Tri body Verstappena, Arteta o prvé víťazstvo proti City či skúška pre lídra Niké ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tri body Verstappena, Arteta o prvé víťazstvo proti City či skúška pre lídra Niké ligy
Holandský pilot v službách Red Bullu je krok od tretieho majstrovského titulu v rade.
Holandský pilot v službách Red Bullu je krok od tretieho majstrovského titulu v rade.Profimedia
Prvý víkend v desiatom mesiaci a zároveň "posledný" pred futbalovou reprezentačnou prestávkou má na programe množstvo zaujímavých súbojov. Tri z nich, ktoré stoja za pozornosť, vybrali Flashscore Správy v tradičných Víkendových tipoch. A nebude to iba o futbale...

Formula 1 - VC Kataru (šprint - sobota 19:30, preteky - nedeľa 19:00)

Akokoľvek mohol rok 2023 vyzerať zo začiatku zaujímavo, tak sa nenapínavo skončí. Minimálne pri pohľade na čelo tabuliek. Max Verstappen ovládol štartové pole Formuly 1 a podľa všetkého si pripíše tretí majstrovský titul už v sobotu, keď je na programe šprint v Katare. Čo na to potrebuje? Získať tri body...

To pri kontexte, že na svojho tímového kolegu Sergia Péreza má Holanďan šesť pretekov a tri šprinty pred koncom náskok 177 bodov, znie ako drobnosť. Neuveriteľnú dominanciu potvrdzuje fakt, že Red Bull získal Pohár konštruktérov už dva týždne dozadu, pričom na konte má dvakrát viac bodov ako druhá stajňa v poradí (623 vs. 305). Na čo sa teda v Katare zamerať?

Boj o druhé miesto ako v Pohári konštruktérov, tak i medzi jazdcami. Mercedes má pred Ferrari náskok 20 bodov, zatiaľ čo Pérez je na tom o čosi lepšie, keď má k dobru 33 bodov na Hamiltona, respektíve 49 na Alonsa. Solídnu formu majú aj McLareny Norrisa s Piastrim, druhý raz v sezóne by sa na stupne víťazov dostal rád Russell. 

Arsenal - Manchester City (nedeľa, 17:30) 

Azda si Premier League nemohla želať pred prestávkou lepší súboj než minuloročných rivalov, ktorí bojovali, takmer až do posledného kola, o majstrovskú trofej. Arsenal, ktorý sníva o olympe, privíta na trávniku Emirates Stadium obhajcu z Manchestru. Zverenci Mikela Artetu majú pred sebou veľkú motiváciu - pretrhnúť dvanásťzápasovú sériu prehier v rámci ligy proti City. Proti žiadnemu inému tímu nečakali na víťazstvo dlhšie. "Kanonieri" sú aktuálne tretí, strácajú len bod na vedúcu družinu Pepa Guardiolu.

Ostatné vzájomné zápolenia
Ostatné vzájomné zápoleniaFlashscore

V štyroch ligových stretnutiach doma Arsenal v prebiehajúcom ročníku ešte nezaváhal - dve víťazstvá, dve remízy a naposledy rozstrieľali Bournemouth na jeho pôde 4:0. Zostali nezdolaní v siedmom kole v rade. Oveľa bolestivejšia bola prehra na trávniku Lens v Lige majstrov, kde Mikel Arteta prišiel o Bukaya Saku. So štyrmi zásahmi a dvomi asistenciami najlepší hráč tímu. Práve anglicky reprezentant sa dokázal presadiť v každom z ostatných dvoch vystúpení proti City. Jeho absencia môže nakloniť misky váh na stranu súpera, no podľa posledných informácií by mohol v nedeľu nastúpiť

Na druhej strane ani Pep Guardiola to s kádrom nemá ružové. Dlhodobo je zranený Kevin De Bruyne, nastúpiť nemôže John Stones a suspendovaný je Rodri, kľúčová postava stredu poľa. V ostatnom kole prišiel obhajca o svoju neporaziteľnosť, keď zlyhal na ihrisku Wolves (1:2). Víťaznú chuť si prinavrátil v Lige majstrov proti Lipsku, z vonkajšieho duelu si priviezol tri body po víťazstve 3:1. Bol to prvý triumf po dvoch prehrách na pôde súperov.

Keď sa obaja stretli naposledy, uspel Arsenal a zároveň ovládol predsezónny Community Shield. Z 24 tímov, proti ktorým svoje mužstvo viedol, Mikel Arteta v Premier League nezdolal iba Manchester City. Podarí sa mu to? 

Slovan Bratislava - AS Trenčín (nedeľa, 18:00)

Slovenská najvyššia súťaž ponúkne zaujímavý súboj, keď obhajca privíta aktuálneho lídra. Pre hráčov Iliju Stolicu to bude prvá vážna skúška na ich ceste za opätovným vrcholom. Doteraz zvládli všetky, až na žilinskú, keď pod Dubňom vybuchli. Slovan je štvrtý, ale má zápas k dobru (s Michalovcami, pozn.). V predchádzahúcom kole zvíťazil rozdielom triedy pri Žitave proti ViOnu 3:0 a vo štvrtok sa naladil trojbodovo aj v Európskej konferenčnej lige. V druhom skupinovom vystúpení triumfoval v Slovinsku proti Ľubľane. 

Posledné vzájomné zápasy
Posledné vzájomné zápasyFlashscore

Trenčania vonku prehrali len raz, v spomínanej Žiline, inak trikrát vyhrali a v jednom prípade remizovali. Naposledy zdolali doma Banskú Bystricu 1:0. Oprieť sa môžu na pravom kraji o Matúša Kmeťa so štyrmi asistenciami či na hrote útoku vo forme hrajúceho Njegoša Kupusoviča. S piatimi zásahmi figuruje medzi najlepšími strelcami súťaže.

V posledných piatich vzájomných meraniach síl "belasí" vyhrali trikrát, Trenčín raz a rovnako v jednom prípade sa rozišli zmierlivo. Môže to byť zaujímavý súboj aj z pohľadu gólov, keďže futbalisti spod hradu Matúša Čáka nastrieľali devätnásť, Slovan o štyri menej. A inkasované? Domáci deväť, hostia desať.