Trnava sa na pôde druholigistu vytrápila, v osemfinále bude cestovať na východ

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava sa na pôde druholigistu vytrápila, v osemfinále bude cestovať na východ

Kelvin Ofori strelil otvárací zásah duelu.
Kelvin Ofori strelil otvárací zásah duelu.TASR
FC Spartak Trnava rozširuje menoslov osemfinalistov v 55. ročníku Slovenského pohára. Obhajca triumfu zdolal vo 4. kole druholigovú Považskú Bystricu 2:1.

Považská Bystrica - Trnava 1:2

V úvodnej desaťminútovke mohli padnúť tri góly. Po rohovom kope mieril do Teplana Štetina, Ristovski hlavičkoval nad brvno a domáci Kováč nechal na bránkovej čiare reflexívne vyniknúť Vantrubu. Otvárací zásah prišiel až po štvrťhodine hry. Kelvin Ofori dostal priveľa priestoru pred šestnástkou a ranou ľavačkou do rohu brány poslal favorita do vedenia.

Do polčasu mali šance opäť Ristovski, ktorý z uhla mieril len do gólmana, z kontry zablokoval Gerebenitsa Štetina. Vantruba bol v 28. minúte už prekonaný neúnavným Rolandom Gerebenitsom, no v poslednej chvíli odkopol loptu z bránkovej čiary Kompan Breznik. Keď rovnaký útočník MŠK neuspel ani o niekoľko sekúnd pätičkou, tímy už do prestávky nič výraznejšie nepredviedli.

Po zmene strán mala Považská Bystrica viac z hry. Dlhá lopta spadla za obranu hostí, Slávik šiel sám na svätyňu, ale jeho snahu zneškodnil Vantruba. Ten si nakoniec čisté konto neudržal, keďže to bol predsa len Roland Gerebenits, ktorý ho po hodine hry prekonal z malého vápna. Radosť domácich trvala štyri minúty, keď výhru Trnavčanom vystrieľal Erik Daniel.  

Známe osemfinálové termíny Slovnaft Cupu.
Známe osemfinálové termíny Slovnaft Cupu.Flashscore

Viac sa už toho na pôde druholigistu nestalo, duel sledovalo rekordných 2 750 divákov na zrekonštruovanom štadióne. Jedným dychom je nutné dodať, že Trnavčania prišli počas súboja o Bernáta so Zeljkovičom, ktorí nútene museli striedať.

Spartak sa v osemfinále predstaví na pôde nováčika Niké ligy z Košíc. Hlavný dátum na odohranie ďalšej fázy je stanovený na stredu 8. novembra, na oficiálne potvrdenie termínu sa bude musieť čakať. Vo 4. kole zostáva odohrať súboj medzi treťoligovou Galantou a Slovanom Bratislava (18. november o 13:00). Víťaz tohto stretnutia bude hostiť Žilinu.