Chyba s brankármi, Slováci nevedeli nájsť recept: Sklamali sme, konštatuje tréner Berky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Chyba s brankármi, Slováci nevedeli nájsť recept: Sklamali sme, konštatuje tréner Berky
Vstup do poslednej fázy kvalifikácie neprebieha pre Slovensko podľa predstáv.
Vstup do poslednej fázy kvalifikácie neprebieha pre Slovensko podľa predstáv.Futsalslovakia.sk
Začiatok poslednej fázy kvalifikácie o postup na MS 2024 nedopadol pre Slovensko podľa predstáv. Po úvodnej remíze s Francúzskom im stretnutie proti Chorvátsku vôbec nevyšlo a prehrali ho 0:4, pričom rozhodnuté bolo už v prvom dejstve.

V Pule sa domáci prezentovali lepším pohybom aj väčším nasadením. Tri góly nastrieľali v úvode. "V prvom polčase sme vyhoreli. Neboli sme koncentrovaní. Dostali sme hneď prvý zbytočný gól a išlo to celý zápas. Nevedeli sme nájsť recept na Chorvátov, ktorí boli veľmi dobre pripravení a obetaví, ukázali svoju silu. Sklamali sme. Sú to kvalitní hráči, podľa mňa sme podcenili ich fyzické predpoklady a nešli sme do súbojov tvrdšie alebo s rozumom. Mrzí nás to, budeme sa musieť poučiť," otvorene konštatoval tréner Marián Berky.

Ten okamžite po zmene strán siahol k hre bez brankára. Náznaky príležitostí bolo málo, takže výsledok 4:0 ostal v platnosti. "Museli sme ísť do power-play, pretože v hre štyroch proti štyrom sme nevedeli nájsť recept na súpera. Ani to nám však nevychádzalo. Nejaké šance sme mali, ale málo sme sa tlačili do streľby. Iba Drahovský to skúšal, ostatní na seba nezobrali tú zodpovednosť," tvrdí slovenský lodivod.

Podobne to videl aj kapitán Peter Kozár. "Rozhodlo prvých desať minúť, počas ktorých nám súper dal tri góly a bol na koni. Proti takémuto mužstvu sa ťažko otáča výsledok. Skúsili sme to cez power-play. Vytvárali sme si náznaky na strely, nevedeli sme to dotiahnuť do konca vo finálnej fáze," hovorí skúsený futsalista.

Starosti slovenskému tímu narobilo aj zranenie Mareka Kušníra. Dostal tvrdú strelu z uhlu priamo do tváre. Nakrátko ho nahradil Marek Karpiak, ale následne sa do brány vrátil. Nebol to správny ťah, keďže Kušnír bol evidentne otrasený, pričom dvakrát inkasoval. Nakoniec nemohol pokračovať. "Zle sme to vyhodnotili a vrátili sme Kušníra do brány. Spoľahli sme sa aj na to, že tam je ten adrenalín. Je to poučenie aj pre realizačný tím. Chytal dobre, nezaslúžil si takto dostať góly," uznal Berky.

V januári 2022 vyhrali Slováci nad Chorvátskom v skupine na európskom šampionáte a na jeho úkor postúpili do štvrťfinále. Teraz si "Vatreni" zobrali požičané. "Vtedy sme mali väčšiu emóciu, boli sme viac nabudení, jeden tím. Teraz sme sa nedostali do zápasu. Naozaj neviem, čo sa stalo, a prečo sme neukázali to isté," konštatuje Patrik Zaťovič.

Na čele tabuľky sa nachádza šesťbodové Chrovátsko, následne Francúzsko so štyrmi bodmi. Slovensko má iba jeden, Nemecko žiadny. Na začiatku októbra bude práve posledný tím skupiny dvakrát po sebe súperom hráčov spod Tatier. "Aspoň bod sme chceli aj z Chorvátska, ale teraz sa už musíme sústrediť na Nemecko, dvakrát vyhrať a ideme ďalej," nechal sa počuť Zaťovič.

"Musíme zvládnuť dva zápasy s Nemeckom, čo bude pre nás veľmi dôležité. Kvalifikácia je ešte dlhá, je to ešte otvorené aj čo sa týka prvého miesta," myslí si Kozár. Priamo na MS 2024 do Uzbekistanu postupuje priamo víťaz. Druhé tímy sa proti sebe stretnú v baráži. "Potrebujeme zvládnuť dva zápasy s Nemeckom, aby sme boli v hre. Bod nie je málo, ale ani veľa. Ja som veril, že v Chorvátsku dokážeme bodovať. Štyri inkasované góly sú veľa, pretože môže rozhodovať aj skóre," dodal Berky.