Obrovská dráma na Záhorí. Slovan prišiel o náskok, ale ide do finále. Spasil ho Kankava

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obrovská dráma na Záhorí. Slovan prišiel o náskok, ale ide do finále. Spasil ho Kankava

Andre Green po vyrovnávajúcom zásahu na 1:1.
Andre Green po vyrovnávajúcom zásahu na 1:1.TASR
ŠK Slovan Bratislava je druhým finalistom 54. ročníka Slovenského pohára. Celok z hlavného mesta sa v odvete na Záhorí vytrápil, MFK Skalica padla až po predĺžení, po 90 minútach bol stav 3:2. V súčte oboch zápasov platí skóre 5:4 pre "belasých".

MFK Skalica - ŠK Slovan Bratislava 3:3 po predĺžení (1:0, 3:2)

/ Prvý zápas 1:2, celkovo 4:5. Do finále Slovenského pohára postupuje Slovan Bratislava /

Góly: 33. Vlasko, 79. a 90+2. Haša – 58. Green, 75. Green, 93. Kankava.

Začalo sa zhurta. Už po štvrťhodine sme mohli vidieť tri góly. Tutovku Greena vychytal Šemrinec, koncovku Barseghjana zrazil na roh Rudzan. V 14. minúte vystihol spätnú prihrávku Morong, od polovice ihriska šiel sám na bránu, ale z hranice šestnástky trafil ľavú ruku Chovana. V polovici dejstva bolo na šance vyrovnané. Hollého strieľaný center v sklze netrafil Haša.

Skalica sa favorita nebála, aktívne napádala a cesta cez Slovan viedla skôr cez krídla. Bol to ale prienik Jána Vlaska skrz os poľa, ktorý znamenal faul Križana a priamy kop zo 17 metrov. Vlasko sa postavil k exekúcii a jemným oblúčikom ponad múr otvoril skóre. Pred prestávkou ešte muža domáceho medzi tromi žrďami preverili Lovat a Čakvetadze, nútene musel pre zranenie skončiť Zuberu.

Skalická radosť po otváracom góle.
Skalická radosť po otváracom góle.TASR

Desať minút po zmene strán sa veľa nedialo. Záhoráci si nevypýtali penaltu po štandardke Vlaska, blesk udrel na opačnom konci. Lovat sa uvoľnil na ľavej strane, vonkajškom kopačky poslal center na malé vápno, kde už bol Andre Green. Ten sa natlačil do hlavičky, Šemrinec si na loptu siahol smolne, že sa dostala za jeho chrbát.

Oba tímy následne dvojnásobne prestriedali a hra ožila. Kousal provokoval Lovata, ktorý zbytočne odkopol loptu a videl kartu. Boli to ale znovu slovanisti, ktorí sa tešili. Kucka fantasticky preniesol hru na pravé krídlo, kde mal Pauschek dostatok času na center. Posadil ho presne na hlavu Greena, ten druhým zásahom otočil priebeh stretnutia.

Autori prvého a posledného zásahu v stretnutí. Vľavo Kankava, vpravo Vlasko.
Autori prvého a posledného zásahu v stretnutí. Vľavo Kankava, vpravo Vlasko.TASR

Skalica sa nevzdala a ešte do začiatku záverečnej desaťminútovky vyrovnala. Po rohovom kope hostia guľaté teleso neodkopli, chaos ukončila až trefa Roman Haša. Ak si niekto myslel, že Slovan má postup istý, tak sa mýlil. Bol to práve Haša, ktorý na začiatku nadstaveného času najprv hlavičkou ešte nechal vyniknúť Chovana, no po ďalšom centri skraja ihriska a neistote gólmana pri boxovaní už dokázal loptu po druhý raz doraziť do siete. Nasledovalo predĺženie.

V jeho prvej polovici zaujal jediný a zároveň rozhodujúci moment. Atak Bratislavčanov po pravom krídle pramenil zo zlej rozohrávky Hollého. Tečovaný center Čavriča dopravil za Šemrinca z 12 metrov Jaba Kankava. Aktérom na oboch stranách dochádzali sily, úradujúci majster Slovenska sa nikam neponáhľal. A to ani v druhej časti predĺženia. V nadstavenej minúte po rohovom kope neuspel Rudzan, Slovan sa mohol po dráme radovať z postupu do finále Slovenského pohára. 

To je na programe 1. mája, odohrá sa v Trnave. Proti zverencom Vladimíra Weissa st. bude čeliť celok trénera Michala Gašparíka - Spartak Trnava.