Počas zápasu albánskej ligy zomrel na ihrisku ghanský futbalista Dwamena

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Počas zápasu albánskej ligy zomrel na ihrisku ghanský futbalista Dwamena

Ghančan Dwamena zomrel po kolapse počas zápasu.
Ghančan Dwamena zomrel po kolapse počas zápasu.KF Egnatia
Ghanský futbalista Raphael Dwamena v sobotu zomrel vo veku 28 rokov po tom, ako skolaboval počas zápasu albánskej najvyššej súťaže medzi KF Egnatia a Partizani.

Osemnásobného reprezentanta Ghany sa snažili lekári priamo na ihrisku resuscitovať, no počas prevozu do nemocnice svoj boj o život prehral. Dwamena padol na trávnik v 24. minúte a na ihrisko okamžite vyštartovali záchranári, ktorí začali s oživovaním. Následne ho naložili do sanitky, v ktorej dostal ďalší infarkt a zomrel. Prerušený duel sa nedohral, stav bol v tom čase 1:1.

Ghančan trpel srdcovou arytmiou a od roku 2020 mal voperovaný defibrilátor. V októbri 2021 skolaboval počas stretnutia Rakúskeho pohára, no zotavil sa a vrátil sa do hry aj napriek odporúčaniam ukončiť hráčsku kariéru. "V tejto ťažkej chvíli sme v myšlienka s jeho rodinou. Celým srdcom reprezentoval Ghanu a navždy nám bude chýbať pre svoju oddanosť. Odpočívaj v pokoj, Raphael," uviedla vo vyhlásení Ghanská futbalová asociácia (GFA).

Dwamena prišiel do KF Egnatia v januári tohto roka, počas svojej kariéry hral aj za Red Bull Salzburg, Liefering, Lustenau, Zürich, Levante, Zaragozu či Vejle. Priebežne bol najlepším strelcom albánskej súťaže. Zápas sa nedohral. Zvyšné stretnutia odložili na neurčito.