Slováci nezvládli prvý polčas, po štyroch inkasovaných góloch podľahli Chorvátsku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slováci nezvládli prvý polčas, po štyroch inkasovaných góloch podľahli Chorvátsku
Slovensko nezažíva ideálny vstup do kvalifikácie o MS 2024.
Slovensko nezažíva ideálny vstup do kvalifikácie o MS 2024.TASR
Slovenskí futsalisti prehrali v druhom zápase kvalifikácie o postup na MS 2024 v Chorvátsku 0:4. V tabuľke tak majú iba jeden bod.

Chorvátsko - Slovensko 4:0

Pozitívom bol návrat Martina Došu do zostavy, proti Francúzsku nemohol hrať pre trest za žlté karty. V bránke Slovenska začal rovnako ako naposledy Marek Kušnír, ale po štyroch minútach dostal tvrdú strelu z uhlu priamo do tváre, a tak ho nahradil Marek Karpiak. Kušnír to síce ešte raz skúšil, no pokračovať nemohol.

Chorváti boli od začiatku aktívnejším a nebezpečnejším tímom, takže zaslúžene sa dostali do vedenia vďaka Sekuličovi. Zakrátko sa k nemu pridal Kuraja. Dominanciu domácich podčiarkol Sekulič svojim druhým presným zásahom, keď si skvele prebral dlhý pas na útočnú polovicu a pravačkou zakončil k žrdi. Kustura upravoval už na polčasových 4:0.

Slováci boli evidentne rozhodení, nevedeli sa dostať do stretnutia. Tréner Berky preto nemal na čo čakať a hneď po prestávke začal hrať power-play bez brankára. Šance z toho neplynuli, navyše "Vatreni" sa viackrát pokúšali trafiť prázdnu bránku. Domáci favorit si záverečné minúty postrážil a vyhral. V tabuľke má na po dvoch stretnutiach plný počet šiestich bodov. Slovensko získalo jeden za remízu s Francúzskom.

Na začiatku októbra odohrajú Slováci dvojzápas proti Nemecku, ktorý veľa napovie. Chorváti tak vrátili stredajšiemu súperovi prehru zo skupinovej fázy európskeho šampionátu 2022, vďaka ktorej zverenci kouča Berkyho postúpili na ich úkor do štvrťfinále.