Nehlavičkuje pre transplantáciu vlasov? Besiktas vyradil Aboubakara, ten obvinenia odmieta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nehlavičkuje pre transplantáciu vlasov? Besiktas vyradil Aboubakara, ten obvinenia odmieta
Aboubakar púta pozornosť z nefutbalových dôvodov.
Aboubakar púta pozornosť z nefutbalových dôvodov.Profimedia
Turecký Besiktas vyradil začiatkom tohto týždňa zo svojho kádra päť hráčov. Nie sú to bezvýznamní futbalisti, veď ich trhová hodnota presahuje 25 miliónov eur. Obzvlášť pikantný je však prípad Vincenta Aboubakara (31). Ten mal vedenie klubu naštvať tým, že si počas sezóny nechal transplantovať vlasy.

Kamerunský útočník, ktorý žiaril najmä počas pôsobenia v Porte a zo saudskoarabského Al Nassru odišiel tesne pred príchodom Cristiana Ronalda, dokázal na jeseň skórovať v čierno-bielych farbách Besiktasu jedenásťkrát. V lige strelil štyri góly, ďalších sedem pridal v európskych pohároch a bol najproduktívnejším hráčom tímu.

Čo však fungovalo na začiatku tureckého angažmánu, skončilo počas prvej reprezentačnej prestávky. Aboubakar odišiel začiatkom októbra hájiť farby svojej krajiny a po návrate odohral len šesť zápasov. Vo väčšine z nich si pripísal len čiastkové štarty a nestrelil ani jeden gól.

V priebehu novembra mal Kamerunčan oznámiť klubu, že odchádza do Paríža, pretože jeho manželka je chorá. V skutočnosti však údajne odcestoval do francúzskej metropoly, aby sa podrobil transplantácii vlasov.

Po operácii ho však lekársky personál upozornil, že jeho hlava by sa mala tri týždne vyhýbať loptám. Keďže chcel odporúčanie dodržať, vraj v klube oznámil, že je zranený. Kým sa vyhýbal tréningom a zápasom, ešte dvakrát cestoval do Paríža. Tentoraz však bez povolenia Besiktasu, ktorému tajné "výlety" kamerunského útočníka do Francúzska napokon neunikli. A tak istanbulský klub svojho útočníka vyradil zo zostavy.

Aboubakar však túto verziu príbehu vyvracia. "Absolútne odmietam takéto obvinenia. V tejto sezóne som nepodstúpil žiadnu operáciu. Vlasy som si nechal upraviť v lete, po skončení minulej sezóny a pred začiatkom predsezónnej prípravy," napísal futbalista na svojom instagramovom účte.

Zároveň dodal, že v Besiktasi zatiaľ nemal žiadne problémy a snaží sa byť čo najviac platný. "V tejto sezóne som sa s nikým v klube nepohádal, ani som nebol na nikoho hrubý. Doteraz som strelil 11 gólov a pridal tri asistencie. V druhej polovici minulej sezóny som zaznamenal 13 zsáahov. A predovšetkým som vždy, každú minútu svojej zmluvy, odovzdával tímu plné nasadenie a koncentráciu," dodal.

Aboubakar navyše tvrdí, že mu už bolo oznámené, že sa môže vrátiť. "Klub sa mi ospravedlnil za vzniknutú situáciu a poslal mi e-mail, v ktorom potvrdil moje začlenenie sa do tímu. Preto vás prosím, aby ste prestali vznášať nepravdivé obvinenia, ktoré by mohli byť predmetom právnych krokov. Nechajte ma robiť svoju prácu," uzavrel svoj odkaz tridsaťjedenročný zakončovateľ.

Naposledy sa Aboubakar objavil v zostave Besiktasu v sobotu 9. decembra, keď odohral necelú polhodinu v závere domáceho zápasu proti Fenerbahce (1:3). Na zápas Konferenčnej ligy do Lugana však necestoval.

Jeho agent Pini Zahavi tvrdí, že kanonier sa čoskoro vráti do zostavy. "Vec s transplantáciou vlasov je veľkým výmyslom. Aboubakar sa vráti do tréningového procesu, manažéri zo športového manažmentu s ním už hovorili a vraj išlo o nedorozumenie. Bude naďalej hrať za Besiktas," povedal pre španielsky denník AS izraelský futbalový agent, ktorý okrem iného zastupuje poľského futbalistu Roberta Lewandowského.

Okrem neho boli v pondelok pre slabé výkony a zlý prístup tímu vyradení z kádra aj jeho krajan Jean Onana, alžírsky stredopoliar Rachid Ghezzal, stopér Pobrežia Slonoviny Eric Bailly a francúzsky záložník Valentin Rosier.