Zberateľ trofejí Guardiola. So City ich má už 13, chýba len triumf z MS klubov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zberateľ trofejí Guardiola. So City ich má už 13, chýba len triumf z MS klubov

Pep Guardiola získal v Manchestri City 13 titulov.
Pep Guardiola získal v Manchestri City 13 titulov.AFP
Zbierka trofejí na Etihad Stadium? Počas piatich rokov pôsobenia Pepa Guardiolu (52) Manchester City ovládol všetko, čo mohol: Premier League, Ligový pohár, FA Cup, Community Shield a Ligu majstrov. Po stredajšom víťazstve v Superpohári UEFA má Španiel so svojím klubom na konte už 13 prvenstiev. Ku kompletnej zbierke mu chýba iba titul z MS klubov.

Úradujúci víťazi Ligy majstrov museli doháňať stratu po tom, čo sa Andalúzania v prvom polčase ujali vedenia vďaka hlavičke Youssefa En-Nesyriho. City malo ďaleko od svojho vrcholného výkonu, ale vďaka vyrovnávajúcemu gólu Colea Palmera dokázalo zápas dotiahnuť do víťazného konca.

Guardiolovi zverenci potom preukazovali bezchybné futbalové zručnosti a v penaltovom rozstrele vyhrali 5:4, keď obranca Sevilly Nemanja Gudelj trafil brvno.

Ak by "Citizens" v decembri 2023 vyhrali svetový šampionát klubov, skompletizovali by zoznam ocenení od Guardiolovho príchodu do Anglicka. Ten v súčasnosti zahŕňa už päť titulov v Premier League, štyri ligové poháre, dva FA Cupy a jeden triumf v Lige majstrov.

"Z víťazstva máme pre klub obrovskú radosť. Už nám chýba len jedna trofej, aby sme uzavreli kruh a mali tak všetky tituly, ktoré môžeme mať," vravel šťastný kouč. "Sky Blues" citeľne chýbala kreativita Kevina De Bruyneho a Bernarda Silvu - vyradili ich zranenie a choroba.

Štvormesačná absencia Belgičana ešte viac prehĺbila stratu palebnej sily, ktorú v minulej sezóne predstavovali Ilkay Gündogan a Riyad Mahrez

Brazílsky internacionál Lucas Paquetá z West Hamu je spájaný s prestupom na Etihad a práve stredajší výkon tímu môže slúžiť ako ďalší dôkaz, že City sa musí posilniť ešte pred koncom prestupového obdobia. "Povedal by som, že sa nenachádzame v najlepšom období. Futbal je teraz ako hod mincou," priznal Guardiola.