Železiari doplatili na koncovku a vekový priemer 13,5 roka. Trnavu môžeme zdolávať, veria

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Železiari doplatili na koncovku a vekový priemer 13,5 roka. Trnavu môžeme zdolávať, veria

Podbrezová verí, že v odvete môže postúpiť.
Podbrezová verí, že v odvete môže postúpiť.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Podbrezová síce v úvodnom zápase semifinále Slovenského pohára prehrala na pôde Trnavy tesne 0:1, ale z tábora železiarov sa ozýva odhodlanie. Pred odvetou je všetko otvorené, len treba zlepšiť koncovku.

Práve finálna fáza je niečo, čo mužstvo trénera Romana Skuhravého trápi od začiatku jarnej časti. Podbrezová sa síce do šancí dostáva, no nedarí sa jej ich premieňať. Počas deviatich súťažných duelov v kalendárnom roku 2024 strelili hráči z Horehronia len deväť zásahov, hneď štyrikrát vyšli naprázdno.

"Prvý gól a prostredie v Trnave rozhodli o tom, že v prvom polčase sme nehrali dobre, nemali sme dobrý pohyb, nemali sme dobrú kombináciu. Napriek tomu sme si vypracovali veľmi nebezpečnú akciu Kabonga. Do druhého polčasu sme zmenili nejaké veci a ukázali sme, že odveta ešte môže byť zaujímavá," hodnotil Skuhravý.

"Mali sme tam tri situácie, ktoré sme mohli premeniť, ale Trnava v tejto chvíli nedostáva góly a keď sa dostane do vedenia, je veľmi silná. O to viac ma mrzí, že sme si šance vypracovali, ale nepremenili sme ich," pokračoval český lodivod.

Spartak Trnava - Podbrezová 1:0

"Trápime sa v ofenzíve. Hráčom by som veľmi rád pomohol, ale do väčších šancí sa už dostať nemôžu. Máme k Trnave rešpekt, ale vieme, že s ňou môžeme hrať. Keď podáme výkon, ktorý vieme, tak sme ťažko brániteľní aj pre takéhoto súpera, len to musíme prelomiť v ofenzíve," rozprával.

Veľkú možnosť zahodil predovšetkým kapitán Mikuláš Bakaľa. Z hranice päťky mieril po rohu nad: "Hovoril som si, že lopta ku mne príde, je to nacvičené. Snažím sa zo zadnej žrde dostať pred hráča, čo sa mi aj podarilo. Lopta síce trochu skočila, ale to nie je výhovorka. Takú šancu musím premeniť. Mohlo to byť 1:1 a mali by sme momentum na našej strane," vyjadril sa defenzívny univerzál.

"Drží sa nás to od začiatku jari. Musíme hrať s väčšou vášňou, tá mi chýbala. Videl som tam viac po*****ch hráčov ako sebavedomých - a to je problém. Výsledok je však hrateľný, no chcelo by to taký výkon, aký sme ukázali, napríklad, proti Slovanu. To sa nám, bohužiaľ, v Trnave nedarí," tvrdí Skuhravý.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Načrtol aj niečo málo k odvete, ktorá je na programe 17. apríla v Zelpo Aréne: "Výrazne bude záležať na zdravotnom stave. Stačí sa iba pozrieť na našich náhradníkov, ktorí majú vekový priemer 13,5 roka. Ak budeme mať všetkých hráčov zdravých, môžeme s tým pracovať."

Bakaľa verí, že Podbrezová v pohári ešte nepovedala posledné slovo: "Nezachytili sme prvých 15 minút, spravili sme zbytočné štandardky a z toho sme inkasovali. Bolo to lacné z našej strany, narazili sme na tie isté chyby. Potom sme však nabrali sebavedomie a keď si veríme, môžeme v pohode konkurovať Trnave a zdolávať ju," myslí si.

"Potrebujeme sa toho držať aj doma a potom to môže byť úspešné.  Výsledok je hrateľný, ale potrebujeme zlomiť fakt, že nepremieňame šance. Verím, že to zlomíme. Ja tomuto mužstvu verím," odhodlane doplnil odchovanec klubu.

Podbrezová postúpila do semifinále Slovenského pohára len druhý raz v histórii. V tejto fáze stále čaká na prvý gól, pretože pred 23 rokmi v dvojzápase s Interom Bratislava najskôr prehrala 0:2 a potom remizovala 0:0.