala Gašparíka (42) tak zvládli ďalšiu prekážku a po úspešnom štvrťfinále pokračujú na svojej ceste za tretím pohárovým triumfom v rade.

Michalovce - Trnava 0:2

Zaujímavosťou pred úvodným výkopom bolo, že v lige jedenáste Michalovce získali v doterajšom priebehu jarnej časti viac bodov (4) než tretí Spartak Trnava (3). Obaja sa v pohári stretli aj predvlani. V malom Ríme museli rozhodnúť pokutové kopy, ktoré zvládli domáci. 

Úvodné dejstvo veľa futbalovej kvality neprinieslo. Akoby sa jedno i druhé mužstvo na trávniku oťukávali. Nedokázali si vypracovať žiadnu vážnejšiu šancu. Prišla až v 37. minúte. Po pravej strane sa podarilo preniknúť krídelníkovi Danielovi, ktorého prudký center pred bránou usmernil hlavou za chrbát brankára Azango - 0:1. O minútu a pol sa opäť ozval Daniel, zvnútra boxu sprava pálil na bližšiu žrď, no Száraza neprekvapil. Domáci sa k prvej strele do priestoru troch žrdí dostali v 45. minúte. Po zemi to bez razancie vyskúšal Karasjuk

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Po zmene strán sa obraz hry nezmenil. Žiadne futbalové hody to neboli. Trnavčania sa snažili kontrolovať súboj podľa svojich predstáv, čo sa im takticky aj darilo. Na druhý zásah a konečnú poistku čakali do 71. minúty. Výrazne sa pod ňu podpísal brankár Száraz s Veremjejevom, ktorému po rozohrávke odskočila lopta. Ofori celú situáciu prečítal a po jeho aktívnom napádaní sa pred bránou zoči-voči brankárovi ocitol Ďuriš. Skúsený kanonier sa nemýlil - 0:2. 

Zemplínčania spôsobili prvý vážnejší vzruch v druhom polčase pred bránou hostí až v 77. minúte, no rana Vaška zvnútra šestnástky letela po teči nad hornú konštrukciu. Napriek ďalšej aktivite hráčov Františka Straku, sa už v súboji nič nestalo. Červeno-čierni sa pridali k Lipanom a Ružomberku. Posledný semifinalista vzíde zo zápasu Slovan Bratislava - Podbrezová, ktorý je na programe 13. marca.