Faktor Drahovský úradoval, Slováci v úplnom závere zachránili bod

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Faktor Drahovský úradoval, Slováci v úplnom závere zachránili bod
Na snímke zľava Sid Belhaj a Tomáś Drahovský.
Na snímke zľava Sid Belhaj a Tomáś Drahovský.TASR
Slovenskí futsalisti remizovali v prvom zápase poslednej fázy kvalifikácie o postup na MS 2024 v Uzbekistane s Francúzskom 4:4.

Slovensko - Francúzsko 4:4

Tréner Berky poslal do bránky namiesto jednotky Karpiaka gólmana Kušníra, ktorý počas celého stretnutia predvádzal veľmi dobrý výkon a dôležitými zákrokmi podržal tím. Navyše viackrát si potiahol loptu aj na útočnú polovicu a nebezpečne zakončoval. Francúzsko ukázalo svoju silu. Robustní hráči s dobrou technikou narobili Slovensku problémy.

Do vedenia však domácich poslal krásnou strelou pod brvno po štandardnej situácii Drahovský. Napriek tomu hostia dokázali skóre otočiť. Najskôr sa presadil kapitán Mohammed a následne Traore. So Slovákmi hralo trochu aj šťastie, keď sa lopta práve od spomínaného Mohammeda odrazila do siete "galského kohúta". Do kabín sa išlo za vyrovnaného stavu.

Po zmene strán malo Francúzsko herne navrch, viackrát podržal Kušnír. Pomohla mu žrď, keď sa vybral pomôcť dopredu a nechal prázdnu svätyňu. Na druhej strane ranu Drahovského smerujúcu do brány nešťastne zastavil Zaťovič. Silovo založení hostia sa nebáli pritvrdiť, čoho výsledkom bolo niekoľko žltých kariet.

V čase, kedy sa Slováci dostávali viac na dostrel, prišla chyba v zadných radoch a voľný Mouhoudine z prvej vrátil súperovi vedenie. Do power-play sa domáci dostali prvýkrát zhruba päť minút pred koncom, no nešlo to ideálne. Navyše Mouhoudine trafil presne cez celé ihrisko.

82 sekúnd pred koncom iskierku nádeje vykresal druhým gólom v stretnutí Drahovský. Slováci okamžite zachytili rozohrávku, práve Drahovský našiel mladého Bača a ten vyrovnal na 4:4. Do power-play razom išli Francúzi. Stretnutie skončilo nerozhodne 4:4. Zverenci trénera Berkyho sa v stredu predstavia v druhom zápase kvalifikácie proti Chorvátsku.