Hrdina Drahovský a spokojnosť s remízou. Prekvapila individuálna kvalita Francúzov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hrdina Drahovský a spokojnosť s remízou. Prekvapila individuálna kvalita Francúzov
Na snímke radosť hráčov Slovenska po góle v zápase C- skupiny elitného kola kvalifikácie MS 2024.
Na snímke radosť hráčov Slovenska po góle v zápase C- skupiny elitného kola kvalifikácie MS 2024.TASR
Slovenskí futsalisti vstúpili do poslednej fázy kvalifikácie o postup na MS 2024 remízou s Francúzskom. Dostali sa síce do vedenia, ale súper ukázal kvalitu a ešte 83 sekúnd pred koncom viedol 4:2. Potom zaúradoval najpovolanejší a zachránil aspoň jeden bod.

Tomáš Drahovský krásnou ranou z voleja pod brvno otvoril skóre, aby v závere najskôr znížil na 3:4 a potom nezištne pripravil vyrovnávajúci gól mladému Sebastiánovi Bačovi, synovi asistenta trénera Richarda Bača:

"Musím si to pozrieť na videu, pretože takto po zápase mám v hlave vzduchoprázdno. Toto sú presne tie momenty, o ktorých som sníval, odkedy som prvýkrát videl futsal a pre ktoré to hrám," hovoril po stretnutí košický odchovanec.

Hlavný lodivod Marián Berky remízu berie. Už pred štartom kvalifikácie pred Francúzskom varoval. Pätnásty tím svetového rebríčka naplno preukázal, že futsal v krajine išiel za posledné roky nesmierne nahor:

"S remízou sme spokojní. Vedeli sme, že nás bude čakať veľmi dobrý tím, silný na lopte aj fyzicky. Ukázal svoju kvalitu, ale naši hráči predviedli bojovnosť a srdce. Dá sa povedať, že nás povzbudzovali fanúšikovia, ktorí boli náš šiesty hráč," hodnotil.

Slovensko - Francúzsko 4:4

Do stretnutia nemohol nastúpiť dlhoročný líder tímu Martin Doša a krátko pred reprezentačným zrazom vypadol aj Matúš Ševčík: 

"Boli by sme silnejší, ale veril som ostatným hráčom. Ukázali, že na to majú. Čeřovský či Ostrák nahradili tých, ktorí neboli k dispozícii. Som spokojný s výkonom všetkých hráčov," doplnil Berky.

Spomínaný Drahovský nastúpil na svoj jubilejný stý duel za národný tím a okorenil ho bilanciou 2+1:

"Bol to vyrovnaný zápas. Je pravda, že súper mal viac z hry, ale na to sme boli pripravení, pretože sme chceli brániť od polovice. Vedeli sme, že budú robiť nábehy a báli sme sa, či by sme to fyzicky ustáli až do konca, keďže sme hrali na nižší počet hráčov. Dostali sme dva smolné góly, ale v závere pri power-play sme to zvrátili. S remízou môžeme byť spokojní," nechal sa počuť člen španielskeho Movistaru.

Najlepší slovenský futsalista presne takúto hru od "galského kohúta" očakával: "Dobre sme bránili štandardky, akurát nábehami a rýchlosťou nám vedeli zavariť. Trochu prekvapili niektorí hráči, od ktorých sme neočakávali až takú individuálnu kvalitu v súbojoch jeden proti jednému," nadviazal.

Po sobotnom stretnutí naberú slovenskí reprezentanti letecky smer Chorvátsko už v nedeľu. Čaká ich silný domáci výber, ktorý porazili, napríklad, v januári 2022 na európskom šampionáte a vďaka tomu na ich úkor postúpili zo skupiny do štvrťfinále: 

"Chceli by sme sa prezentovať súdržnosťou a bojovnosťou. Bude to iný zápas, budeme oveľa viac aktívnejší v hre a smerom dopredu," predpokladá Drahovský.

"Z tohto dvojzápasu chceme získať čo najviac bodov, pretože je kvázi najťažší. Musíme stavať na tom, čo bolo dobré a minimalizovať chyby, ktorých bolo viac než dosť," dodal Sebastián Bačo.

Chorvátsko svoj sobotný duel v Nemecku vyhralo hladko 5:1 a je na čele skupiny. Stretnutie na Balkáne sa odohrá v stredu o 19:00.

Chorvátsko - Slovensko (streda, 19:00)